arnos.gr

Ποιες οι ημερομηνίες για τις εξετάσεις στα Πρότυπα & Εκκλησιαστικά Σχολεία – Τι θα ισχύσει για την κλήρωση στα Πειραματικά

Στις 17 Μαΐου 2024 η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία και στις 18 Μαΐου 2024 οι εξετάσεις για τα Πρότυπα και τα Εκκλησιαστικά σχολεία της χώρας μας.

Οι ημερομηνίες

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου Παιδείας η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών στα Πειραματικά Σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

Η δοκιμασία δεξιοτήτων για τα Πρότυπα σχολεία (Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Η εξέταση των μαθητών θα περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής σε Γλώσσα και Μαθηματικά.

Την ίδια μέρα οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα δοκιμαστούν στη Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στα Θρησκευτικά για την εισαγωγή τους στα Εκκλησιαστικά Σχολεία.

Η πρόσκληση και οι αιτήσεις 

Με ειδική πρόσκληση που θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες και γονείς καλούνται στη συνέχεια να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για την υποψηφιότητα των μαθητών. Η υποψηφιότητα καθενός τίθεται μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης η οποία θα καταχωρηθεί σε ειδική πλατφόρμα περίπου στις αρχές Μαρτίου 2024. Την αίτηση θα πρέπει να συνοδεύουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Οι μαθητές μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για όσους τύπους σχολείων επιθυμούν.


Προετοιμαστείτε κατάλληλα με τη Μέθοδο ΑΡΝΟΣ! Αποκτήστε τα απαραίτητα εργαλεία για να γράψετε ΑΡΙΣΤΑ στη Γλώσσα και στα Μαθηματικά:

  1. Βοηθήματα/Βιβλία:
    Βοήθημα Μαθηματικών,
    Βοήθημα Γλώσσας,
    Θεωρία, Παραδείγματα, Ασκήσεις, Διαγωνίσματα.

2. Προσομοιώσεις Εξετάσεων: Εξοικείωση με την εξέταση.
Πέρασμα όλης της ύλης.

3. Βιντεομαθήματα/Courses:
Το απαραίτητο εκπαιδευτικό υλικό
όπου κι όποτε θες! Μεγάλη ποικιλία ασκήσεων σε βίντεο και επεξηγήσεις.
Μαθηματικά & Γλώσσα.

Εγγραφείτε τώρα για μια Μοναδική Εκπαιδευτική Εμπειρία!

Τηλέφωνο: 210 38 22 157

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]

Ιστοσελίδα: https://www.arnos.gr/protypa/, https://exams.arnos.gr/