Κοινωνικά Φροντιστήρια

by arnos.gr

Στην κοιτίδα του πνεύματος μπορούμε να "πιστεύουμε" στα θαύματα. Ακρόπολη Αθηνών

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμβολή του αντιδημάρχου Παιδείας Αλεξανδρου Μπαρμπουνάκη και σε συνεργασία με την ΑΡΝΟΣ Online Education υποστηρίζει για όγδοη συνεχή χρονιά τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου & Λυκείου.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αγράφων

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Αγράφων με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ.Αλέξη Καρδαμπίκη και σε συνεργασία με την Αρνός Online Education, υποστηρίζει τη δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία μαθητών: Δημοτικού, Γυμνασίου & Λυκείου.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Χορηγία Πρότυπο Γυμνάσιο Ιλίου

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Πρότυπου Γυμνάσιου Ιλίου απόδεχτηκε τη χορηγία υπηρεσιών εκπαίδευσης εκ μέρους του CEO κ. Ιωάννη Κρόκο της ΑΡΝΟΣ, προς όλους τους μαθητές ανεξαιρέτως.

Κοινωνικό Φροντιστήριο

Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά 2013

Το “Αθηνά” Οικουμενικό e-Δημοτικό Σχολείο δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 αποτελώντας κοινή έμπνευση και πρωτοβουλία του Κέντρου Online Εκπαίδευσης “ΑΡΝΟΣ”, της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο πλαίσιο μιας πρωτοποριακής προσέγγισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το «Αθηνά» e-Δημοτικό Οικουμενικό Σχολείο προσφέρει δωρεάν σε χιλιάδες μαθητές, γονείς και δασκάλους τα μοναδικά οφέλη της διαδικτυακής εκπαίδευσης. Με ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 βιντεο-μαθήματα, που καλύπτουν την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου, το «Αθηνά» προσφέρει μια πρωτόγνωρη εκπαιδευτική εμπειρία, μέσω της εφαρμογής και αξιοποίησης ψηφιακών τεχνολογιών και σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας του διαδικτύου. Μέσω της εκπαιδευτικής του πλατφόρμας, κάνει τους μικρούς μαθητές ανεξάρτητους στη μελέτη, εξασφαλίζοντας παράλληλα σε δασκάλους, μαθητές και γονείς υψηλής ποιότητας ενισχυτική διδασκαλία σε δύο επίπεδα:

  • On line Διδασκαλία (24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα), που αξιοποιεί σύγχρονα εκπαιδευτικά εργαλεία, όπως το διαδραστικό πίνακα, την υπηρεσία chat για επίλυση αποριών και ανταλλαγή απόψεων και το σύστημα αυτοαξιολόγησης με online tests και διαγωνίσματα, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει τις δραστηριότητες, τη μεθοδολογία, τις ασκήσεις του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών.
  • Real time Διδασκαλία στη διαδικτυακή τάξη, μέσω συστήματος διαχείρισης και αξιολόγησης, όπου η συμβουλευτική υποστήριξη παρέχεται στο πλαίσιο μιας εικονικής αίθουσας, με τη δημιουργία ομάδων διδασκαλίας, μέσω των οποίων διασφαλίζεται η άμεση επικοινωνία με το δάσκαλο.

Μέσα από την πλατφόρμα του «Αθηνά» Οικουμενικού e-Σχολείου που φιλοξενείται στο site www.arnos.gr ο μαθητής έχει πρόσβαση σε όλο το υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού δίνοντάς του τη δυνατότητα να απολαύσει εντελώς δωρεάν την ύλη μέσα από τα βίντεομαθήματα που περιλαμβάνουν: -Ανάλυση θεωρίας και λύσεις ασκήσεων σχολικού βιβλίου -Λύσεις ασκήσεων τετραδίου εργασιών -Μεθοδολογία και παραδείγματα -Διαδραστικά τεστ

Το πρώτο Δωρεάν e-Δημοτικό Σχολείο υποστηρίζει ενεργά και ουσιαστικά το εκπαιδευτικό έργο των δασκάλων στα ολιγοθέσια σχολεία των απομακρυσμένων περιοχών της ελληνικής επικράτειας, προσφέροντας ταυτόχρονα ισότιμες ευκαιρίες εκπαίδευσης και στα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ιδιαιτερότητες και ανάγκες. Επίσης, σε άμεση συνεργασία με θεσμικούς Φορείς και Οργανισμούς της χώρας μας, το «ΑΘΗΝΑ» προσφέρει ένα παράθυρο γνώσης, ελπίδας και ευκαιρίας για μαθησιακή και εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών-οικογενειών με χαμηλά εισοδήματα, ανέργων και πολυτέκνων.

Η ίδρυση και λειτουργία του «ΑΘΗΝΑ» είναι μία ενέργεια που ήδη έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για την προσφορά και την θερμή αποδοχή του εντός και εκτός ελληνικών συνόρων με αποκορύφωμα την επίσημη παρουσίασή του στην Online Educa Berlin το 2015, τη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση για την online εκπαίδευση που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο.

Η επιτυχία και η δυναμική του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού μοντέλου έχουν αγκαλιαστεί θερμά από εκατοντάδες χιλιάδες φοιτητές, γονείς και καθηγητές που επιλέγουν σταθερά τις ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες μας. Το Οικουμενικό Σχολείο “ΑΘΗΝΑ”, ως ΜΚΟ, αποτελεί σήμερα πηγή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης για τα Διαδικτυακά Κοινωνικά Φροντιστήρια των Δήμων και των εκκλησιαστικών ενοριών στην Ελλάδα, γεγονός που ενίσχυσε την αναγνώριση της διεθνούς εκπαιδευτικής κοινότητας ως φαινόμενο στον ελληνικό τομέα της online εκπαίδευσης.

Διάβασε περισσότερα