arnos.gr

ΠΛΗ21 – Ψηφιακά Συστήματα

ΕΑΠ ΠΛΗ21 - ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙO ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ - ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΛΗ21 – Υποστήριξη Θ.Ε:

  • Εργασίες και Λύσεις βήμα – βήμα
  • Video – Θεωρία: Εξήγηση και Μεθοδολογίες
  • Θέματα Εξετάσεων και Λυμένες Ασκήσεις
  • Σημειώσεις

Χιλιάδες φοιτητές του ΕΑΠ – ΠΛΗ έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους με τη συμβολή μας!
Γίνε εσύ ο επόμενος!

Επιμέλεια: Αγγελική Π.

ΠΛΗ21 – Υποστήριξη Θ.Ε:

  • Εργασίες και Λύσεις βήμα – βήμα
  • Video – Θεωρία: Εξήγηση και Μεθοδολογίες
  • Θέματα Εξετάσεων και Λυμένες Ασκήσεις
  • Σημειώσεις

Χιλιάδες φοιτητές του ΕΑΠ – ΠΛΗ έχουν αποκτήσει το πτυχίο τους με τη συμβολή μας!
Γίνε εσύ ο επόμενος!

Επιμέλεια: Αγγελική Π.

Online συνάντηση με τον καθηγητή

Περιεχόμενο Μαθήματος

Άνοιγμα όλων
1. Δυαδικοί Κώδικες, Συνδυαστικά Κυκλώματα με Πύλες: 1η Εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/34 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/23 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/20 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/2 Βήματα
2. Συνδυαστικά και Ακολουθιακά Κυκλώματα: 2η Εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/19 Βήματα
3. Αρχιτεκτονική Υπολογιστών: 3η Εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/26 Βήματα
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/27 Βήματα
4. Μικροεπεξεργαστές: 4η Εργασία
Περιεχόμενα Μαθήματος
0% Ολοκληρωμένο 0/5 Βήματα

Μελετάμε προσεχτικά τα αντίστοιχα βίντεο και σημειώσεις που υπάρχουν στην ιστοσελίδα. Ξεκινάμε πρώτα εμείς να λύνουμε τις ασκήσεις και έπειτα επαληθεύουμε τις ενέργειες μας, μέσω των ενδεικτικών λύσεων του Κέντρου ΑΡΝΟΣ.

Η προετοιμασία μας ξεκινάει με εφαλτήριο τις Εργασίες και κορυφώνεται με τις Εξετάσεις. Με σημείο αναφοράς τις Λέξεις – Κλειδιά των εργασιών καθοδηγούμαστε βήμα – βήμα στη άμεση αναγνώριση των ζητούμενων στις εξετάσεις και την άμεση επίλυσή τους με στοχευμένη Μεθοδολογία. Στο live τμήμα Προετοιμασίας, καλλιεργούμε συγκεκριμένο μοτίβο μάθησης για εύκολη αντιμετώπιση των θεμάτων και σωστή διαχείριση του χρόνου επίλυσης.

Κάθε εβδομάδα μελετάμε τμήμα των βίντεο που υπάρχουν στην ιστοσελίδα, δίνοντας έμφαση στην ύλη που υπάρχει στις αντίστοιχες σημειώσεις. Ο απαιτούμενος χρόνος μελέτης ανά εβδομάδα είναι οι τέσσερις ώρες και φροντίζουμε να έχουμε καλύψει την αντίστοιχη ύλη της εργασίας τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη

Ύστερα από την εγγραφή μας στην υπηρεσία Full Pack ΠΛΗ 21 και παράλληλα με την ασύγχρονη διδασκαλία, έχουμε τη δυνατότητα για ζωντανά (live) απομακρυσμένα μαθήματα, ατομικά ή ομαδικά. Η διδασκαλία προγραμματίζεται σε εβδομαδιαία βάση και έχουμε τον καθηγητή  δίπλα μας.

Τα ηχογραφημένα μαθήματα βοηθούν τον φοιτητή στην μελέτη του, εφόσον μπορεί να επιλέγει ο κάθε ένας, μόνος του το προσωπικό του εκπαιδευτικό χρονικό πλαίσιο.

Τα βίντεο μαθήματα είναι περισσότερο ευέλικτα και βοηθούν τον φοιτητή να εκπαιδευτεί μόνος του, δηλαδή να προχωρήσει στην αυτοδιδασκαλία αλλά και την συνεργαζόμενη εκπαίδευση όπου μπορεί να επικοινωνεί online με τον καθηγητή του.

 

Τα εγχειρίδια και τα βιβλία του πανεπιστημίου, δεν υποκαθίστανται από τις σημειώσεις, όμως αποτελούν ένα εργαλείο για τον φοιτητή ώστε να κατανοήσει και να οργανώσει καλύτερα την μελέτη του.

 

Οι ενδεικτικές – πρότυπες εργασίες, αποτελούν πλήρεις εργασίες με επιπλέον οδηγίες, υλικό και video επεξήγησης. Όλα αυτά μελετώνται από τους φοιτητές ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν και να φτιάξουν την δική τους προσωπική εργασία.

Δημιουργούνται τμήματα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους φοιτητές αλλά και επαναληπτικά τμήματα σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Αν ενδιαφέρεστε να ενταχθείτε σε τμήμα και να ξεκινήσετε την επανάληψή σας, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω Τηλεφώνου: 21 0382 2157 ή μέσω Email: [email protected]

 

Ο υπεύθυνος καθηγητής της ΠΛΗ21 απαντάει σε θέματα που αφορούν την ενότητα.

Δίπλα στον φοιτητή υπάρχει ο σύμβουλος σπουδών για την επιτυχή έκβαση των εκπαιδευτικών στόχων.

Η γραμματειακή υποστήριξη φροντίζει τεχνικά και διαχειριστικά θέματα.

 

Σκοπός της θεματικής ενότητας είναι η εισαγωγή της/του φοιτήτριας/τή στο υλικό (hardware) των υπολογιστικών συστημάτων. Συγκεκριμένα, αρχίζοντας από τις βασικές έννοιες της δυαδικής λογικής και των λογικών κυκλωμάτων γνωρίζουμε τις θεμελιώδεις δομικές μονάδες των ψηφιακών συστημάτων. Μαθαίνουμε να αναλύουμε και να σχεδιάζουμε τόσο συνδυαστικά όσο και ακολουθιακά κυκλώματα. Τα κυκλώματα αυτά αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία κάθε υπολογιστικού συστήματος, την αρχιτεκτονική των οποίων συναντούμε αμέσως μετά. Η δομή της Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας, η μνήμη και οι τρόποι εισόδου – εξόδου των δεδομένων είναι τα επόμενα κύρια θέματα. Τέλος, ασχολούμαστε με τους μικροεπεξεργαστές, τη δομή και λειτουργία δύο βασικών οικογενειών μικροεπεξεργαστών (Intel & Motorola) και μαθαίνουμε να προγραμματίζουμε σε επίπεδο συμβολικής γλώσσας.

 

Γνωστικά Αντικείμενα της Θ.Ε.:

  • Ψηφιακή Σχεδίαση Ι
  • Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Ι
  • Μικροεπεξεργαστές

Πηγή: ΕΑΠ ΠΛΗ21 Ύλη

Εφαρμογή Αυτομάθησης - Arnos Learn

ΕΑΠ ΠΛΗ Προετοιμασία Εξετάσεων

  • Ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών με απάντηση & αιτιολόγηση
  • Μελέτησε με ευκολία όπου & όσο θες 
  • Κάνε επανάληψη με προσομοιωτικά θέματα
  • Πέτυχε στις εξετάσεις σου

*Η υπηρεσία ενεργοποιείται και είναι διαθέσιμη από 5 Μαΐου