arnos.gr

Πρότυπα Σχολεία: ΝΕΑ Τροπολογία – Αιτήσεις

Η ημερομηνία των εξετάσεων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα Πρότυπα Σχολεία πλησιάζει. Υπενθυμίζουμε πως φέτος είναι η πρώτη φορά που η ημερομηνία των εξετάσεων ανακοινώθηκε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ημερομηνία & ύλη εξετάσεων

Στις 29 Απριλίου του 2023 όλοι οι μαθητές θα διαγωνιστούν σε θέματα Γλώσσας και Μαθηματικών σύμφωνα με την εξεταστέα ύλη. Όπως ορίζεται από σχετικές ανακοινώσεις, η ύλη δεν αφορά συγκεκριμένες σελίδες των σχολικών βιβλίων και η εξέταση δεν απαιτεί απομνημόνευση. Η εξέταση στη Γλώσσα είναι κειμενοκεντρική, δηλαδή θέτει ως βάση το κείμενο (ή τα κείμενα) που θα δοθεί στους μαθητές. Στα Μαθηματικά δίνονται ασκήσεις και προβλήματα που αφορούν την καθημερινή ζωή.

Τυπικά, ως ύλη ορίζεται όλη η διδακτέα ύλη της Ε’ και Στ’ Δημοτικού.

Νέα Τροπολογία

Σε πρόσφατη ΝΕΑ Τροπολογία το άρθρο 1 με τίτλο «Δυνατότητα υποβολής δήλωσης προτίμησης αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις για εισαγωγή σε Πρότυπο Σχολείο – Τροποποίηση παρ. 3 άρθρου 18 ν. 4692/2020» αναφέρει ότι:

  • οι μαθητές μπορούν πλέον να δηλώσουν δύο (2) Πρότυπα Σχολεία, κατά σειρά προτίμησης
  • ο χώρος διαμονής των μαθητών δεν παίζει ρόλο στη δήλωση των σχολείων
  • η αίτηση για τα δύο (2) Πρότυπα Σχολεία δεν αποκλείει τη συμμετοχή στην κλήρωση για ένα (1) Πειραματικό Σχολείο

Αίτηση

Για τη δήλωση υποψηφιότητας απαιτείται ηλεκτρονική αίτηση των ενδιαφερομένων με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της ΓΓΠΣΔΔ για τη δήλωση των επιθυμητών Πρότυπων Σχολείων ή/και του Πειραματικού Σχολείου. Μετά την αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι παραλαμβάνουν έναν ειδικό κωδικό που αποτελεί το Δελτίο Εξεταζομένου που είναι απαραίτητο για την έλευση στις εξετάσεις για τα Πρότυπα.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τις ημερομηνίες και τον τρόπο υποβολής της αίτησης. Λογικά, θα ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εξετάσεις

Η διάρκεια των εξετάσεων είναι δυόμιση (2,5) ώρες  και για τα δύο μαθήματα για τους μαθητές της Στ΄ δημοτικού και τρεις (3) ώρες για τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.  Το σύνολο των ερωτήσεων είναι 50 (25 στη Γλώσσα + 25 στα Μαθηματικά) σε μορφή πολλαπλής επιλογής.

Οι απαντήσεις των ασκήσεων πολλαπλής επιλογής πρέπει να περαστούν στο ειδικό απαντητικό φύλλο που έχει προετοιμαστεί για τις εξετάσεις των Πρότυπων Σχολείων. Τα θέματα των εξετάσεων ορίζονται από τη Επιστημονική Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων. 

Τα γραπτά διορθώνονται από δύο αξιολογητές, ενώ σε περίπτωση που υπάρξει μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους παρεμβαίνει κι ένας τρίτος.

Προετοιμασία για τις εξετάσεις

Στο arnos.gr έχουμε μεριμνήσει ιδιαίτερα για την προετοιμασία των παιδιών στοχεύοντας στην ομαλότερη και αποτελεσματικότερη προετοιμασία τους για τις εξετάσεις. Διαθέτουμε εμπειρία στην εκπαίδευση γενικότερα, αλλά και στην εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα Γυμνάσια κατά τα προηγούμενα έτη.

Διαθέτουμε ποικιλία τρόπων και μέσων για Μελέτη, Διδασκαλία και Εξάσκηση:

  • Βοήθημα – Βιβλίο: Επαυξημένα βοηθήματα για τη Γλώσσα & τα Μαθηματικά που περιλαμβάνουν ό,τι χρειάζεται ο υποψήφιος για πλήρη προετοιμασία.
  • Ασύγχρονο μάθημα (Course): Διδασκαλία σε Videos και pdfs (Ερωτήσεις ανά κεφάλαιο της ύλης, θέματα εξετάσεων και προσομοιώσεις). Το υλικό ανανεώνεται συνεχώς.
  • Live μάθημα: σε τμήμα ή ιδιαίτερο προετοιμάζεστε με την καθοδήγηση άρτια καταρτισμένων εκπαιδευτικών.
  • Quizzes: ερωτήσεις κλειστού τύπου για γρήγορη και ευχάριστη αυτομάθηση ή σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία.  
  • Προσομοιώσεις: θέματα στο ύφος και τη φιλοσοφία των εξετάσεων με χρονομέτρηση και πιστή εικόνα γραπτού και απαντητικού φύλλου.

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας 210 38 22 157 και κλείστε τη θέση σας!

Οι εξετάσεις πλησιάζουν…