arnos.gr

Μαθηματικά Μπαίνω Πρότυπο Γυμνάσιο ΝΕΟ Βοήθημα

Μαθηματικά, Μπαίνω Πρότυπο Γυμνάσιο

Νέο επαυξημένο βοήθημα – το Εγχειρίδιο της Επιτυχίας

  • Μεθοδική Θεωρία, έγχρωμη και οπτικοποιημένη
  • 1.251 Θέματα για τις Εξετάσεις για μελέτη και εξάσκηση
  • 727 Θέματα σε Video Διδασκαλία
  • 14 Προσομοιώσεις Εξετάσεων ανά κεφάλαιο

Σε αυτό το βιβλίο αποτυπώσαμε την ύλη και τη μέθοδο που ακολουθήσαμε σε μαθητές μας που πέτυχαν το στόχο τους. Ακούσαμε τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την προετοιμασία τους και δημιουργήσαμε μαζί το κατάλληλο εγχειρίδιο για το μαθητή που θέλει να πετύχει.

Πρόκειται για σημείο αναφοράς με στόχο την πλήρη προετοιμασία των μαθητών για τα Πρότυπα Γυμνάσια. Βρείτε τις απαντήσεις των ασκήσεων σκανάροντας το QR code και συνδεθείτε στο Ασύγχρονο Μάθημα για επεξήγηση της θεωρίας με video-Διδασκαλία. 

Γενική περιγραφή & Στόχος του βοηθήματος

Το ΝΕΟ βοήθημα Μαθηματικών για τις εξετάσεις στα Πρότυπα ήρθε για να καλύψει κάθε μαθησιακή ανάγκη αλλά και για να προσφέρει μία «ξεκάθαρη» εικόνα για το μάθημα. Στόχος του βοηθήματος είναι η παροχή οργανωμένου εκπαιδευτικού υλικού με θεωρία, ασκήσεις, σχήματα και μοτίβα. 

Αυτός ο ολοκληρωμένος οδηγός μελέτης των Μαθηματικών περιλαμβάνει τη θεωρία οπτικοποιημένη, έχει έντονα χρώματα και ειδική κατηγοριοποίηση των ασκήσεων. Το πόνημα αυτό έδωσε «σάρκα και οστά» στον κόπο και στο μεράκι των δημιουργών του. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κύριος Κρόκος, το έντυπο βιβλίο ήρθε για να συνδέσει την ηλεκτρονική μάθηση με κάτι το παραδοσιακό, αφού ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει τα online μαθήματα έχοντας μπροστά του το βιβλίο για να εργαστεί.

Αποτελεσματική αξιοποίηση

Η αξιοποίηση του βοηθήματος μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους: 

  • Μαθητής: μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνος τους το βοήθημα στο σπίτι. Η δομή του βιβλίου καθοδηγεί τα παιδιά στον επιθυμητό σκοπό: την ποιοτική κάλυψη της ύλης. 
  • Γονέας: στο σπίτι μαζί με το παιδί έχοντας την εποπτεία της μαθησιακής του πορείας. 
  • Καθηγητές, Δάσκαλοι και Φροντιστήρια: επιδιώκοντας την παροχή ποιοτικού εκπαιδευτικού υλικού για την διδασκαλία τους και την προετοιμασία των παιδιών τους για τα Πρότυπα.

Εκτός από το ότι το βιβλίο καλύπτει και με το παραπάνω την ύλη για την εισαγωγή στα Πρότυπα, είναι έγχρωμο και ευχάριστο στην ανάγνωση. Μάλιστα, υπάρχουν ήδη από τις πρώτες μέρες θετικά σχόλια για την ποιότητα του υλικού κατασκευής του αλλά και για το περιεχόμενο. 

Πλεονεκτήματα 

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα του βοηθήματος, μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Η θεωρία είναι γραμμένη με γλώσσα απλή και κατανοητή. Έχει δοθεί οπτικοποιημενα με χρώματα και σχήματα για να μένει ανεξίτηλη στη μνήμη του μαθητή.
  • Οι ασκήσεις και τα θέματα καλύπτουν πλήρως τη θεωρία για κάθε κομμάτι της ύλης. Υπάρχει ποικιλία και διαβάθμιση δυσκολίας.
  • Η ίδια η δομή του βιβλίου καθοδηγεί τη διδασκαλία του καθηγητή και τη μελέτη του μαθητή.

Αυτό το βιβλίο για την προετοιμασία των μαθητών στα Μαθηματικά μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει ανεξάρτητα παρέχοντας ό,τι χρειάζεται το παιδί για να αριστεύσει. Βέβαια, μπορεί να συνδυαστεί και με το διαδίκτυο, αφού εκεί υπάρχουν αναρτημένες οι λύσεις των ασκήσεων. 

Συνδυασμός βοηθήματος με άλλες υπηρεσίες από το arnos.gr

Για μια σφαιρική προετοιμασία για τα Πρότυπα Γυμνάσια μπορείτε να συνδυάσετε το βιβλίο μας με άλλες υπηρεσίες, όπως:

  • Ασύγχρονο μάθημα (Course): Διδασκαλία σε Videos και pdfs (1.054 ερωτήσεις ανά κεφάλαιο της ύλης, θέματα εξετάσεων και προσομοιώσεις). Το υλικό ανανεώνεται συνεχώς.
  • Quizzes για ευχάριστη σύγχρονη και ασύγχρονη διδασκαλία.  
  • Προσομοιώσεις με θέματα στο ύφος και τη φιλοσοφία των εξετάσεων, χρονομέτρηση και πιστή εικόνα γραπτού και απαντητικού φύλλου.

Για το βιβλιο συνεργαστηκαν:

Ι. Κρόκος – Μαθηματικός & Πολιτικός Μηχανικός

Σ. Παπαδόπουλος – Μαθηματικός Phd

Μ. Τζεβελέκης – Μαθηματικός

Β. Κ. Τσιλιβής-  Μαθηματικός – Οικονομολόγος MSC