arnos.gr

Νέο Βοήθημα: Νέα Ελληνικά Β’ ΕΠΑ.Λ., Μαρία Χρήστου

Με αφορμή την υπέρμετρη αγάπη μας για το μάθημα των Νέων Ελληνικών και τις εξελίξεις γύρω από τον τρόπο διδασκαλίας και εξέτασής του δημιουργήθηκε η ανάγκη για την έκδοση ενός Βοηθήματος που θα τα περιείχε όλα! Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε το όμορφο – και κοπιώδες- ταξίδι για την υλοποίηση του Δυναμικού Βιβλίο των Νέων Ελληνικών Β’ ΕΠΑ.Λ.

Το ΝΕΟ Βοήθημα για τα Νέα Ελληνικά Β’ ΕΠΑΛ περιλαμβάνει όλη τη θεωρία για το Γλωσσικό μάθημα και την επίλυση των θεμάτων Α1 και Α2, όλη τη θεωρία για το μάθημα της Λογοτεχνίας και την επίλυση των θεμάτων Β1 και Β2, συγκεκριμένες επισημάνσεις, θεωρία για το επικοινωνιακό πλαίσιο και σχεδιαγράμματα για την Παραγωγή Λόγου (Α3, Β3), τυπολόγια ερωτήσεων που θα φανούν σίγουρα πολύ χρήσιμα στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν το μάθημα, Κριτήρια Αξιολόγησης σύμφωνα με το νέο τρόπο εξέτασης του μαθήματος, παραδείγματα και ενδεικτικές απαντήσεις σε όλα τα θέματα ανεξαιρέτως.

Στα Νέα Ελληνικά Β’ ΕΠΑΛ η θεωρία έχει γραφτεί σε απλή και κατανοητή γλώσσα, ενώ τα σχεδιαγράμματα καλύπτουν το σύνολο των θεματικών ενοτήτων. Τα χρώματα που αγκαλιάζουν το σύνολο του περιεχομένου δημιουργούν μια ευχάριστη αίσθηση και ελκύουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Πρόκειται για μία πολυτελή έκδοση που απευθύνεται τόσο στους μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου όσο και στους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα στο σχολείο ή στο φροντιστήριο και στα ιδιαίτερα.

Το βοήθημα συνοδεύεται από συνδέσμους QR codes που οδηγούν στην ηλεκτρονική σελίδα του Δυναμικού μας Βιβλίου «Νέα Ελληνικά Β’ ΕΠΑΛ» η οποία περιλαμβάνει επιπρόσθετο υλικό, όπως επιπλέουν Κριτήρια Αξιολόγησης σύμφωνα με τον νέο τρόπο εξέτασης και την Τράπεζα Θεμάτων, πρωτότυπα κριτήρια από την Τράπεζα Θεμάτων που τα ονομάζουμε «Αρχέτυπα», τις λύσεις του σχολικού βιβλίου των Νέων Ελληνικών Β’ ΕΠΑΛ και επιπρόσθετο πολυμορφικό εκπαιδευτικό υλικό,  π.χ. έντυπο και βίντεο, για το συγκεκριμένο μάθημα. Τέλος, στη σελίδα μας για το Δυναμικό Βιβλίο υπάρχει άμεση φόρμα επικοινωνίας με τη συγγραφέα αλλά και με τη συγγραφική ομάδα του βιβλίου.

Εντός κάθε βιβλίου υπάρχει ένας προσωποποιημένος κώδικας QR Code στον οποίο ο κάθε χρήστης μπορεί να μπει και να δημιουργήσει τον προσωπικό του λογαριασμό μέσω του οποίου θα έχει πρόσβαση σε όλο το παραπάνω υλικό. Τα QR Codes έχουν έρθει ώστε να διευκολύνουν την αναζήτηση υλικού και να εξοικονομήσουν χώρο και χρόνο.


Δείτε δείγμα του βιβλίου και κάντε την αγοράς σας εδώ

4.-Πρόλογος