About us

Λίγα λόγια για εμάς

Η διαδρομή μας

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΑΡΝΟΣ παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες από το 1985, όταν και ξεκίνησε ως Κέντρο Στήριξης Πανεπιστημιακών Σπουδών για φοιτητές των ΑΕΙ και ΕΜΠ.

1992 | Εκδίδουμε σειρά διδακτικών πανεπιστημιακών βοηθημάτων (Γραμμική Άλγεβρα, Ανάλυση Ι και ΙΙ, Διαφορικές Εξισώσεις, Μιγαδικές, Κβαντομηχανική κ.α.).

1998 | Δημιουργούμε το arnos.gr.

2000 | Ξεκινάμε την υποστήριξη φοιτητών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) για τα τμήματα ΠΛΗ, ΦΥΕ, ΔΕΟ, ΕΛΠ και ΕΠΟ.

2003 | Δημιουργούμε το oktonia.com (Παγκόσμιο Χωριό της Γνώσης) με 15.000 δωρεάν εκπαιδευτικά αρχεία και λυμένα θέματα εξετάσεων για μαθητές και φοιτητές.

2006 | Χρησιμοποιούμε πρώτοι το καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης μάθησης (LMS) «Moodle», θέτοντας έτσι τα πρώτα βασικά θεμέλια της εξ’ αποστάσεως (e-learning) εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

2008 | Ξεκινάμε ζωντανή online διδασκαλία μαθημάτων μέσω της εκπαιδευτικής μας πλατφόρμας e-lecta.com, εκμηδενίζοντας χρόνο και αποστάσεις.

2011 | Δημιουργούμε και προσφέρουμε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό διδασκαλίας σε video για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

2013 | Ξεκινούμε τη δημιουργία δωρεάν εκπαιδευτικού υλικού με χιλιάδες αρχεία διδασκαλίας σε video και απεριόριστη πρόσβαση για τους μαθητές του Δημοτικού.

2015 | Ίδρυση της ΜΚΟ «Οικουμενικό Σχολείο ΑΘΗΝΑ» με στόχο την εκπαιδευτική στήριξη οικονομικά αδύναμων παιδιών και οικογενειών και την άρση ανισοτήτων στην πρόσβαση της γνώσης. Την ίδια χρονιά η «Online Educa Berlin», η μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση για την online εκπαίδευση στο Βερολίνο, μας ζήτησε να παρευρεθούμε στην έκθεση για παροχή τεχνογνωσίας στους συμμετέχοντες.

2018 | Αναβάθμιση του arnos.gr βασισμένη στη μέθοδο διδασκαλίας του ΑΡΝΟΥ.

Το όραμά μας

Στον 21ο αιώνα η εκπαίδευση είναι ο δρόμος για τη δημιουργία και την επιτυχία. Όραμά μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε κάθε εκπαιδευόμενο να απολαύσει τη Γνώση, σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον βασισμένο στην Τεχνολογία, την Ελευθερία και την Εξατομίκευση, με στόχο να εξελίξει τις ικανότητές του στο μέγιστο δυνατόν.

Σε ποιους απευθυνόμαστε

Μαθητές Δημοτικού

Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου

Φοιτητές ΑΕΙ

Με ποιον τεχνολογικό τρόπο

Έχοντας παρουσία σε διεθνή συνέδρια κι εκθέσεις και παρακολουθώντας σταθερά τις διεθνείς εξελίξεις και τάσεις στην παγκόσμια αγορά της online ο ΑΡΝΟΣ έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στις Νέες Τεχνολογίες και τις βέλτιστες Παιδαγωγικές Πρακτικές. Σε όλο το εύρος της ύλης χρησιμοποιούμε:

Video tutorials θεωρίας, μεθοδολογίας και λυμένων ασκήσεων.

Επιλεγμένες εκπαιδευτικές online εφαρμογές (κουίζ, παιχνίδια κ.α.).

Ζωντανές (live) προσομοιώσεις.

Online Quiz Μελέτης-Αξιολόγησης με αυτόματη ανατροφοδότηση και ενσωματωμένη επεξήγηση – λύση.

Ζωντανές (live) συνεδρίες για διδασκαλία και επίλυση αποριών.

Η μέθοδος μας

 • Tεστ - Αρνός

  Μέσω του Τεστ-ΑΡΝΟΣ, κάθε εκπαιδευόμενος αξιολογείται ξεχωριστά ως προς το γνωστικό του επίπεδο για το μάθημα στο οποίο έχει εγγραφεί.

 • Υποστήριξη

  Εν συνεχεία παρέχουμε πλήρη υποστήριξη προκειμένου μαθητές και φοιτητές να φθάσουν σε προχωρημένο επίπεδο γνώσεων μεν, με το δικό τους ρυθμό δε.

 • Live Μαθήματα

  Ζωντανές (live) προσομοιώσεις.

 • Επίπεδα

  Κάθε εκπαιδευόμενος ξεκινάει από το επίπεδο που αισθάνεται πιο άνετα, ώστε να δημιουργήσει γερές βάσεις για γνώση και να εξελίξει τις δεξιότητες μελέτης του, βήμα – βήμα, από τα πιο απλές στις πιο σύνθετες έννοιες.

 • Ερωτήματα

  Τα προσεκτικά διαμορφωμένα ερωτήματα στα οποία βασίζεται η διδασκαλία μας, οικοδομούν τις νέες έννοιες από την αρχή, τις αποκαλύπτουν σταδιακά και οδηγούν τους εκπαιδευόμενους να τις κατανοούν μόνοι τους.

 • Καρτέλες Γνώσεις

  Η Καρτέλα Γνώσης που συνοδεύει κάθε ερώτημα, βοηθάει τον εκπαιδευόμενο να κατανοήσει την θεωρία, συνδέοντάς την με τις απαιτήσεις και το κέντρο βάρους του εκάστοτε ερωτήματος.

Δημοτικό

Οι προσεκτικά σχεδιασμένες ασκήσεις για τα Μαθηματικά και τη Γλώσσα οικοδομούν βήμα - βήμα την σκέψη κάθε παιδιού ξεχωριστά, από τα πιο απλά, στα πιο σύνθετα προβλήματα.
Η εξατομικευμένη Καθοδήγηση Μελέτης από τους εκπαιδευτικούς μας, αναπτύσσουν τις γνωστικές δεξιότητες των μικρών μας φίλων μέσα από την αυτομάθηση, την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης καθώς το παιδί βαθμιαία είναι σε θέση να φθάνει μόνο του στην απάντηση.

Γυμνάσιο – Λύκειο

Παρέχεται σε κάθε μαθητή αναλυτική εβδομαδιαία καθοδήγηση Μελέτης για τα βασικά μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου (Μαθηματικά, Φυσική, Αρχαία, Έκθεση και Ιστορία), ως προς το τι και πώς θα μελετήσει, βάσει του πλήρους εκπαιδευτικού υλικού Θεωρίας, Μεθοδολογίας και Ασκήσεων. Μέσα από ένα σύντομο και αποτελεσματικό μονοπάτι μάθησης, ο μαθητής προχωράει προοδευτικά από τις απλές έννοιες έως και τις πιο σύνθετες, διασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σαφή κατανόηση του αντίστοιχου αντικειμένου. Στο Γυμνάσιο και το Λύκειο ο μαθητής καλείται να συστηματοποιήσει τη μελέτη και τη γνώση του και η μέθοδος μας είναι προσαρμοσμένη πλήρως σε αυτό.

ΑΕΙ

Πολυτεχνικές και Οικονομικές σχολές, Πληροφορική, Μαθηματικό, Φυσικό, Χημικό
Υποστηρίζουμε τον φοιτητή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με αναλυτική επεξήγηση της Θεωρίας-Μεθοδολογίας που πλαισιώνει κάθε έννοια, καθώς και με κατανόηση-επίλυση θεμάτων εξετάσεων για τη σχολή του. Με εξατομικευμένη καθοδήγηση και πληρότητα στην επίλυση αποριών, ελέγχουμε την πρόοδό του σε συνεχή βάση, διασφαλίζοντας την πλήρη κατανόηση της ύλης και τη σίγουρη επιτυχία στις εξετάσεις. Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς υποστηρίζουμε τους φοιτητές στην εκπόνηση προπτυχιακών και διπλωματικών εργασιών.

ΕΑΠ

ΠΛΗ, ΔΕΟ, ΦΥΕ, ΕΛΠ, ΕΠΟ, ΜΤΧ, ΔΙΤ και ΔΗΔ
Είμαστε ο πρώτος φορέας που ξεκίνησε την υποστήριξη των φοιτητών του ΕΑΠ κι έχουμε συμβάλει ώστε χιλιάδες φοιτητές να αποκτήσουν το πτυχίο τους μέσα από (α) καθοδήγηση μελέτης, (β) διδασκαλία σε video και live, (γ) επίλυση αποριών online, (δ) υποστήριξη εργασιών, (ε) ιδιαίτερα και ομαδικά μαθήματα και μέσα από (στ) προετοιμασία εξετάσεων

Οι καθηγητές μας

Είναι έμπειροι

Έχουν άρτια γνώση των νέων τεχνολογιών

Διαθέτουν μεθοδικότητα και ικανότητα για αποτελεσματικό προγραμματισμό

Είναι ικανοί για προσωποποιημένη διδασκαλία

Με αγάπη για το γνωστικό τους αντικείμενο και κάθε μαθητή-φοιτητή ξεχωριστά

Επιμορφώνονται διαρκώς με σεμινάρια παιδαγωγικού και διεπιστημονικού χαρακτήρα, καθώς η επιμόρφωση δεν είναι απλώς επιταγή της Επόμενης Ημέρας, αλλά σφραγίδα για τη συνεχή εξέλιξη του υψηλού επιστημονικού επιπέδου του Κέντρου μας.

Υπηρεσίες καθηγητών μας

Ασύγχρονη Διδασκαλία

Μελετώντας το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας μας, αποτελούμενο από ερωτήσεις κλειστού τύπου, ασκήσεις εμβάθυνσης, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων, ο καθηγητής προσαρμόζει τη μελέτη στο ρυθμό, το χρόνο και τον τόπο κάθε εκπαιδευόμενου απευθείας από την οθόνη του υπολογιστή του. Ο εκπαιδευόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να είναι πάνω από τον υπολογιστή μια συγκεκριμένη ημέρα ή ώρα.

Ζωντανή διδασκαλία

Σου παρέχουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε εβδομαδιαία live μαθήματα σε group, κατά τη διάρκεια των οποίων ο καθηγητής διεξάγει ζωντανά την παράδοση του μαθήματος καθώς και επιλύει απορίες.

Εξατομικευμένη διδασκαλία-υποστήριξη

Η διδακτική μας Μέθοδος των καθηγητών μας βασίζεται στην εξατομίκευση και στη μύηση που μπορεί να προσφέρει ένας Εκπαιδευτικός με εμπειρία και με προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά. Πιστεύουμε στη μοναδικότητα των μαθητών μας. Οι καθηγητές μας προσφέρουν προσωποποιημένη καθοδήγηση μελέτης, ατομική φροντίδα και υποστηρικτική διδασκαλία-ενίσχυση (extra support) ανά εκπαιδευόμενο.

Οι υπηρεσίες μας αναλυτικά

Δημοτικό - Γυμνάσιο – Λύκειο

 1. Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης
 2. Διδασκαλία σε Video
 3. Θεωρία - Μεθοδολογία – Ασκήσεις
 4. Φύλλα Αξιολόγησης
 5. Live συνεδρίες Διδασκαλίας (ιδιαίτερο/τμήμα)
 6. Προετοιμασία Εξετάσεων
 7. Προετοιμασία για Μαθηματικούς Διαγωνισμούς
 8. Επίλυση Αποριών

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

 1. Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης
 2. Διδασκαλία σε Video
 3. Επίλυση Εργασιών
 4. Θεωρία - Μεθοδολογία - Ασκήσεις
 5. Φύλλα Αξιολόγησης
 6. Live συνεδρίες Διδασκαλίας (ιδιαίτερο/τμήμα)
 7. Προετοιμασία Εξετάσεων
 8. Επίλυση Αποριών

ΑΕΙ - ΕΜΠ - ΤΕΙ

 1. Διδασκαλία σε Video
 2. Θεωρία - Μεθοδολογία - Ασκήσεις
 3. Επίλυση Θεμάτων ανά σχολή
 4. Live συνεδρίες Διδασκαλίας (ιδιαίτερο/τμήμα)
 5. Προετοιμασία Εξετάσεων
 6. Επίλυση Αποριών

Πότε ξεκινούν και πότε ολοκληρώνονται οι εγγραφές

Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο

Πραγματοποιούνται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αφορούν ένα τρέχον σχολικό έτος.

AEI- ΕΑΠ-ΜΤΧ

Πραγματοποιούνται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αφορούν ένα τρέχον ακαδημαϊκό έτος ή εξάμηνο.

Πότε ξεκινούν και ολοκληρώνονται τα μαθήματα;

Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο

Ξεκινούν στις 10 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνονται στις 10 Ιουνίου.

AEI

Πραγματοποιούνται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με στόχο τις επόμενες εξαμηνιαίες εξετάσεις.

ΕΑΠ-ΜΤΧ

Ξεκινούν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο και ολοκληρώνονται με το πέρας των εξετάσεων.


Και τώρα;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Δια Ζώσης στα γραφεία μας (Σολωμού 29, ΤΚ 10682 Αθήνα)

Τηλεφωνικά στο 210-3822157

Με email στο info@arnos.gr

Με fax στο 210-3306463

Συμπληρώστε στοιχεία επικοινωνίας σας στο www.arnos.gr/contact και εξειδικευμένος συνεργάτης θα επικοινωνήσει μαζί σας.

Ωράριο Γραφείων
Δευτέρα έως Παρασκευή: 9:00 – 21:00
Σάββατο: 9:00 – 15:00

Γιατί διαφέρουμε;

Φιλοσοφία μας είναι, όχι μόνο η επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά η σύνδεση της διδασκαλίας μας με την καθημερινή πραγματικότητα. Δίνουμε τη δυνατότητα σε κάθε εκπαιδευόμενο να παρατηρεί και να αντιλαμβάνεται, να σκέφτεται και να κινητοποιείται, κατανοώντας όχι μόνο πώς να απαντήσει σε ένα πρόβλημα, αλλά και τα βαθιά «Γιατί» του αντίστοιχου διδακτικού αντικειμένου.

Απελευθερώνουμε τη δυναμική κάθε μαθητή και φοιτητή, προσφέροντας τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί γρήγορα και πλήρως κάθε κομμάτι της σκέψης του, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την αντίληψη και κριτική του ικανότητα, πέρα από το επίπεδο της εκπαιδευτικής βαθμίδας που βρίσκεται την τρέχουσα χρονική στιγμή.

Χτίζουμε μαζί μία γέφυρα σκέψης μεταξύ καθημερινότητας και διδακτικού αντικειμένου, μεταδίδοντας τη γνώση και αξιολογώντας το γνωστικό επίπεδο των εκπαιδευόμενων με τρόπο βιωματικό και ευχάριστο.

Το Κέντρο ΑΡΝΟΣ ανοίγει την πόρτα στη διερευνητική μάθηση, συμβάλλοντας στην σταδιακή αποκάλυψη και οικοδόμηση της Γνώσης για κάθε εκπαιδευόμενο, μαθητή και φοιτητή. Χρησιμοποιώντας δημιουργικά στα πλαίσια της εκπαιδευτικής μας φιλοσοφίας τις έννοιες και τις αρχές της Νευροσυσχετιστικής Μάθησης (NMS) με τις αντίστοιχες της Επιστήμης, των Μαθηματικών και της Τεχνολογίας, τις ενσωματώνει σε ένα συνεκτικό μοντέλο βιωματικής διδασκαλίας, με θέματα καθημερινής ζωής και πρακτικής ως σημείο αναφοράς.