Λυμένα Θέματα Εξετάσεων 2022 - Πρότυπα Γυμνάσια

Βοήθημα - Ασύγχρονο Μάθημα: Μπαίνω Πρότυπο Γυμνάσιο

Το ΝΕΟ βοήθημα προετοιμασίας για τα Μαθηματικά στα Πρότυπα Γυμνάσια ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα.

Πρόκειται για έναν απόλυτο οδηγό προετοιμασίας στα Μαθηματικά με θεωρία, οπτικοποίηση εννοιών και πλούσιο ασκησιολόγιο.

Οι μαθητές, αφού μελετήσουν τη θεωρία και την εμπεδώσουν μέσα από παραστατικά παραδείγματα, μπορούν να προχωρήσουν στις ασκήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας για να τις λύσουν είτε μόνοι τους είτε με τη βοήθεια του δασκάλου.

Διαγωνισμοί - Θέματα: Ε.Μ.Ε. - Kangaroo - Φυσικής

Οι πανελλήνιοι διαγωνισμοί Φυσικής και Μαθηματικών προάγουν την ευγενή άμιλλα μεταξύ των μαθητών, ενισχύουν την κριτική αντιμετώπιση προβλημάτων, εξοικειώνουν τα παιδιά με τα εργαλεία της σύγχρονης τεχνολογίας και βασίζονται στην καλλιέργεια της διαχείρισης της γνώσης σε κατάσταση έντασης. Ίσως είναι λίγο άκομψη η τελευταία λέξη όμως βιώνουμε ένα εξεταστικοκεντρικό εκπαιδευτικό σύστημα και τα παιδιά πρέπει να συνηθίσουν να διαχειρίζονται τις γνώσεις τους και να αντιμετωπίζουν συνθήκες εξετάσεων με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη νηφαλιότητα, ψυχραιμία κι αποτελεσματικότητα. Η ψυχολογική υποστήριξη που τους παρέχουμε σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά αποτελέσματα στους διαγωνισμούς που συμμετέχουν, κάνουν τον ΑΡΝΟ το μοναδικό εργαλείο που μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την επίδοσή τους για να πετύχουν τους στόχους τους.

Διαγωνισμός Kangaroo

Ο Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα Μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από το τύπο ή τη μορφή του Σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις Μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα Μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού.
Μαθηματικά & Γλώσσα - Ασύγχρονο μάθημα
Level 0 - Μαθητές Α' & Β' Δημοτικού

Για να δείτε περισσότερα θέματα μαθητικών διαγωνισμών μπείτε στο www.arnos.gr

Διαγωνισμός "Μικρός Ευκλείδης"

Ο “Ευκλείδης” διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και διεξάγεται τον Ιανουάριο κάθε έτους. Απευθύνεται στους μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Λυκείων της χώρας, οι οποίοι έχουν προκριθεί στον προηγούμενο διαγωνισμό “Ο Θαλής”.

Θαλής​

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργανώνει τον Μαθητικό Διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ». Σκοπός του διαγωνισμού είναι η καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μαθητών σε ένα καθαρά διανοητικό τομέα αλλά και η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στους Διεθνείς Μαθηματικούς. Διαγωνισμούς

Αρχιμήδης

Ο “Αρχιμήδης” διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και διεξάγεται τον Μάρτιο κάθε έτους. Απευθύνεται στους μαθητές οι οποίοι έχουν προκριθεί στον προηγούμενο διαγωνισμό “Ο Ευκλείδης”.

Μαθητικός Διαγωνισμός στα οικονομικά "Ερμής"​

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2020 σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Πρώτο Μαθητικό Διαγωνισμό στα Οικονομικά «ΕΡΜΗΣ» για μαθητές Γ΄ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Μαθηματικά & Γλώσσα - Ασύγχρονο μάθημα