Καθηγητές

Οι Καλύτεροι καθηγητές τώρα στο arnos.gr


Παρακολουθώντας ανελλιπώς τις διεθνείς εξελίξεις στην online εκπαίδευση, με τη συμμετοχή μας στις Διεθνείς Εκθέσεις (OEB Berlin, BettShow London, Practical Pedagogies, Bookfair Frankfurt κ.α.) στην Τεχνολογία και τη σύγχρονη Διδακτική, το Κέντρο μας επιλέγει καθηγητές που είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις διεθνείς προκλήσεις της Εκπαίδευσης. Οι καθηγητές μας:
 • Είναι έμπειροι
 • Έχουν άρτια γνώση των νέων τεχνολογιών
 • Διαθέτουν μεθοδικότητα και ικανότητα για αποτελεσματικό προγραμματισμό
 • Είναι ειδικοί στην εξατομικευμένη διδασκαλία
 • Ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές.
 • Διακρίνονται από την αγάπη και το μεράκι για τη μετάδοση της Γνώσης
Η Συνεχής Επαγγελματική Κατάρτιση CPD (Continuing Professional Development), δίνει το κίνητρο για την ποιοτική αναβάθμιση καθηγητών και δασκάλων. Οι εκπαιδευτικοί μας επιμορφώνονται με σεμινάρια σε θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας και Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP). Στόχος, η Μέθοδος ΑΡΝΟΣ να είναι ο τρόπος και ο δρόμος για την Προσωπική Επιτυχία του μαθητή!

Υπηρεσίες των καθηγητών μας

 • Ασύγχρονη Διδασκαλία
 • Με την εγγραφή σου έχεις τη δυνατότητα, μπαίνοντας στη σελίδα του μαθήματος, να βρεις:
  Α. Καθοδήγηση από τον καθηγητή σου σε video
  Β. Διδασκαλία σε video της ύλης με ασκήσεις
  Γ. Ασκήσεις εμβάθυνσης και Θέματα εξετάσεων
  Δ. Ερωτήσεις κλειστού τύπου με την «Καρτέλα Γνώσης» για διδασκαλία και μελέτη
  Ε. Με την παραπάνω μεθοδολογία μας, ο μαθητής μαθαίνει απλά, κατανοητά και όποτε χρειάζεται με παιγνιώδη τρόπο υπό τις οδηγίες των καθηγητών μας.

 • Ζωντανή (live) διδασκαλία
 • Ύστερα από την εγγραφή σου και παράλληλα με την ασύγχρονη διδασκαλία παρέχουμε τη δυνατότητα για ζωντανά (live) απομακρυσμένα μαθήματα, ατομικά ή ομαδικά. Η διδασκαλία προγραμματίζεται σε εβδομαδιαία βάση, ο καθηγητής είναι δίπλα σου.

 • Ιδιαίτερα e-learning μαθήματα
 • Ύστερα από την εγγραφή σου, παρέχεται η δυνατότητα για ατομικά ή ομαδικά e-learning ιδιαίτερα μαθήματα. Επιλέγουμε τον καθηγητή σύμφωνα με τις ανάγκες σου και διαμορφώνεται το πρόγραμμα μαθημάτων με βάση το γνωστικό σου επίπεδο και τους στόχους σου.

Η μέθοδος μας


Όλα τα παραπάνω γίνονται εξατομικευμένα με βάση τις ανάγκες και τους στόχους του κάθε μαθητή. Ερχόμενος εδώ ο κάθε νέος φίλος μας, κάνει ένα Τεστ Επιπέδου Γνώσεων, μέσω του οποίου διακρίνουμε το γνωστικό του επίπεδο. Εν συνεχεία επιλέγουμε από κοινού τον κατάλληλο καθηγητή και το σημείο εκκίνησης της διδασκαλίας. Βασιζόμαστε στην εξατομίκευση και στη μύηση που προσφέρει ο Εκπαιδευτικός με εμπειρία και με προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά. Η μοναδικότητα του μαθητή, είναι καθοριστικό σημείο αναφοράς για τη σωστή και πλήρη οικοδόμηση της Γνώσης, της κριτικής του σκέψης και την εξασφάλιση της Επιτυχίας. Οι καθηγητές μας προσφέρουν προσωποποιημένη καθοδήγηση μελέτης, ατομική φροντίδα και υποστηρικτική διδασκαλία-ενίσχυση (extra support) ανά μαθητή.

ARNOS Εκπαιδευτικό οργανόγραμμα


Διεύθυνση

Ιωάννης Π. Κρόκος – Ιδρυτής & δ/ντης του Κέντρου ΑΡΝΟΣ

Να σας συστηθώ.

Γεννήθηκα στο χωριό Οκτωνιά Ευβοίας, κοντά στην Κύμη. Ο τόπος που μεγάλωσα, σκληρός και δύσκολος, μα με την εργατικότητα και τη θέληση των γονιών μου, ανατραφήκαμε και πήραμε τη δύναμη να περπατήσουμε τη ζωή μας. Το σχολείο μου στην Οκτωνιά ήταν το πρώτο μου «κοινωνικό σπίτι». Σπούδασα Μαθηματικός στο ΕΚΠΑ και ακολούθως Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ. Από τους αγρότες γονείς μου, ρίζωσε βαθιά μέσα μου η θέληση για συνεχή πρόοδο. Από τις σπουδές μου συνειδητοποίησα ότι η καλλιέργεια του πνεύματος είναι αυτή που κάνει τη ζωή και την κοινωνία μας καλύτερη.

Ο Αρνός είναι ο πατέρας μου, που είχε έξι αδερφές και για τούτο, αντί να τον φωνάζουν Παναγιώτη Κρόκο, τον αποκαλούσαν «Αρνό». Το παρατσούκλι δόθηκε από έναν παππού της γειτονιάς, γιατί ο αρνός στο χωριό μου είναι η άγρια – αρσενική συκιά με την οποία γονιμοποιούνται οι συκιές για να κάνουν σύκα. Αυτή η αλληγορία με γοήτευε από παιδί και ήταν χαραγμένο μέσα μου να ταυτιστώ με τον Αρνό: πατέρα, σύμβολο γονιμοποίησης, καλλιέργειας και πνευματικής ανάτασης. Ο Αρνός είναι η δίψα και η ακόρεστη θέληση για δημιουργία της μάνας μου, Κατερίνας Π. Ψαρρά που μας μεγάλωσε σε συνθήκες ακατανόητες στη γενιά του σήμερα.

Ο Αρνός ξεκίνησε το 1985 και σήμερα παρέχει εξ αποστάσεως (e-Learning) Φροντιστηριακά Μαθήματα για μαθητές καθώς και για φοιτητές. Πρώτο μέλημά μας είναι η προετοιμασία του μαθητή μέσα από συστηματική εφαρμογή της εξατομικευμένης μάθησης με τη χρήση της Τεχνολογίας, μέσα από μία πλατφόρμα εύχρηστη και εύκολη για κάθε μαθητή. Με τη συμβολή των καθηγητών μας εστιάζουμε σε κάθε μαθητή ξεχωριστά και τις ανάγκες του με τελική επιδίωξη την επίτευξη των στόχων του. Στον Αρνό, η επιτυχία δεν έρχεται από μόνη της, γεννιέται!

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί μας παρέχουν on-line υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και των φοιτητών (ΑΕΙ, ΕΜΠ, ΕΑΠ, ΜΤΧ). Η εμπειρία μου, η συγγραφή μαθηματικών πανεπιστημιακών βοηθημάτων, καθώς και η συνεχής παρουσία μου σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις για την online εκπαίδευση, διαμορφώνουν πρωτοποριακές υπηρεσίες για την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων.

Διεύθυνση Σπουδών

Η τριμελής Επιστημονική Διεύθυνση Σπουδών του Αρνού έχει στόχο τον σχεδιασμό, την κατάρτιση, την υλοποίηση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού προγράμματος σπουδών. Παράλληλα παρακολουθεί με συνεχή παρουσία σε Διεθνή Συνέδρια τις διεθνείς τάσεις στην online εκπαίδευση και επικαιροποιεί το πρόγραμμα σπουδών όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Σε συνεργασία με το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού συμμετέχει και στην επιλογή και στην εκπαίδευση των καθηγητών. Η Επιστημονική Διεύθυνση αποτελείται από τους:
 • Ιωάννης Κρόκος – Μαθηματικός & Πολιτικός Μηχανικός
 • Σταύρος Παπαδόπουλος – Μαθηματικός (PhD)
 • Βασίλειος Τσιλιβής - Μαθηματικός (MSc)

Eπιστημονικοί Συνεργάτες

Ύστερα από 35 χρόνια παρουσίας στην online εκπαίδευση, έχουμε δημιουργήσει μία δυναμική ομάδα επιστημονικών συνεργατών σε όλους τους τομείς των διδακτικών αντικειμένων. Στόχος της είναι η ανίχνευση νέων τάσεων και πρακτικών, ο εμπλουτισμός του εκπαιδευτικού μας προγράμματος, καθώς και η συνεχής αναβάθμιση και εξέλιξη των υπηρεσιών μας. Τα Πρόσωπα της Επιστημονικής μας Ομάδας είναι:
 • Γιώργος Βορρίσης - Οικονομολόγος (MSc)
 • Γεωργία Δούκουρη - Υποψήφια διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας
 • Αλεξάνδρα Καμαργιάννη - Διοίκηση Επιχειρήσεων, Marketing, Λογιστική Χρηματοοικονομικα
 • Βασίλης Καράβολας - Φυσικός (PhD)
 • Κοσμάς Μάντσης - Μαθηματικός (MSc)
 • Γιώργος Μαρινόπουλος - BSc, MBA, CITP(professional member στο British Computer Society)
 • Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου - Computer Science (MSc)
 • Αγγελική Παπαϊωάννου - Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Αυτοματισμός (MSc)
 • Φωτεινή Παπασημάκη - Δικηγόρος & Τραπεζική (MSc)
 • Αναστάσιος Σταυρόπουλος - Οικονομολόγος (MSc)
 • Ηλίας Τσουκάτος - Ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός Η/Υ, (MSc) Computer Science
 • Πέτρος Τσουμπρής - Οικονομολόγος (MSc)
 • Αγγελική Χαιρέτη - Ιστορικός & Επιμελήτρια Κειμένων
 • Ηλίας Χρηστάκης - Οικονομολόγος (MSc)

Οι άνθρωποι «πίσω» από τον ΑΡΝΟ

Οι καθηγητές μας προκειμένου να επιτύχουν το πολύ απαιτητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμά, έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια μίας ομάδας υποστήριξης. Φροντίζουμε καθημερινά την εξυπηρέτηση των μαθητών μας σε επίπεδο ενημέρωσης, επίλυσης προβλημάτων, τεχνολογικών λύσεων, γραμματειακής υποστήριξης, αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων κ.α. Τα πρόσωπα της Διεύθυνσης Τεχνολογίας και Διοίκησης, είναι:

Κατερίνα Παλαιοδήμου, Πόπη Βαρδακώστα, Ευάγγελος Παπαβασιλείου, Σοφία Σιάσου, Νίνα Λούκας, Μαριλένα Κατσιφώλη, Ελένη Κουτρογιάννη, Ελένη Παναγιωτίδου, Σπύρος Αδαμόπουλος.

Θέλεις να σταδιοδρομήσεις ως καθηγητής στον ΑΡΝΟ;


Η Εκπαιδευτική Κοινότητα arnos.gr με τις πρωτοποριακές παιδαγωγικές πρακτικές σε πρώτο πλάνο, έχει ανοιχτές τις Πόρτες στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να δημιουργήσουν και να σταδιοδρομήσουν. Έλα κοντά μας να αναλάβεις σταδιακά έργο και αρμοδιότητες, με σκοπό την επαγγελματική σου εξέλιξη, επιτυχία και ευημερία. Στείλε και τώρα στο hr@arnos.gr ή κάνε online της αίτηση σου στο ergasies.arnos.gr/kathigites