ΤΡΑ 51

Τραπεζική Διοίκηση

ΤΡΑ 51 - Τραπεζική Διοίκηση

 

Στο No1 Online Φοιτητικό Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η ενότητα ΤΡΑ 51, είναι εκείνη η οποία προσεγγίζει την Χρηματοοικονομική πλευρά του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού καθώς και την Διοίκηση του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η μελέτη της συγκεκριμένης ενότητας μας προσφέρει την δυνατότητα της αξιολόγησης επενδύσεων μέσω διαφορετικών χρηματοοικονομικών εργαλείων σε υψηλότερο επίπεδο. Η δυνατότητα να γνωρίζουμε το κατά πόσο ένα επενδυτικό σχέδιο πρέπει να επιλεγεί ή όχι και παράλληλα η επιλογή του καταλληλότερου μεταξύ πολλών εναλλακτικών, συναντά εφαρμογή στην καθημερινότητα των επιχειρήσεων. Επιπλέον μελετώνται οι καταλληλότερες μέθοδοι επιλογής και διαχείρισης προσωπικού με στόχο την αποδοτικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Καθώς προχωράει η ύλη θα μελετήσουμε:

  • Χρηματοοικονομική Διοίκηση
  • Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Στρατηγικές Τραπεζικής Ανάπτυξης

Η μεταφορά της θεωρητικής γνώσης στην καθημερινή πρακτική είναι αυτή η οποία μας προσδίδει εν τέλει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων.


 

Εργασίες ΤΡΑ 51 - Ατομική Υποστήριξη

 

Το πρόγραμμα μελέτης της Θ.Ε. συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση 4 Εργασιών. Προϋπόθεση για τις τελικές εξετάσεις είναι η εκπόνηση των γραπτών εργασιών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. 
 

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη ΤΡΑ 51

  • Εκπόνηση Εργασιών

Πλήρης υποστήριξη και επίλυση των Εργασιών με videos και online συνεδρίες, δίνοντας σημασία όχι μόνο στο "πώς" αλλά κυρίως στο "γιατί" της σκέψης και λύσης.

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με τον καθηγητή μέσω chat, forum και email.

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους φοιτητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι φοιτητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Έχεις απορία; Θέλεις εργασία; Επικοινώνησε στο 210 38 22 157 ή mtx@arnos.gr

ΤΡΑ 51: Εργασίες Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16

Έχεις απορία; Θέλεις εργασία; Επικοινώνησε στο 210 38 22 157 ή mtx@arnos.gr

Τόμος Α΄: Χρηματοοικονομική Διοίκηση
6. Κίνδυνος επενδύσεων
Τόμος Β΄: Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού
Τόμος Γ΄: Στρατηγικές τραπεζικής ανάπτυξης
Φωτογραφία Καθηγητή

Γιάννης Ραγκούσης

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο Οικονομικών
Μαθήματα
ΕΑΠ: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τραπεζική: Ενότητες ΤΡΑ 50 & ΤΡΑ 51
ΕΑΠ & Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: Τραπεζική Λογιστική και
Χρηματοοικονομική: ΤΛΧ 51
Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Διοίκηση, Τραπεζική, Νομισματική Θεωρία, Διεθνή Οικονομικά
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Από το 1994 έως σήμερα εργάζομαι στον εκπαιδευτικό χώρο με ποικίλες μορφές από καθηγητής προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων έως και εισηγητής εξειδικευμένων επαγγελματικών σεμιναρίων στο τραπεζικό χώρο. Επί το πλείστον, η εκπαιδευτική μου εμπειρία αφορά τη συνεργασία με ενήλικες, γεγονός που απαιτεί εξοικείωση με ιδιαιτερότητες στον τρόπο εκμάθησης οι οποίες πέραν της εκπαιδευτικής υποστήριξης συνδυάζουν την καθοδήγηση σε προσωπικό επίπεδο, παρότρυνση και ενθάρρυνση. Βασική μου πεποίθηση είναι ότι ο κάθε εκπαιδευόμενος μπορεί να επιτύχει και να αριστεύσει σε κάθε επίπεδο σπουδών εάν υπάρχει η θέληση για μάθηση και η διάθεση για συνεργασία.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2002: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Εξειδίκευσης στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Πάτρα, Ελλάδα

1994: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα D.E.S. (2ετές) στις Διεθνείς Σχέσεις με Εξειδίκευση στα Διεθνή Οικονομικά. Ανώτατο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Γενεύης, Ελβετία

1991: Πτυχίο στα Οικονομικά, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Διδακτική Εμπειρία
2007 – 2018: Καθηγητής, Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΑΡΝΟΣ
2014 – 2018: Εκπαιδευτής e-learning, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και Ινστιτούτο Σώματος Ορκωτών Λογιστών ΙΣΟΛ
2001 – 2007: ΣΕΠ, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Τραπεζική, Ενότητα: ΤΡΑ 51
1995 – 1998: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Βοηθός Διδασκαλίας των μαθημάτων Αξιολόγηση επενδύσεων και Τραπεζική Ι
1997: Βρετανικό Συμβούλιο: Εκπαιδευτής προγραμμάτων προετοιμασίας για σπουδές στη Μ. Βρετανία – Foundation στα Οικονομικά
2002 – 2018: Εισηγητής Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Οικονομοτεχνική κλπ
Συγγραφικό Υλικό
Ragoussis I., Επιστημονική Επίβλεψη: Eriotis Nikolaos: «Financial Accounting», Hellenic Open University, 2006.
Ragoussis I, Επιστημονική Επίβλεψη: Eriotis Nikolaos: «Financial Statement Analysis», Hellenic Open University, 2006.
Ραγκούσης Ι & Θ. Ρόζενμπεργκ «Ο Ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών στην Παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας. Θεωρία και Πρακτική», στον τόμο: «Η Αναπτυξιακή Βοήθεια στον 21ο Αιώνα», Επίβλεψη: Α. Χουλιάρας, Εκδώσεις Εξάντας, Μάρτιος 1998.
Ragoussis I. «Finance of Innovative Small Medium Enterprises. Signaling and Liquidity as Influencing Factors of Bank Loan Activity», στον τόμο: «European Small Business Seminar, Papers and Proceedings», Σεπτέμβρης 1997.
Ραγκούσης Ι. «Ολοκλήρωση των Αγορών Χρήματος και Διεθνής Κίνηση Κεφαλαίων», Δελτίο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, 3ο Τέταρτο 1996.
Δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού e-learning, εισηγήσεις σεμιναρίων, εκπαιδευτικές σημειώσεις, βίντεο-μαθήματα

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός