Ιστορία Γενικής Παιδείας Γ' Λυκείου

Ιστορία Γενικής Γ' Λυκείου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Ιστορία Γ Λυκείου: «Ιστορία του Νεότερου και του Σύγχρονου Κόσμου (από το 1815 έως σήμερα) περιέχει τα εξής σημαντικά κεφάλαια:

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' . Η Ευρώπη και ο κόσμος τον 19ο αιώνα (1815-1871)

Στο κεφάλαιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναφερθούμε στο Συνέδριο Ειρήνης της Βιέννης (1814-1815), στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην ίδρυση και εξέλιξη του ελληνικού κράτους, στο ανατολικό Ζήτημα και τη Βιομηχανική Επανάσταση.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β' . Από τον 19ο στον 20ό αιώνα (1871-1914)

Στο κεφάλαιο αυτό, μεταξύ άλλων ,θα αναφερθούμε στην ακμή της ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας, την Άπω Ανατολή, τις προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας, τα Εθνικά κινήματα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τους Βαλκανικούς πολέμους (1912-1913).

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ' . O A' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι άμεσες επιπτώσεις του

Στο κεφάλαιο, αυτό μεταξύ άλλων, θα αναφερθούμε στους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων (1870-1914), τον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας, τον Μικρασιατικός Πόλεμος (1919-1922) και τη Ρωσική Επανάσταση.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ' . Η Ευρώπη και ο κόσμος κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου

Στο κεφάλαιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναφερθούμε στις συνθήκες μεταξύ των δύο παγκόσμιων πολέμων, τη διεθνή οικονομική κρίση, και την κατάσταση στην Ελλάδα.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε' . Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος

Στο κεφάλαιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναφερθούμε για τα αίτια που οδήγησαν στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, τη συμμετοχή της Ελλάδας, την Εθνική Αντίσταση, το Ολοκαύτωμα και την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤ'. Ο μεταπολεμικός κόσμος

Στο κεφάλαιο αυτό, μεταξύ άλλων, θα αναφερθούμε στη μεταπολεμική οργάνωση της διεθνούς κοινωνίας - Η σύσταση και η λειτουργία του ΟΗΕ, στον Ψυχρό Πόλεμο, στον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα, στον Τρίτο Κόσμο και το Κυπριακό πρόβλημα.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

Φροντιστηριακό e-μάθημα: Ιστορία Γενικής Παιδείας γ' λυκείου
Α'. Η Ευρώπη και ο κόσμος (1815-1871)
3. Ελληνική Επανάσταση 1821 - Μήνυμα ελευθερίας σε Ευρώπη
Β'. Από τον 19ο στον 20ό αιώνα (1871-1914)
Γ'. Ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος και οι άμεσες επιπτώσεις του
Πανελλαδικές Εξετάσεις - Ιστορία Γενικής Παιδείας
Απαντήσεις Πανελλαδικών 2013 - Ιστορία Γενικής Παιδείας
Επανάληψη Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16
Διαδραστικά Τεστ Αξιολόγησης
Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων: Ιστορία Γ' Λυκείου

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός