Έκθεση Γ' Λυκείου

Έκθεση Γ' Λυκείου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Φτάσατε στη Γ΄Λυκείου με την καλύτερη προετοιμασία για τις Εξετάσεις. Είμαστε παρόντες για να σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Άνα πάσα στιγμή μπορείτε να μας στείλετε τις απορίες σας αλλά και να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας μέσα από τα πλουσιότατα αρχεία μας σε όλα τα μαθήματα.

Η Έκθεση- Έκφραση Γ' Λυκείου έχει ποικίλα ενδιαφέροντα θέματα που θα σας χρησιμεύσουν όχι μόνο σε αυτήν την τάξη και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά θα αποκομίσετε γνώσεις αναγκαίες για όλη τη ζωή σας. Τα θέματα κοινωνικού προβληματισμού θα σας δώσουν αφορμή για δημιουργική σκέψη.Το μάθημα απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Εισαγωγική Ενότητα

Σε αυτήν, που είναι χρησιμότατη για όλες τις τάξεις του Λυκείου, θα δούμε πώς γράφουμε έκθεση, παράγραφο, περίληψη, τα κειμενικά είδη που ζητούνται και για τα σημεία στίξης. Οι οδηγίες για την παραγωγή λόγου θα σας μάθουν τεχνικές για να βρίσκετε γρήγορα αυτά που σας ζητούνται.

 

Η πειθώ

Εδώ θα αναλύσουμε τους Τρόπους και τις Μορφές πειθούς. Συνεχίζουμε σχετικά με τους τρόπους πειθούς, δηλαδή Επίκληση στη λογική, στο συναίσθημα (του δέκτη) και στο "ήθος" (του πομπού). Τελειώνουμε την ενότητα με το σχετικό λεξιλόγιο.

 

Μορφές πειθούς

Συνεχίζεται το ταξίδι μας ασχολούμενοι με τις διάφορες Μορφές πειθούς και συγκεκριμένα με την πειθώ στη διαφήμιση, στον πολιτικό και τον επιστημονικό λόγο. Βλέπουμε πόσο το μάθημα αυτό βοηθά την κατανόηση όσων συμβαίνουν γύρω μας. Η ενότητα τελειώνει με Θέματα για συζήτηση και έκφραση/έκθεση σχετικά με την επιστήμη και το ρόλο της στην κοινωνία.

 

Το δοκίμιο

Στη συνέχεια θα εξετάσουμε το δοκίμιο και συγκεκριμένα την πειθώ στο δοκίμιο, τη γλώσσα και την οργάνωση του. Παράλληλα θα μελετήσουμε εξαιρετικά δείγματά του και θα εμβαθύνουμε τις έννοιες. Συνεχίζοντας το ταξίδι μας θα συγκρίνουμε το δοκίμιο με το Άρθρο και την επιφυλλίδα.

 

Δίκαιος λόγος και άδικος λόγος

Στην πολύ σημαντική αυτή ενότητα θα δούμε τι σημαίνει γλώσσα της εξουσίας, ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της και πώς θα διατηρήσουμε την διανοητική μας καθαρότητα. Ακόμη τι είναι ο μεσσιανισμός, τα αίτια, τις συνέπειες του, ποια είναι η θέση των λαών της Ανατολής απέναντι του και ποια η θέση των Ελλήνων.

 

Aνάλυση των εννοιών

Ακολουθεί ένα πολύ χρήσιμο κομμάτι με ανάλυση των εννοιών και ηχογραφημένη παρουσίασή τους. Υπάρχουν δοσμένα εύστοχα και περιεκτικά Θέματα κοινωνικού προβληματισμού για αυτή την τάξη.

 

Απαντήσεις στα τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων των προηγουμένων ετών

Φτάνοντας στο τέλος της πορείας μας θα μπορέσετε να μελετήσετε και να παρακολουθήσετε σε βίντεο τις απαντήσεις στα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων των προηγουμένων ετών. Η προετοιμασία σας έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Δυνατοί και αισιόδοξοι μπαίνετε στη «μάχη». Ελάτε λοιπόν μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γνώσης. Έχουμε τόσα να δούμε και να μάθουμε. Άλλωστε ο σωστά δομημένος λόγος, προφορικός και γραπτός, αποτελεί ένα προσόν που θα σας χρειαστεί σε όλη σας τη ζωή και με οτιδήποτε και να ασχοληθείτε.


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

– Βασίλης Τσιλιβής

Φροντιστηριακό e-μάθημα: Έκφραση - Έκθεση Γ' Λυκείου
Κεφ. 1: Η πειθώ - Έκφραση - Έκθεση Γ' Λυκείου
1.1 Τρόποι πειθούς
Κεφ. 3: Δίκαιος λόγος και άδικος λόγος - Έκφραση - Έκθεση Γ' Λυκείου
3.2 Η γλώσσα της εξουσίας και η γλώσσα της παιδείας
3.8 Μεσσιανισμός, Φ. Πολίτης
Ανάλυση εννοιών - Έκφραση - Έκθεση Γ' λυκείου
Θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων: Έκφραση-Έκθεση Γ' Λυκείου
Θέματα & Απαντήσεις Έκφρασης - Έκθεσης Γ΄ Λυκείου 2013

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός