Χημεία Β' Λυκείου

Χημεία Β' Λυκείου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Το μάθημα της Χημείας στην Β’ Λυκείου αποτελεί τη βασικότερη εισαγωγή του μαθητή στον κόσμο της Οργανικής Χημείας, έναν κόσμο που αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της ύλης που μας περιτριγυρίζει. Ταυτόχρονα, για τους μαθητές που έχουν επιλέξει τον προσανατολισμό των Θετικών Σπουδών, η κατανόηση των θεμελιωδών γνώσεων στις οργανικές ενώσεις, όσο και των βασικών ασκήσεων στοιχειομετρίας, θα αποτελέσει ένα σημαντικό πλεονέκτημα για την επιτυχία στις τελικές εξετάσεις.

Το μάθημα απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Στοιχειομετρία

Ξεκινώντας με ένα παρένθετο, αλλά πολύ σημαντικό κεφάλαιο, από το σχολικό βιβλίο της Α’ Λυκείου, τα παιδιά μαθαίνουν το Α και το Ω μιας χημικής αντίδρασης: την αναλογία στην οποία βρίσκονται τα αντιδρώντα και τα προϊόντα. Με την επίλυση ασκήσεων, ερχόμαστε σε πρώτη άμεση επαφή με τη στοιχειομετρία, το σημαντικότερο, ίσως, τμήμα της επιστήμης της Χημείας.

 

Εισαγωγή στην Οργανική Χημεία

Και αφού κατανοήσαμε τον κόσμο της στοιχειομετρικής Χημείας, ξεκινάμε δυναμικά το ταξίδι μας στην Οργανική Χημεία. Θα μάθουμε να αναγνωρίζουμε μια οργανική από μια ανόργανη ουσία, θα μάθουμε να τις ονομάζουμε σωστά, με απλό και κατανοητό τρόπο, ενώ τέλος θα είμαστε δυνατοί να ξεχωρίζουμε τις ενώσεις μεταξύ τους και τις διαφορές που μπορεί να εμφανίζουν, μαθαίνοντας την ισομέρεια.

 

Πετρέλαιο και Υδρογονάνθρακες

Αφού γίναμε γνώστες των βασικότερων ομάδων που ταξινομούμε τις οργανικές ενώσεις, πάμε να δούμε την εφαρμογή τους στην καθημερινή μας ζωή. Ο κόσμος του «μαύρου χρυσού», του πετρελαίου, ανοίγεται μπροστά μας και μας καλωσορίζει στα μυστικά του, τις οργανικές ενώσεις που το απαρτίζουν: τους υδρογονάνθρακες.

 

Αλκοόλες/ Καρβοξυλικά οξέα

Ακόμα ένα κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά μας, ακόμα μια ευκαιρία για να κατανοήσουμε τον κόσμο γύρω μας, μέσα από τα μάτια της Οργανικής Χημείας. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για δύο πολύ ξεχωριστές κατηγορίες: τις αλκοόλες και τα καρβοξυλικά οξέα, με τις πιο αντιπροσωπευτικές ενώσεις τους, την αιθανόλη (το κοινό μας οινόπνευμα) και το σαλικυλικό οξύ (τη γνωστή μας ασπιρίνη).

 

Βιομόρια

Στο τέλος αυτού του γοητευτικού ταξιδιού, θα γνωρίσουμε το λόγο για τον οποίο η Χημεία αυτή ονομάστηκε «Οργανική». Θα μιλήσουμε για όλες αυτές τις ενώσεις οι οποίες απαρτίζουν όλους τους έμβιους οργανισμούς, όπως οι πρωτεΐνες και τα λίπη.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

– Βασίλης Τσιλιβής

Διδασκαλία σε video και μελέτη χωρίς όρια!

Κεφάλαιο 2ο: Πετρέλαιο-Υδρογονάνθρακες
Κεφάλαιο 3ο: Αλκοόλες - Φαινόλες

Διδασκαλία σε video και μελέτη χωρίς όρια!

Διδασκαλία σε video και μελέτη χωρίς όρια!

Κεφάλαιο 2: Πετρέλαιο - Υδρογονάνθρακες
(από σχολ. βιβλίο Α' Λυκείου) Κεφάλαιο 4ο: Στοιχειομετρία

Διδασκαλία σε video και μελέτη χωρίς όρια!

Φωτογραφία Καθηγητή

Μαρία Μαγιάτη

Πανεπιστήμιο Πατρών
Πτυχίο Χημείας
Μαθήματα
Σχολείο: Χημεία και Βιολογία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
ΑΕΙ: Οργανική & Ανόργανη Χημεία, Αναλυτική Χημεία, Βιοχημεία, Γενετική
Θ.Ε.: ΦΥΕ
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Η νέα μορφή μάθησης που προάγει το ΚέντροΑΡΝΟΣ, μέσω της online διδασκαλίας, δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές/φοιτητές να αποκτήσουν ένα πανίσχυρο ρόλο στην εκπαιδευτική τους πορεία. Αν και απομακρυσμένα, η διαρκής επαφή για την κάλυψη των αναγκών και των απαιτήσεων καθενός, αποτελεί άμεση δέσμευσή μου.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2016: Πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας. Πανεπιστήμιο Πατρών

2018: Πτυχιούχος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στην «Αναλυτική Χημεία και Νανοτεχνολογία». Πανεπιστήμιο Πατρών

Διδακτική Εμπειρία
2018 - σήμερα: Διδασκαλία Χημείας στο Κέντρο Σπουδών ΑΡΝΟΣ, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Συγγραφικό Υλικό
1. “Immobilization of Bovine Serum Albumin on Poly-tetrafluoroethylene for Application as a Potential Solid Support for Biosensor Development with Visual Detection”, Εκδόσεις Analytical Letters 2018
2. “A fluorometric lateral flow assay for visual detection of nucleic acids using a digital camera readout”, Εκδόσεις Microchimica Acta 2018

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός