Φυσική Κατεύθυνσης Β' Λυκείου

Φυσική Κατεύθυνσης Β' Λυκείου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Στην Φυσική Κατεύθυνση της Β’ Λυκείου θα μελετήσουμε περισσότερο εξειδικευμένες έννοιες της φυσικής επιστήμης. Έχοντας πλέον ένα καλό επίπεδο στις βασικές γνώσεις της Φυσικής, αλλά και των Μαθηματικών, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε έννοιες της καθημερινότητάς μας, οι οποίες μας είναι οικείες αλλά ακόμη δυσνόητες. Παρέα με τις γνώσεις από τη Φυσική Γενικής Παιδείας θα καταλάβουμε λίγο καλύτερα, τα φυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν γύρω μας.

Οι ενότητες που θα μελετήσουμε είναι οι ακόλουθες:

 

Καμπυλόγραμμες Κινήσεις

Στο κεφάλαιο αυτό θα εξηγήσουμε δημιουργούνται και σε τι χρησιμεύουν κάποια βασικά είδη κινήσεων με καθημερινή και ευρεία χρήση, τόσο από τους ανθρώπους, όσο και από τις διάφορες μηχανές.

 

Διατήρηση της ορμής

Η ορμή και η κρούση είναι φαινόμενα της καθημερινότητας μας. Είναι φαινόμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά ακόμη και αν δεν το γνωρίζουμε. Άραγε σας θυμίζει κάτι η φράση “ όρμησαν και οι δύο για να κλωτσήσουν τη μπάλα”;

 

Κινητική θεωρία των αερίων

Τα αέρια γύρω μας παρουσιάζουν και αυτά ιδιότητες, οι οποίες έχουν πολύ ενδιαφέρον λόγω της φύσης τους. Η δομή τους τα κανει τόσο μοναδικα, γι’αυτό και πολλοί επιστήμονες προσπάθησαν να τα μελετήσουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

 

Θερμοδυναμική

Η θερμοδυναμική αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους τομείς της φυσικής. Η θερμότητα που γίνεται δύναμη και δίνει ενέργεια! Όλες οι μηχανές που χρησιμοποιούμε σήμερα είναι αποτέλεσμα της θερμοδυναμικής.

 

Ηλεκτρικό πεδίο

Το ηλεκτρικό πεδίο είναι μια από τις βασικότερες πτυχές του ηλεκτρικού φορτίου. Η έννοια του ηλεκτρισμού είναι συνυφασμένη με το ηλεκτρικό πεδίο, τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου θα μελετήσουμε στο κεφάλαιο αυτό.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

Φροντιστηριακό e-μάθημα: Φυσική Θετικών Σπουδών
Γνωριμία με τη Φυσική Θετικών Σπουδών Β' Λυκείου
1. Καμπυλόγραμμες Κινήσεις
Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
2. Διατήρηση της ορμής
Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
3. Κινητική θεωρία των αερίων
3. Διαγωνίσματα και Τεστ Αξιολόγησης
4. Θερμοδυναμική
4. Διαγωνίσματα και Τεστ Αξιολόγησης
Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
5. Ηλεκτρικό Πεδίο
5. Διαγωνίσματα και Τεστ Αξιολόγησης
Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
SOS Θέματα & Επαναλήψεις: Φυσική Θετικών Σπουδών
Θέματα για τις εξετάσεις & συμβουλές μελέτης

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός