Φυσική Β' Λυκείου

Φυσική Β' Λυκείου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Φυσική Γενικής Παιδείας της Β’ Λυκείου εμβαθύνει σε φυσικά φαινόμενα που όλοι γνωρίζουμε και έχουμε μελετήσει ξανά σε μικρότερες τάξεις. Ο ηλεκτρισμός, το φως και διάφορα ατομικά φαινόμενα που χρησιμοποιούμε σε καθημερινές μας δραστηριότητες, είναι κάποια από τα θέματα που θα (ξανά)γνωρίσουμε τη φετινή χρονιά, δίνοντας έμφαση σε λίγο “δυσκολότερες” έννοιες.

Τα διδακτικά αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθούμε είναι τα εξής:

 

Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων

Ο νόμος του Coulomb, το ηλεκτρικό πεδίο και πολλά ακόμη, είναι έννοιες που έχουμε γνωρίσει ξανά. Στο κεφάλαιο αυτό θα τα ξαναθυμηθούμε και θα εμβαθύνουμε περισσότερο σε φαινόμενα ήδη γνωστά.

 

Συνεχές ηλεκτρικό ρεύμα

Το συνεχές ρεύμα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Εδώ θα γνωρίσουμε διάφορους νόμους που διέπουν τη λειτουργία του, αλλά και εφαρμογές των οποίων κάνουμε συνεχή χρήση και τις περισσότερες φορές δεν το γνωρίζουμε!

 

Το φως

Για το φως έχουμε ξαναμιλήσει. Ξέρουμε ότι είναι το πιο γρήγορο “μέσο” του σύμπαντος και η διάδοσή του είναι υψίστης σημασίας για την επιβίωσή μας. Φέτος θα τα θυμηθούμε και θα εμβαθύνουμε στα φαινόμενα αυτά λίγο περισσότερο.

 

Ατομικά φαινόμενα

Τα ατομικά φαινόμενα είναι από τις πλέον σύγχρονες εφαρμογές της φυσικής, με πολλές προοπτικές για τη κατασκευή χρήσιμων εργαλείων για τον άνθρωπο, αλλά και την κατανόηση φαινομένων, αναφορικά με τη δημιουργία του σύμπαντος.


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

Φροντιστηριακό e-μάθημα: Φυσική Γενικής Παιδείας Β' Λυκείου
Γνωριμία με τη Φυσική Γενικής Παιδείας Β' Λυκείου
1. Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων
1. Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
2. Συνεχές Ηλεκτρικό Ρεύμα
2. Ασκήσεις - Προβλήματα
2. Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
3. Το Φως
3. Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
3. Διαγωνίσματα και Τεστ Αξιολόγησης
4. Ατομικά Φαινόμενα
4. Προτεινόμενα θέματα εξετάσεων
4. Διαγωνίσματα και Τεστ Αξιολόγησης
Επανάληψη Ακαδημαϊκού Έτους 2015-16
1. Δυνάμεις μεταξύ ηλεκτρικών φορτίων
2. Συνεχές Ηλεκτρικό Ρεύμα
Προβλήματα
e-Λυσάρι Αρνός
Λύσεις Σχολικού Βιβλίου

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός