Βιολογία Β' Λυκείου

Βιολογία Β' Λυκείου Online Φροντιστήριο 

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Βιολογία της Β Λυκείου αναλαμβάνει να μας θυμίσει πόσο σημαντικά είναι τα χημικά στοιχεία και μόρια για τη διατήρηση της ζωής αλλά και για την εκτέλεση σύνθετων αντιδράσεων. Μαθαίνουμε λοιπόν το ρόλο τους στην δομή του οργανισμού, το μεταβολισμό, την κυτταρική διαίρεση και στην εμφάνιση όλων των χαρακτηριστικών του οργανισμού.

Το μάθημα της Βιολογίας της Β’ Λυκείου απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

1. Χημική σύσταση του κυττάρου.

Σε αυτό το κεφάλαιο μαθαίνουμε για τη χημεία της ζωής και τις αντιδράσεις που είναι απαραίτητες στους οργανισμούς. Μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τη δομή και τη λειτουργία των μακρομορίων, όπως οι πρωτεΐνες, τα νουκλεϊκά οξέα, οι υδατάνθρακες και τα λιπίδια και να κατανοήσουμε τη σημασία τους για το κύτταρο και τη ζωή.

 

2. Κύτταρο η θεμελιώδης μονάδα της ζωής

Σε αυτό το κεφάλαιο θα κάνουμε μια περιήγηση στις δομές του κυττάρου και θα επικεντρωθούμε στη δομή και τη λειτουργία της πλασματικής μεμβράνης, του πυρήνα, του ενδοπλασματικού δικτύου, των ριβοσωμάτων, των μιτοχονδρίων και των χλωροπλαστών. Μαθαίνοντας για τη δομή του κυττάρου θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε που συμβαίνει οι πολύπλοκες διαδικασίες στον κύκλο ζωής ενός κυττάρου και ποιες ξεχωριστές ιδιότητες των δομών του κυττάρου εξασφαλίζουν την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του.

 

3. Μεταβολισμός

Στο κεφάλαιο αυτό θα αναφερθούμε στις διαδικασίες της φωτοσύνθεσης και της κυτταρικής αναπνοής, θα αναλύσουμε διεξοδικά το σύνολο των χημικών αντιδράσεων που τις διέπουν και θα μάθουμε γιατί και οι 2 διαδικασίες είναι απαραίτητες στη ζωή φυτικών και ζωικών οργανισμών άμεσα ή έμμεσα.

 

4. Γενετική

Σε αυτό το κεφάλαιο καλούμαστε να μάθουμε για την Βιολογία σε μοριακό επίπεδο ξεκινώντας από το κεντρικό δόγμα της Βιολογίας που περιλαμβάνει τις διαδικασίες της αντιγραφής, της μεταγραφής και της μετάφρασης. Επιπλέον θα διδαχθούμε για τη δομή της χρωματίνης και του χρωμοσώματος αλλά και για τη διαδοχή των γεγονότων κατά την κυτταρική διαίρεση. Θα βάλουμε με αυτό τον τρόπο μια βάση για να συνεχίσουμε τις γνώσεις μας στη Βιολογία Προσανατολισμού Θετικών σπουδών της Γ Λυκείου.


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

Εισαγωγή στην Βιολογία
1. Χημική σύσταση του κυττάρου
2. Κύτταρο: Η θεμελιώσης μονάδα της ζωής
3. Μεταβολισμός
4. Γενετική
Προετοιμασία για τις εξετάσεις

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός