Κείμενα Λογοτεχνίας Α' Λυκείου

Κείμενα Λογοτεχνίας Α' Λυκείου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Τα Κείμενα Λογοτεχνίας Α’ Λυκείου περιλαμβάνουν πλούσιο υλικό από όλες τις περιόδους της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας που θα σας χρησιμεύσουν όχι μόνο σε αυτήν την τάξη αλλά και σε όλο το Λύκειο, καθώς θα αποκομίσετε βασικές και αναγκαίες γνώσεις για όλη τη ζωή σας.

Το μάθημα απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Εισαγωγή στο μάθημα της Λογοτεχνίας

Στην ενότητα αυτή, θα δούμε τα χαρακτηριστικά της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας γενικά, αλλά και των επιμέρους περιόδων που την απαρτίζουν. Θα μιλήσουμε για τα Λογοτεχνικά Ρεύματα και τις ιδιαιτερότητές τους, καθώς και για τα βασικά στοιχεία της θεωρίας και της μετρικής.

 

Το Δημοτικό Τραγούδι

Θα παρουσιάσουμε τα Κείμενά μας ξεκινώντας από την Α’ περίοδο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (9οςαι. – 1453). Συγκεκριμένα, θα ασχοληθούμε με τις Παραλογές, τα Ακριτικά Τραγούδια, τα Ιστορικά, τα Κλέφτικα τραγούδια, καθώς και με τη Λόγια Δημιουργία και τα Ιπποτικά της Μυθιστορήματα.

 

Κρητική Λογοτεχνία

Συνεχίζουμε με τη Β’ περίοδο της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (1453 – 1669) και την Κρητική Λογοτεχνία του Γεωργίου Χορτάτση με το έργο «Ερωφίλη» και του Βιτσέντζου Κορνάρου με τον «Ερωτόκριτο».

 

Νεοελληνικός Διαφωτισμός

Περνάμε στην Γ’ περίοδο (1669- 1821) με τον «Θούριο» του Ρήγα Βελεστινλή, την «κηδεία του Βολταίρου» του Αδαμάντιου Κοραή και φυσικά τα «Απομνημονεύματα» του Μακρυγιάννη.

 

Επτανησιακή Σχολή

Θα δούμε τη λογοτεχνία της Δ’ περιόδου (1821- 1880) και συγκεκριμένα του Ανδρέα Κάλβου, του Διονυσίου Σολωμού και θα περάσουμε αμέσως μετά στους Φαναριώτες και τη Ρομαντική Σχολή των Αθηνών εξετάζοντας έργα του Δημητρίου Βικέλα, του Εμμανουήλ Ροΐδη και του Άγγελου Βλάχου.

 

Αθηναϊκή Σχολή

Τέλος, μελετώντας την Ε’ περίοδο (1880 – 1930), θα προσεγγίσουμε την ποίηση του Κ.Π. Καβάφη και το ξακουστό του ποίημα «Ιθάκη», καθώς και έργα από τους: Παλαμά, Σικελιανό, Δελμούζο, Γληνό και Βάρναλη.


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

– Βασίλης Τσιλιβής

Τράπεζα Θεμάτων Κείμενα Α΄Λυκείου
Τράπεζα Θεμάτων Κείμενα Α'Λυκείου - Λύσεις -Διδασκαλία
Το Δημοτικό Τραγούδι (10ος αι. - 1453)
Επτανησιακή Σχολή
Ανδρέας Κάλβος, «Τα ηφαίστεια»
Δομή 02:29
Διονύσιος Σολωμός, «Ο Πόρφυρας»
Οι Φαναριώτες και η Ρομαντική Σχολή των Αθηνών (1830-1880)
Αθηναϊκή Σχολή
e-Λυσάρι
Λύσεις Σχολικού Βιβλίου

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός