Βιολογία Α' Λυκείου

Βιολογία Α' Λυκείου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Και μόλις φτάσαμε στο Λύκειο με τη Βιολογία σε αυτή την τάξη να επικεντρώνεται στον άνθρωπο. Στα πλαίσια του μαθήματος θα γνωρίσουμε τα περισσότερα από τα οργανικά συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού τόσο σε επίπεδο μορφολογίας όσο και σε επίπεδο λειτουργίας. Σκοπός αφενός να γνωρίσουμε πως λειτουργεί αυτή η πολύπλοκη «μηχανή», ο άνθρωπος, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας για να συμβάλλουμε στη βελτίωση της υγείας μας, να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα υγείας, να αποκτήσουμε θετική στάση προς την υγιεινή διατροφή και να μάθουμε να αποφεύγουμε συνήθειες που ενδεχομένως βλάψουν την υγεία μας.

 

Το μάθημα της Βιολογίας της Α’ Λυκείου απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

1. Από το κύτταρο στον οργανισμό

Σε αυτό το κεφάλαιο εισάγονται οι έννοιες κυτταρική διαφοροποίηση, ιστός, όργανο και σύστημα οργάνων. Ξεκινάμε έτσι από ένα ή περισσότερα κύτταρα και κατανοούμε πως αυτά συνθέτουν πολύπλοκες δομές, ιστούς και όργανα και πως καταλήγουμε να λάβουμε έναν ολόκληρο οργανισμό που μπορεί μεταξύ άλλων να τρώει, να αναπνέει, να σκέφτεται, να κινείται και να αναπαράγεται.

 

2. Κυκλοφορικό σύστημα

Σε αυτό το κεφάλαιο μαθαίνουμε περισσότερα για το εκτεταμένο δίκτυο που αναλαμβάνει να μεταφέρει παντού στο σώμα μέσω της κυκλοφορίας θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο αλλά και να φροντίσει την αποβολή των άχρηστων και του διοξειδίου του άνθρακα. Μαθαίνουμε για το ρόλο της καρδιάς και των αγγείων σε αυτές τις λειτουργίες αλλά και ενημερωνόμαστε για το πόσο σημαντική είναι η καλή κατάσταση του κυκλοφορικού για τη σωστή λειτουργία όλου του οργανισμού.

 

3. Νευρικό σύστημα

Σε αυτό το κεφάλαιο μαθαίνουμε για τη λειτουργία και τη δομή του νευρικού συστήματος και για το ρόλο του ως κύριο συντονιστή του οργανισμού. Ο εγκέφαλος ανοίγει για λίγο το μαγικό του κόσμο και μας δίνει πληροφορίες για τη δομή του και για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχει όλα τα υπόλοιπα οργανικά συστήματα και φροντίζει να λειτουργούν όλα ρολόι. Μαθαίνουμε για τα αντανακλαστικά και τη σημασία τους και προσπαθούμε να καταλάβουμε τις πολύπλοκες λειτουργίες της μνήμης, της μάθησης και της συμπεριφοράς.

 

4. Αναπαραγωγή και ανάπτυξη

Σε αυτό το κεφάλαιο μας δίνεται η δυνατότητα να ταξιδέψουμε μαζί με τα γεννητικά κύτταρα του ανθρώπου, το ωάριο και το σπερματοζωάριο και να γνωρίσουμε τη δομή του γεννητικού συστήματος των ανδρών και των γυναικών. Επιπλέον μαθαίνουμε πως από το ζυγωτό καταλήγουμε στο έμβρυο, τι χρειάζεται για την ανάπτυξή του και πως φτάνουμε στον τοκετό.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Λυκείου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Οδηγίες και πλάνο διαβάσματος στα βασικά μαθήματα: Έκθεση – Αρχαία – Χημεία Γενικής Παιδείας – Φυσική Γενικής Παιδείας – Αρχαία Προσανατολισμού – Μαθηματικά Προσανατολισμού.

  • Live διδασκαλία

Καθημερινά 4μ.μ. – 5μ.μ. κάνουμε Μύηση στη Θεωρία, μαθαίνουμε τη Μεθοδολογία και τις Εφαρμογές με Φύλλα εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου.

  • Επίλυση αποριών

Οι συνεργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, στην e-τάξη είναι στη διάθεσή σας για μια άμεση και στοχευμένη βοήθεια.

  • Game of theory

Κατανόηση της θεωρίας με παιχνίδι ερωτήσεων για τις εξετάσεις.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Κλείδωμα της επιτυχίας με συστηματικά Διαγωνίσματα & Θέματα Προσομοίωσης.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία σε μαθητές της Α Λυκείου, υπενθυμίζοντας τη θεωρία – μεθοδολογία και χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου, συνδυαστικές ασκήσεις και σύνθετα θέματα φτάνει στο αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ξεκινώντας από το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας και της εκπαιδευτικής μας Πλατφόρμας καθώς και τα μαθήματα Μύησης, οι μαθητές εξασκούνται πολύ περισσότερο με τα Ιδιαίτερα Μαθήματα ή τα Μαθήματα σε Group για να πετύχουν τον στόχο τους σίγουρα!

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

– Βασίλης Τσιλιβής

SOS Θέματα & Επαναλήψεις Βιολογίας Α' Λυκείου
Συμβουλές για τις εξετάσεις & Προτεινόμενα θέματα Αρνός
Κεφάλαιο 2ο: Πεπτικό σύστημα
Κεφάλαιο 3ο: Κυκλοφοριακό σύστημα
Κεφάλαιο 5ο: Αναπνοή
Κεφάλαιο 6ο: Απέκκριση και ωσμορρύθμιση
Κεφάλαιο 7ο: Ερειστικό σύστημα
Κεφάλαιο 8ο: Μυϊκό σύστημα
Κεφάλαιο 9ο: Νευρικό Σύστημα
Κεφάλαιο 12ο: Αναπαραγωγή - Ανάπτυξη
Συμβουλές για τις εξετάσεις & Προτεινόμενα θέματα Αρνός
Λύσεις - Διδασκαλία σε Επιλεγμένα Διαγωνίσματα
Λυσάρι
Κεφάλαιο 1: Από το κύτταρο στον οργανισμό

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός