Θρησκευτικά Γ' Γυμνασίου

Θρησκευτικά Γ' Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Τα θρησκευτικά της Γ΄ Γυμνασίου απαρτίζονται από πολλές και ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες. Βασικός στόχος η καλλίτερη κατανόηση με τον πιο απλό και εύκολο τρόπο.

Αναλυτικότερα οι θεματικές ενότητες περιέχουν:

 

Η χριστιανοσύνη μέσα στον κόσμο

Με αφετηρία μας την ορθόδοξη εκκλησία αλλά και τις άλλες ομολογίες θα γνωρίσουμε την χριστιανοσύνη μέσα στον σύγχρονο κόσμο. Η κοινή καταγωγή αλλά και η διαφορετική πορεία, η λατρεία και η τέχνη σε Ανατολή και Δύση καθώς και η ιεραποστολή με τη διακονία σε όλο τον κόσμο, θα είναι μερικά από τα θέματα που θα μελετήσουμε. Τέλος θα ασχοληθούμε και με το πολυσυζητημένο αίτημα της ενότητας των εκκλησιών.

 

Το ζήτημα της θρησκείας στη σύγχρονη Ευρώπη

Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με την θρησκεία στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες της Ευρώπης καθώς και με τις τάσεις αλλά και τις στάσεις απέναντι στη θρησκεία της Ευρώπης του σήμερα. Στο επόμενο βήμα μας θα δούμε τον σεβασμό του άλλου στον χριστιανισμό αλλά και γενικότερα στις θρησκείες του κόσμου. Κλείνοντας αυτή την ενότητα θα μάθουμε για την προσπάθεια των θρησκειών για διάλογο και συνύπαρξη καθώς και την συμμετοχή τους στην εκπαίδευση των Ευρωπαίων μαθητών.

 

Σύγχρονες θρησκευτικές μορφές στην Ορθοδοξία και στον κόσμο :

Ένα ακόμα ενδιαφέρον κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά μας και μας αποκαλύπτει την μαρτυρία και την προσφορά της Ορθοδοξίας στον σύγχρονο κόσμο, μέσα από αγιασμένες και σπουδαίες προσωπικότητες. Η γνωριμία μας όμως δεν σταματά εκεί, αφού θα συναντήσουμε και άλλες σύγχρονες χριστιανικές παρουσίες και εκφράσεις απ’ όλο τον κόσμο.

 

« Πού είναι ο Θεός;» Η οδύνη του σύγχρονου κόσμου και το αίτημα της σωτηρίας από το κακό :

Συνεχίζοντας σε αυτήν την ενότητα θα προσεγγίσουμε το πρόβλημα του κακού στον σημερινό κόσμο αλλά και την έκφραση της οδύνης μέσα από την τέχνη. Με το μεγάλο ερώτημα, «ποιος ευθύνεται για το κακό και ποιος μπορεί να μας σώσει από αυτό;» θα ολοκληρώσουμε και εδώ την πορεία μας.

 

Ελπίδα και αγώνας για την μεταμόρφωση της ζωής του κόσμου

Ένα αισιόδοξο κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά μας με θέμα τη μεταμόρφωση του κόσμου ως πανανθρώπινο αίτημα αλλά και την ελπίδα των χριστιανών. Προχωρώντας στο κλείσιμο αυτής της ενότητας θα γνωρίσουμε τη δράση και τον αγώνα για την μεταμόρφωση της ζωής του κόσμου.

 

Από την αρχή μέχρι το τέλος του κόσμου :

Η προτελευταία ενότητα ξεκινάει με ένα μεγάλο ερώτημα, « αν, πότε και πώς θα τελειώσει ο κόσμος; ». Συνεχίζει με την πορεία προς τα έσχατα μέσα από εικόνες και παραβολές και καταλήγει από την δημιουργία του κόσμου στη νέα δημιουργία. Ολοκληρώνοντας τα θέματα που θα μας απασχολήσουν και φέτος θα μάθουμε τι γίνεται όταν ανοίγουν τα μάτια των ανθρώπων.

 

Διευρύνοντας τις εμπειρίες μας – Χτίζοντας τον κόσμο μας :

Ένα αισιόδοξο κεφάλαιο ανοίγεται μπροστά μας με θέμα τη μεταμόρφωση του κόσμου ως πανανθρώπινο αίτημα αλλά και την ελπίδα των χριστιανών.Η ενότητα αυτή αποτελεί μια πρόταση για ερευνητική εργασία (project)

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Γ' Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθημάτων, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια & Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε αυτή τη χρονιά να Παίζουμε, να Παρατηρούμε και να Μαθαίνουμε, εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

 

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

 

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

 

Κεφάλαιο Α': Τα πρώτα βήματα της Εκκλησίας
Κεφάλαιο Β': Επέκταση,περιπέτειες και επίσημη αναγνώριση
Κεφάλαιο Γ': Εδραίωση και ακμή της Εκκλησίας
Κεφάλαιο Δ': Ο Χριστιανισμός στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο
Κεφάλαιο Ε': Η Εκκλησία στα νεότερα χρόνια
Επαναληπτικά θέματα
e- Λυσάρι Αρνός - Θρησκευτικά
Εισαγωγή
Ο πρώτος διωγμός των χριστιανών
Ιεροσόλυμα: Πρότυπο χριστιανικών κοινοτήτων
Πεντηκοστή: Το ξεκίνημα της Εκκλησίας
Ο Απόστολος Παύλος στην Ελλάδα
Οι μεγάλοι διωγμοί των χριστιανών
Ο ρόλος των Οικουμενικών Συνοδών στη ζωή της Εκκλησίας
Εικονομαχία: Μια τραγωδία που συγκλόνισε την Εκκλησία
Εκκλησιαστική τέχνη Α'
Εκκλησιαστική τέχνη Β'
Ο εκχριστιανισμός των σλαβικών λαών
Η εξάπλωση του Χριστιανισμού στη Δυτική Ευρώπη
Ο Χριστιανισμός στον ευρύτερο ευρωπαικό χώρο
Η εκκλησιαστική τέχνη στη Δύση
Το σχίσμα του 1054
Μαρτίνος Λούθηρος, η μεταρρύθμιση στη δυτική Χριστιανοσύνη
Η εξάπλωση της Μεταρρύθμισης & οι συνέπειές της για τη δυτική Χριστιανοσύνη
Προσπάθειες ανασυγκρότησης της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Η Ανατολική Εκκλησία κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας
Η Αυτοκεφαλή Εκκλησία της Ελλάδας
Οι ρωμαιοκαθολικοί στην εποχή μας
Οι προτεστάντες στην εποχή μας
Η Ο ρθοδοξία στο σύγχρονο κόσμο
Το όραμα και οι προσπάθειες για την ενότητα των χριστιανών

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός