Βιολογία Γ' Γυμνασίου

Μαζί μας, Απλά και Κατανοητά η Γνώση!

Γίνε Συνδρομητής


Καλώς ήρθες στη Βιολογία Γ' Γυμνασίου. Εδώ θα μελετήσεις τη θεωρία της Βιολογίας και θα επεκτείνεις τις γνώσεις σου μέσα από την κατανόηση της θεωρίας, την επίλυση των ασκήσεων και τη συνεχή εποικοδομητική εξάσκηση.
Η συνδρομητική υπηρεσία της Βιολογίας περιλαμβάνει:
 1. 1. Διδασκαλία: Μελέτη της θεωρίας της Βιολογίας βήμα – βήμα με παραδείγματα και ασκήσεις σε video.
 2. 2. Απορίες: Καταγράφεις την απορία σου, την στέλνεις και έχεις άμεσα την απάντηση.
Οι συνδρομές διακρίνονται: σε ετήσια για τη Βιολογία Γ’ Γυμνασίου, σε ετήσια για όλα τα μαθήματα της τάξης και σε ετήσια για επιχειρήσεις.
Ετήσια Συνδρομή Βιολογία Γ’ Γυμνασίου

Η ετήσια συνδρομή για το μάθημα της Βιολογίας αφορά ένα σχολικό έτος (Σεπτέμβριος - Ιούνιος) και περιλαμβάνει τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  1. Διδασκαλία
 1. Στοχευμένη αναλυτική Διδασκαλία σε video στην ύλη του μαθήματος
 2. Ερωτήσεις/Απαντήσεις κατανόησης
 3. Ερωτήσεις - Απαντήσεις σχολικού βιβλίου
  2. Απορίες

  Στην ειδική φόρμα «Απορίες» που θα βρεις σε κάθε μάθημα μπορείς:

 1. Να καταγράψεις τις απορίες σου ή να ανεβάσεις ένα αρχείο με την ερώτησή σου και το συντομότερο δυνατόν έχεις την απάντηση στην ερώτησή σου.
Η υπηρεσία είναι συνδρομητική, υπολογίζεται σε ετήσια βάση, ανά σχολικό έτος (Σεπτέμβριος – Ιούνιος) και κοστίζει 90 ευρώ.

* Με την εγγραφή σας στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχετε επιπλέον δωρεάν πρόσβαση και σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό των εξής μαθημάτων: Ιλιάδα, Θρησκευτικά και Γεωγραφία.
Ετήσια Συνδρομή Γ’ Γυμνασίου (όλα τα μαθήματα)

Η ετήσια συνδρομή για όλα τα μαθήματα της τάξης αφορά ένα σχολικό έτος (Σεπτέμβριος - Ιούνιος) και περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:

 1. Μαθηματικά
 2. Νεοελληνική Γλώσσα
 3. Κείμενα Λογοτεχνίας
 4. Αρχαία Ελληνική Γλώσσα
 5. Ιστορία
 6. Φυσική
 7. Χημεία
 8. Βιολογία
Η υπηρεσία είναι συνδρομητική, υπολογίζεται σε ετήσια βάση, ανά σχολικό έτος (Σεπτέμβριος – Ιούνιος) και κοστίζει 420 ευρώ, για όλα τα μαθήματα της τάξης σου.

* Με την εγγραφή σας στη συγκεκριμένη υπηρεσία έχετε επιπλέον δωρεάν πρόσβαση και σε όλο το εκπαιδευτικό υλικό των εξής μαθημάτων: Ελένη και Θρησκευτικά.
Ετήσια Συνδρομή Γ' Γυμνασίου για επιχειρήσεις

Η συνδρομητική υπηρεσία είναι ετήσια και απευθύνεται σε Σχολεία, Φροντιστήρια, Εκπαιδευτικούς Οργανισμούς και Κέντρα Μελέτης. Αφορά όλα τα μαθήματα της τάξης για ένα σχολικό έτος και περιλαμβάνει τις υπηρεσίες όπως περιγράφηκαν παραπάνω στις ενότητες:

 1. Ετήσια Συνδρομή: Βιολογία Γ' Γυμνασίου
 2. Ετήσια Συνδρομή Γ' Γυμνασίου για όλα τα μαθήματα
Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τη διαδικασία απόκτησης της υπηρεσίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία μας στο 210 3822157

Οι υπηρεσίες συμπληρώνονται με extra επιλογές που καλύπτουν εξατομικευμένες ανάγκες του μαθητή και οι οποίες είναι προαιρετικές με επιπλέον χρέωση.
Α: Τμήμα Online (extra υπηρεσία)

1.Τι είναι το online τμήμα και τι περιλαμβάνει;

Για το μαθητή που θέλει να μπει σε ένα πρόγραμμα για τα μαθήματα της τάξης του, δημιουργούμε τμήματα (online ή δια ζώσης) με σκοπό την εστίαση και την εξατομίκευση. Κάθε εβδομάδα σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα, πραγματοποιείται η παράδοση του μαθήματος σε ζωντανή online διδασκαλία.


2. Πόσο κοστίζει και πόσο διαρκεί;

Το κόστος είναι 30 ευρώ ανά μήνα για τους μαθητές που είναι εγγεγραμμένοι στην ετήσια συνδρομητική υπηρεσία.
Τα μαθήματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονται με το πέρας των εξετάσεων. Ο μαθητής μπορεί να κάνει εγγραφή κατά τη διάρκεια του έτους, εφόσον προηγηθεί συνεννόηση για δυνατότητα συμμετοχής στο τμήμα.

Β: Ιδιαίτερα Μαθήματα Online (extra υπηρεσία)

1.Τι είναι και σε ποιους απευθύνονται;

Για το μαθητή του Γυμνασίου που θέλει να πετύχει τους στόχους του και να καλύψει ταυτόχρονα τα κενά του παρελθόντος, βρίσκουμε τον κατάλληλο καθηγητή για online ιδιαίτερο. Η διαδικασία εύρεσης γίνεται με τη συμβολή του εκπαιδευτικού συμβούλου μας.

Η πραγματοποίηση του ιδιαίτερου μαθήματος γίνεται απλά και ζωντανά στην πλατφόρμα μας. Είναι τόσο απλό όπως η λειτουργία μιας τηλεόρασης. Στο μάθημα, καθηγητής και μαθητής κάνουν χρήση του πλούσιου εκπαιδευτικού μας υλικού, επιλύουν απορίες, εμπεδώνουν τη θεωρία και λύνουν από κοινού ασκήσεις. Τα ιδιαίτερα κλείνονται και μέσω του site στο idiaitera.arnos.gr

Τα ιδιαίτερα μαθήματα ΑΡΝΟΣ υπερέχουν γιατί ο μαθητής μπορεί να ανατρέξει όσες φορές επιθυμεί στο μάθημα που έκανε, κεφαλαιοποιώντας έτσι καλύτερα τις γνώσεις που πήρε από αυτό.

Τα ιδιαίτερα λειτουργούν συμπληρωματικά με την πλατφόρμα, βοηθώντας το φοιτητή να «ξεκλειδώσει» γρήγορα και αποτελεσματικά το μηχανισμό της Γνώσης. Επί της ουσίας, ενδέχεται να χρειαστούν λιγότερες ώρες μαθημάτων από ένα συμβατικό ιδιαίτερο, με σταθερό ρυθμό που θα εξασφαλίζει το τελικό αποτέλεσμα.


2.Πόσο κοστίζουν;

Στα ιδιαίτερα μαθήματα η χρέωση είναι ανά ώρα με ειδικές εκπτώσεις ανάλογα με τις συνολικές ώρες διδασκαλίας. Για τους μαθητές Γυμνασίου, τα μαθήματα είναι ατομικά με κόστος 10-15 ευρώ ανά ώρα.
Η χρέωση των ιδιαίτερων μαθημάτων είναι επιπλέον (extra) της συνδρομητικής υπηρεσίας.

C: Φύλλα Ασκήσεων Σχολείου (extra υπηρεσία)

1.Τι είναι και σε ποιους απευθύνονται;

Η συγκεκριμένη υπηρεσία αφορά στην επίλυση πρόσθετων ασκήσεων που ανατίθενται από το σχολείο στο μαθητή και είναι εκτός του Σχολικού Βιβλίου. Ο μαθητής που θέλει να επιλύσει τις πρόσθετες ασκήσεις που του ανατίθενται στο σχολείο, έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια του καθηγητή μας να έχει την αυστηρά προσωπική υποστήριξη και επίλυση των ασκήσεων.

Οι Πρόσθετες Ασκήσεις Σχολείου κλείνονται και μέσω του site στο ergasies.arnos.gr


2.Πόσο κοστίζει;

Για τους μαθητές που επιθυμούν την επίλυση των πρόσθετων ασκήσεων του σχολείου τους, το κόστος είναι 20-60 ευρώ, ανάλογα με το πλήθος και το βαθμό συνθετότητας των ασκήσεων. Για αυτήν την υπηρεσία ΔΕΝ απαιτείται να είστε εγγεγραμμένοι συνδρομητές σε κάποια υπηρεσία μας.

D: Πρότυπα Σχολεία (extra υπηρεσία)

1.Τι είναι τα "Πρότυπα Σχολεία " και τι περιλαμβάνουν;

Για το μαθητή που θέλει να μπει σε πρόγραμμα προετοιμασίας επιπέδου Πρότυπων Σχολείων, δημιουργούμε τμήματα (online ή δια ζώσης) με σκοπό την εστίαση στο ύφος των συγκεκριμένων απαιτήσεων. Τον Αύγουστο ανακοινώνουμε το πρόγραμμα προετοιμασίας "Πρότυπα Σχολεία".

2. Πότε ξεκινούν και πόσο κοστίζουν;

Τα τμήματα ξεκινούν τον Σεπτέμβριο και διαρκούν έως και την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Το κόστος είναι ανάλογα με το σύνολο των ωρών διδασκαλίας και ανακοινώνεται με το πρόγραμμα.

Μαζί μας, Απλά και Κατανοητά η Γνώση!
1. Αν γίνω συνδρομητής του Γυμνασίου, τι περιλαμβάνει το πακέτο υπηρεσιών;

 1. Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης
 2. Διδασκαλία σε Video
 3. Επίλυση Πρόσθετων Ασκήσεων Σχολείου
 4. Θεωρία - Μεθοδολογία - Ασκήσεις
 5. Live συνεδρίες Διδασκαλίας (ιδιαίτερο/τμήμα)
 6. Προετοιμασία Εξετάσεων
 7. Επίλυση Αποριών
2. Πόσο κοστίζουν οι υπηρεσίες σας;

 1. Ετήσια συνδρομή (ανά μάθημα της τάξης)
 2. Η συνδρομητική αυτή υπηρεσία υπολογίζεται σε ετήσια βάση, ανά σχολικό έτος (Σεπτέμβριος – Ιούνιος) και κοστίζει 90 ευρώ, ανά μάθημα της τάξης σου.

 3. Ετήσια συνδρομή (για όλα τα μαθήματα της τάξης)
 4. Η συνδρομητική αυτή υπηρεσία υπολογίζεται σε ετήσια βάση, ανά σχολικό έτος (Σεπτέμβριος – Ιούνιος) και κοστίζει 420 ευρώ, για όλα τα μαθήματα της τάξης σου.

 5. Ετήσια συνδρομή (για επιχειρήσεις)
 6. Η συνδρομητική αυτή υπηρεσία αφορά σχολεία, εκπαιδευτικούς οργανισμούς, φροντιστήρια και κέντρα μελέτης. Αφορά ένα σχολικό έτος (Σεπτέμβριος - Ιούνιος) με πρόσβαση σε όλα τα μαθήματα της τάξης. Ως προς το κόστος, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία μας στο 210 38122157.

3. Υπάρχουν extra υπηρεσίες με επιπλέον χρέωση και ποιες είναι;

Ναι! Υπάρχουν extra υπηρεσίες για τους μαθητές του Γυμνασίου, με extra κόστος που ΔΕΝ περιλαμβάνεται στην συνδρομητική τιμή. Οι υπηρεσίες αυτές είναι προαιρετικές και είναι οι ακόλουθες:


 1. Online Τμήμα
 2. Ιδιαίτερα Online μαθήματα με τους καθηγητές μας
 3. Φύλλα Ασκήσεων Σχολείου
 4. Πρότυπα Σχολεία - Μαθηματικοί Διαγωνισμοί

A. ONLINE ΤΜΗΜΑ (extra υπηρεσία)

Για τους ετήσιους εγγεγραμμένους μαθητές, παρέχουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε ζωντανή online τάξη στην οποία μπορείτε να συμμετέχετε, εφόσον το επιθυμείτε. Διεξάγεται κάθε εβδομάδα σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα. Το κόστος είναι 40 ευρώ ανά μήνα. Για αυτήν την υπηρεσία είναι απαραίτητο να είστε εγγεγραμμένοι ετήσιοι συνδρομητές.

B. ONLINE ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ (extra υπηρεσία)

Στα ιδιαίτερα μαθήματα η χρέωση είναι ανά ώρα με ειδικές εκπτώσεις ανάλογα με τις συνολικές ώρες διδασκαλίας. Για τους μαθητές του Γυμνασίου, τα μαθήματα είναι ατομικά με κόστος 15-25 ευρώ ανά ώρα. Για αυτήν την υπηρεσία ΔΕΝ απαιτείται να είστε εγγεγραμμένοι συνδρομητές σε κάποια υπηρεσία μας.

C. Φύλλα Ασκήσεων Σχολείου (extra υπηρεσία)

Ο μαθητής που θέλει να επιλύσει της πρόσθετες ασκήσεις που του ανατίθενται στο σχολείο, έχει τη δυνατότητα με τη βοήθεια του καθηγητή μπορεί να έχει την αυστηρά προσωπική υποστήριξη και επίλυση των ασκήσεων με κόστος είναι 20-60 ευρώ, ανάλογα με το πλήθος και το βαθμό συνθετότητας των ασκήσεων. Για αυτήν την υπηρεσία ΔΕΝ απαιτείται να είστε εγγεγραμμένοι συνδρομητές σε κάποια υπηρεσία μας.

D. Πρότυπα Σχολεία - Μαθηματικοί Διαγωνισμοί (extra υπηρεσία)

Για το μαθητή που θέλει να μπει σε πρόγραμμα προετοιμασίας επιπέδου Πρότυπων Σχολείων και συμμετοχής σε Μαθηματικούς Διαγωνισμούς, δημιουργούμε τμήματα (online ή δια ζώσης) με σκοπό την εστίαση στο ύφος των συγκεκριμένων απαιτήσεων. Τον Αύγουστο ανακοινώνουμε το πρόγραμμα προετοιμασίας "Πρότυπα Σχολεία - Μαθηματικοί Διαγωνισμοί". Τα τμήματα ξεκινούν το Σεπτέμβριο και διαρκούν μέχρι την ολοκλήρωση του σχολικού έτους. Το κόστος είναι ανάλογα με το σύνολο των ωρών διδασκαλίας και ανακοινώνεται με το πρόγραμμα.
4. Πότε ξεκινούν και ολοκληρώνονται οι εγγραφές;
Πραγματοποιούνται συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και αφορούν ένα τρέχον σχολικό έτος.
5. Πότε ξεκινούν και ολοκληρώνονται τα μαθήματα;
Ξεκινούν Σεπτέμβριο και ολοκληρώνονται με το πέρας των εξετάσεων.
6. Η πλατφόρμα είναι δύσκολη;
Όχι! Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε η χρήση της είναι πολύ απλή και άμεση. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι το δικό σας email και το password που εσείς καταχωρείτε στο σύστημά μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλή πλοήγηση στο μενού και ένα κλικ.
7. Ποιος θα με εκπαιδεύσει στην πλατφόρμα;
Η Ομάδα του Αρνού θα σας εκπαιδεύσει και εξοικειώσει με τη λειτουργία και το χειρισμό της πλατφόρμας.
8. Εάν ενδιαφέρομαι να εγγραφώ, ποιο είναι το επόμενο βήμα;
Μπορείτε να καλέσετε στο 210-3822157 ή να συμπληρώσετε στοιχεία επικοινωνίας στο www.arnos.gr/contact και εξειδικευμένος συνεργάτης θα επικοινωνήσει μαζί σας. Εν συνεχεία θα προγραμματίσουμε δια ζώσης στα γραφεία μας (Σολωμού 29, Αθήνα) ή online συνάντηση.
9. Πώς αγοράζω online το μάθημα που θέλω;
1
Μπαίνετε στο arnos.gr και πατάτε το κουμπί e-shop.
2
Επιλέγετε ένα από τα 6 e-shops (ΑΕΙ, ΕΑΠ, ΜΤΧ, Λύκειο, Γυμνάσιο και Δημοτικό) και πατάτε το κουμπί «Υπηρεσίες» που εμφανίζεται.
3
Από το e-shop, μπορείτε να επιλέξετε το μάθημα που θέλετε, το είδος της συνδρομής και το προσθέτετε στο καλάθι σας πατώντας το κόκκινο καλάθι που υπάρχει στο κάθε πακέτο.
4
Προσθέτοντας το μάθημα στο καλάθι σας, σας εμφανίζεται ένα παράθυρο πάνω δεξιά με ένα κουμπί που γράφει «Δες το καλάθι σου».
5
Εφόσον επιλέξατε τα μαθήματα που επιθυμείτε, πατάτε το κουμπί «Δες το καλάθι σου» και εισέρχεστε στη σελίδα του καλαθιού σας.
6
Αν έχετε διαθέσιμο κάποιο κουπόνι, τότε πατάτε στο «Έχεις κουπόνι» και προσθέτετε τον κωδικό του κουπονιού σας. Αν όχι, επιλέγετε το «Συνέχεια στο ταμείο» για να ολοκληρώσετε την αγορά σας.
7
Αφού πατήσατε στο «Συνέχεια στο ταμείο», συμπληρώνετε τα στοιχεία έκδοσης παραστατικού.
8
Έπειτα επιλέγετε τον αντίστοιχο τρόπο πληρωμής και πατάτε το κουμπί «Ολοκλήρωση».
10. Αν αντιμετωπίσω δυσκολία κατά την online αγορά, τι κάνω;
Μπορείτε να καλέσετε στο 210-3822157 και ένας συνεργάτης μας θα σας βοηθήσει βήμα-βήμα να πραγματοποιήσετε την αγορά σας.
11. Μπορώ να έχω τιμολόγιο και πώς;
Ναι! Μπορείτε να έχετε το τιμολόγιο στην περίπτωση που πρόκειται για εταιρεία.
Στα «Στοιχεία έκδοσης παραστατικού» κάνετε κλικ στο «Επιθυμώ έκδοση τιμολογίου» και συμπληρώνετε απαραίτητα τα στοιχεία της εταιρείας στην οποία εκδίδεται το παραστατικό.
12. Πώς γίνεται η πληρωμή;
Μπορείτε να πραγματοποιήσετε την αγορά σας με:
 1. Τραπεζική Κατάθεση
 2. Πιστωτική Κάρτα
 3. Paypal
13. Ποιοι είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί κατάθεσης;
Μπορείτε να κάνετε τραπεζική κατάθεση στους ακόλουθους λογαριασμούς.
Προσοχή στην αιτιολογία να αναγράφετε το Ονοματεπώνυμό σας και το μάθημα που αγοράσατε.
ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα
Όνομα Δικαιούχου ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ
Αριθμ. Λογαριασμού 11000164894
ΙΒΑΝ GR3801101100000011000164894
SWIFT CODE ETHNGRAA
ALPHA BANK
Όνομα Δικαιούχου ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ
Αριθμ. Λογαριασμού 104-00-2320-005556
ΙΒΑΝ GR5801401040104002320005556
SWIFT CODE CRBAGRAA
ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Όνομα Δικαιούχου ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ
Αριθμ. Λογαριασμού 5126-029852-971
ΙΒΑΝ GR4001721260005126029852971
SWIFT CODE PIRBGRAA
EUROBANK
Όνομα Δικαιούχου ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ
Αριθμ. Λογαριασμού 0026.01800000.91.0200556921
ΙΒΑΝ GR4702601800000910200556921
SWIFT CODE ERBKGRAA
14. Με πιστωτική κάρτα έχω άτοκες δόσες και πόσες;
Ναι! Μπορείτε να έχετε έως 9 άτοκες δόσεις για ποσό αγοράς από 70€ και άνω.
15. Πως πληρώνω με Paypal;
Μπορείτε να πληρώσετε μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος Paypal.
16. Πότε ενεργοποιείται η συνδρομή μου;
Η ενεργοποίηση της συνδρομής σας γίνεται αυτόματα, πληρώνοντας με πιστωτική/χρεωστική κάρτα ή Paypal.
Η ενεργοποίηση της συνδρομής από τα γραφεία μας, όταν πληρώνεται με τραπεζική κατάθεση ή με μετρητά στον χώρο μας.
17. Μετά την κατάθεση, τι κάνω για να ενεργοποιηθεί η συνδρομή μου;
Η συνδρομή σας ενεργοποιείται ως εξής:
 1. Αναγράφετε στην αιτιολογία της κατάθεσης, το ονοματεπώνυμο καθώς και την υπηρεσία - μάθημα που έχετε επιλέξει.
 2. Στέλνετε το αποδεικτικό της κατάθεσης με e-mail: info@arnos.gr ή με fax στο 210-3306463.
 3. Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης ενεργοποίησης της συνδρομής σας τηλεφωνήστε στα 210 38 22 157 ή (Σάββατο - Κυριακή)
Η παραπάνω διαδικασία ενημέρωσης είναι απαραίτητη για την άμεση ολοκλήρωση της παραγγελίας και ενεργοποίησης της συνδρομής σας. Σε περίπτωση ελλιπών στοιχείων, δε φέρουμε ευθύνη για τυχόν καθυστέρηση.
Μαζί μας, Απλά και Κατανοητά η Γνώση!
e- Λυσάρι Αρνός - Βιολογία
Ενότητα 2 - Οι οργανισμοί στο περιβάλλον τους
Ενότητα 4 - Οι ασθένειες και οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνισή τους
Ενότητα 5 - Διατήρηση και συνέχεια της ζωής
Ενότητα 6 - Γενετική μηχανική και βιοτεχνολογία
Κεφ. 1o Οργάνωση της ζωής - Βιολογικά Συστήματα
Ερωτήσεις - Προβλήματα - Δραστηριότητες ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Κεφ. 2ο Οι οργανισμοί στο περιβάλλον τους
Κεφ. 4ο Οι ασθένειες και οι παράγοντες εμφάνισής τους
Κεφ. 5ο Διατήρηση και συνέχεια της ζωής
Κεφ. 6ο Γενετική μηχανική και βιοτεχνολογία
Μαζί μας, Απλά και Κατανοητά η Γνώση!

Στείλε την απορία σου τώρα!