Βιολογία Γ' Γυμνασίου

Βιολογία Γ' Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Είναι η τελευταία χρονιά στο Γυμνάσιο και μια πολύ σημαντική χρονιά για την επαφή μας με την επιστήμη της Βιολογίας καθώς κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα «μπούμε» στον μαγικό κόσμο των μορίων και των αλληλεπιδράσεων. Θα μιλήσουμε με άλλα λόγια για όλα εκείνα τα μικρά ή μεγάλα μόρια και τους μηχανισμούς που εξασφαλίζουν την πολυσύνθετη λειτουργία των οργανισμών.

Το μάθημα της Βιολογίας της Γ’ Γυμνασίου απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

1. Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα

Το κεφάλαιο αυτό έρχεται να συμπληρώσει όσα διδαχθήκαμε στη Β Γυμνασίου καθώς μας δίνει πληροφορίες για τα χημικά μόρια που είναι απαραίτητα για τη ζωή αλλά και να μας ξαναθυμίσει τη δομή του κυττάρου αυτή τη φορά με μια πιο προσεκτική ματιά στο πυρήνα, το κυτταρόπλασμα και τα ριβοσώματα. Επιπλέον μαθαίνουμε πως οργανώνονται τα έμβια όντα στο περιβάλλον και με ποιο τρόπο διατηρούνται και οργανώνονται τα οικοσυστήματα.

 

2. Διατήρηση και συνέχιση της ζωής

Σε αυτό το κεφάλαιο θα μιλήσουμε για το γενετικό υλικό και για τη ροή της γενετικής πληροφορίας μέσα από τις διαδικασίες της αντιγραφής, της μεταγραφής και της μετάφρασης. Θα μάθουμε πως ο παράγοντας που καθορίζει τα μορφολογικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά μας είναι τα γονίδια που βρίσκονται στο DNA κάθε κυττάρου. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά την κυτταρική διαίρεση θα γίνουν πιο ξεκάθαρα στα μάτια μας και θα επικεντρωθούμε στους τρόπους με τους οποίους κληρονομούνται τα χαρακτηριστικά στους οργανισμούς και στο πως αυτά τροποποιούνται μέσω των μεταλλάξεων.

 

3. Εξέλιξη

Στο κεφάλαιο αυτό θα μας δοθεί η δυνατότητα να «διαβάσουμε» την ιστορία των οργανισμών όπως αυτή έχει γραφτεί σε απολιθώματα και βιοχημικές αποδείξεις και να εντάξουμε την πορεία της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους στο γενικότερο ταξίδι της εξέλιξης των ειδών στον πλανήτη μας.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθηματικών, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια & Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε αυτή τη χρονιά να Παίζουμε, να Παρατηρούμε και να Μαθαίνουμε, εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

 

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

 

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

 

Κεφ. 1o Οργάνωση της ζωής - Βιολογικά Συστήματα
Ερωτήσεις - Προβλήματα - Δραστηριότητες ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Κεφ. 2ο Οι οργανισμοί στο περιβάλλον τους
Κεφ. 4ο Οι ασθένειες και οι παράγοντες εμφάνισής τους
Κεφ. 5ο Διατήρηση και συνέχεια της ζωής
Κεφ. 6ο Γενετική μηχανική και βιοτεχνολογία
e- Λυσάρι Αρνός - Βιολογία
Ενότητα 2 - Οι οργανισμοί στο περιβάλλον τους
Ενότητα 4 - Οι ασθένειες και οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνισή τους
Ενότητα 5 - Διατήρηση και συνέχεια της ζωής
Ενότητα 6 - Γενετική μηχανική και βιοτεχνολογία

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός