Θρησκευτικά Β' Γυμνασίου

Θρησκευτικά Β΄ Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Τα θρησκευτικά της Β΄ Γυμνασίου χωρισμένα και αυτά σε έξι θεματικές ενότητες περιέχουν αρκετό υλικό από θέματα που μας απασχολούν ή θα μας απασχολήσουν. 

 

Μπορούν οι άνθρωποι να εικονίζουν τον Θεό;

Με ένα πολύ ενδιαφέρον κεφάλαιο ξεκινάμε για φέτος το ταξίδι μας. Μαθαίνοντας αρχικά για την δύναμη της εικόνας θα περάσουμε στην απεικόνιση του Θεού στον Χριστιανισμό αλλά και στις άλλες θρησκευτικές παραδόσεις.

 

Ποιος είναι ο Θεός των Χριστιανών;

Στην ενότητα αυτή, αφού αναφερθούμε πρώτα στις γνώμες των ανθρώπων για τον Ιησού Χριστό θα μάθουμε πολλά για Εκείνον μέσα από την Καινή Διαθήκη. Επίσης θα δούμε και τις αναφορές στο πρόσωπο του Χριστού που υπάρχουν στο Κοράνι και στις Χαντίθ. 

 

Ποιος είναι ο άνθρωπος;

Σε όλη αυτή την ενότητα πρωταγωνιστής είναι ο άνθρωπος. Εδώ θα προσεγγίσουμε τον σκοπό και το νόημα της ζωής του καθώς θα περνάμε από την εικόνα στην ομοίωση. Τέλος θα συναντήσουμε τον άνθρωπο στις άλλες θρησκείες. 

 

Εμείς και οι «άλλοι»

Με το ερώτημα ποιος είναι για εμάς ο «άλλος» αλλά και για τους Χριστιανούς θα ξεκινήσουμε την τέταρτη κατά σειρά ενότητα των θεμάτων μας. Στην συνέχεια θα μάθουμε για τον ξένο στις διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις καθώς και για την συνύπαρξη και τον διάλογο με τον άλλον.   

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθηματικών, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια & Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε αυτή τη χρονιά να Παίζουμε, να Παρατηρούμε και να Μαθαίνουμε, εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

 

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

 

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

Εισαγωγικά μαθήματα: Η Καινή Διαθήκη
Κεφάλαιο Α': Ο Ιησούς Χριστός έρχεται
Κεφάλαιο Β': Ο Χριστός επικοινωνεί με τους ανθρώπους
13. Ο Ιησούς ως διδάσκαλος - Εισαγωγή στις παραβολές του
Κεφάλαιο Γ': Ο Ιησούς με θαύματα φανερώνει τον Θεό
Κεφάλαιο Δ': Η Βασιλεία του Θεού
Επαναληπτικά θέματα
Εισαγωγή: Η Καινή Διαθήκη
Αγία Γραφή - Πατερικά Έργα
Η Παλαιά και Καινή Διαθήκη
Επαναληπτικά Θέματα
Εισαγωγή: Καινή Διαθήκη
Διδασκαλία σε video - Θρησκευτικά Β΄ Γυμνασίου
e- Λυσάρι Αρνός - Θρησκευτικά
Ο Ευαγγελισμός... του Μεσσία
Πως γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα
Ιωάννης ο Βαπτιστής:... του Χριστού
Ο Ιησούς βαπτίζεται στον Ιορδάνη
Ο Ιησούς και οι μαθητές του
Ένα κύρηγμα του Χριστού στη Ναζαρέτ
Ο Ιησούς Χριστός ως διδάσκαλος
Η παραβολή σπλαχνικού πατέρα
Η παραβολή της τελικής κρίσης
Η παραβολή σπλαχνικού Σαμαρείτη
Ο Ιησούς...καινούργια ανθρωπότητα
Κάποιος ευσεβής και ο Ζακχαίος
Κυριακή Προσευχή (''Πάτερ Ημών'')
Η κατάπαυση της τρικυμίας
Η θεραπεία ενός... Καπερναούμ
Η θεραπεία του εκ γενετής τυφλού
Η ανάσταση της κόρης του Ιαείρου
Η Μεταμόρφωση του Χριστού
Περίλυπός έστίν ή ψυχή... θανάτου
Άρον άρον, σταύρωσον αύτόν!
Πάσχα μέγα, Πάσχα τών πιστών

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός