Χημεία Β' Γυμνασίου

Χημεία Β΄ Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Το μάθημα της Χημείας στη Β’ Γυμνασίου αποτελεί το πρώτο γνώρισμα του μαθητή με τον κόσμο της επιστήμης. Ο μαθητής του Γυμνασίου έρχεται σε πρώτη επαφή με το γνωστικό αντικείμενο της Χημείας, μαθαίνοντας τις βασικές της έννοιες. Έτσι, τα παιδιά αρχίζουν πλέον να κατανοούν και να επεξηγούν φαινόμενα που συμβαίνουν στην καθημερινή τους ζωή. 

 

Το μάθημα απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Εισαγωγή στη Χημεία

Η πρώτη γνωριμία μας με τη Χημεία ξεκινά από τα βασικά, δηλαδή από το να μάθουμε να διακρίνουμε φαινόμενά της στην καθημερινότητά μας. Σε ποιες μορφές βλέπουμε την ύλη γύρω μας; Γιατί λιώνουν οι πάγοι και γιατί όταν το νερό βράζει, χαμηλώνει η στάθμη του;

 

Από τον μακρόκοσμο στο μικρόκοσμο

Μετά την πρώτη επαφή μας με τον κόσμο της Χημείας, συνεχίζουμε το ταξίδι μας, μαθαίνοντας περισσότερα για τη σημαντικότερη ένωση για τη ζωή: το νερό. Μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα μίγματα από τις καθαρές ουσίες γύρω μας και με ένα σάλτο προχωρούμε στα διαλύματα, ξεχωρίζοντας ποια από αυτά είναι αραιά και ποια πυκνότερα. Ταυτόχρονα γινόμαστε γνώστες των χημικών αντιδράσεων τριγύρω μας. Γιατί ο σίδηρος σκουριάζει; Γιατί τα φρούτα σαπίζουν; Και πώς τρέφονται τα φυτά; Τέλος ολοκληρώνουμε αυτή την ενότητα μαθαίνοντας περισσότερα για τα μικροσκοπικά σωματίδια που αποτελούν τον τεράστιο κόσμο ολόγυρά μας: τα άτομα. 

 

Ατμοσφαιρικός αέρας

Στη δύση, πλέον, του ταξιδιού μας και έχοντας εφοδιαστεί με τις γνώσεις των προηγούμενων κεφαλαίων, γυρίζουμε τα μάτια μας ψηλά. Μαθαίνουμε, έτσι, περισσότερα για την ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, από ποια αέρια αποτελείται και γιατί είναι τόσο σημαντικά για τη ζωή.  

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη B' Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των μαθημάτων, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία Μύησης και Επίλυση Αποριών

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων.

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια και Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά online παιχνίδια και βιωματικές live εφαρμογές. Ετοιμάσου λοιπόν, γιατί φέτος Παίζουμε, Παρατηρούμε και Μαθαίνουμε, με τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

Φροντιστηριακό e-μάθημα: Χημεία β' γυμνασίου
ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΟ
SOS Θέματα & Επαναλήψεις Χημείας B' Γυμνασίου
8 Θέματα Εξετάσεων: Λύσεις & Διδασκαλία σε video

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός