Γεωγραφία Β' Γυμνασίου

Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Γεωγραφία της Β’ Γυμνασίου θα μας οδηγήσει σε ένα μεγάλο ταξίδι στην Ευρώπη. Τη χρονιά αυτά θα γνωρίσουμε το περιβάλλον και τους ανθρώπους της Ευρώπης και θα μάθουμε ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που τους κάνουν τόσο ιδιαίτερους. 

Τα διδακτικά αντικείμενα με τα οποία θα ασχοληθούμε είναι τα εξής:

 

Οι χάρτες

Έχοντας μιλήσει για τους χάρτες και την προηγούμενη χρονιά, έχουμε πλέον τη δυνατότητα να τους χρησιμοποιήσουμε για να μιλήσουμε για την Ευρώπη. Θα μας δείξουν τις χώρες της Ευρώπης καθώς και τα βασικά χαρακτηριστικά των χωρών αυτών.

 

Το φυσικό περιβάλλον της Ευρώπης

Το φυσικό περιβάλλον της Ευρώπης είναι πολυδιάστατο. Από το βορρά στο νότο και από την ανατολή στη δύση, οι διαφορές και οι ομοιότητες είναι πολλές. Βουνά, πεδιάδες, ποτάμια, λίμνες, θάλασσες, ζώα, φυτά και φυσικά το κλίμα κάθε περιοχής, το οποίο είναι βασικό στοιχείο της διαμόρφωσης του φυσικού περιβάλλοντος, θα είναι οι συνοδοιπόροι μας στο ταξίδι αυτό, δίνοντάς μας ένα μικρό μέρος από την ομορφιά τους. 

 

Οι κάτοικοι της Ευρώπης

Έχοντας γνωρίσει το φυσικό περιβάλλον, μπορούμε να γνωρίσουμε και τους ανθρώπους που ζουν στην Ευρώπη. Διαφορετικοί πολιτισμοί, διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα μας συνοδεύσουν σε μια ανακάλυψη και μια γνωριμία με τους γείτονές μας. 

 

Οι οικονομικές δραστηριότητες των Ευρωπαίων

Σημαντικό κεφάλαιο της γεωγραφίας είναι η μελέτη της ζωής των ανθρώπων μιας περιοχής. Στο κεφάλαιο αυτό θα ασχοληθούμε με την οικονομία των περιοχών της Ευρώπης, και θα καταλάβουμε πως οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής δίνουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους να δραστηριοποιηθούν σε τόσο διαφορετικά επαγγέλματα.  

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθηματικών, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια & Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε αυτή τη χρονιά να Παίζουμε, να Παρατηρούμε και να Μαθαίνουμε, εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

 

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

 

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

Ενότητα 1η: Οι χάρτες
Ενότητα 1η: Κριτήρια αξιολόγησης
Ενότητα 2η: Tο φυσικό περιβάλλον της Eυρώπης
20. Το κλίμα της Ελλάδας
23. Τα ποτάμια και οι λίμνες της Ελλάδας
Ενότητα 3η: Οι κάτοικοι της Ευρώπης
Ενότητα 4η: Oι οικονομικές δραστηριότητες των Eυρωπαίων
Ενότητα 4η: Κριτήρια αξιολόγησης
SOS Θέματα & Επαναλήψεις Γεωγραφίας Β' Γυμνασίου
Διαδραστικά Τεστ Αξιολόγησης

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός