Βιολογία Β' Γυμνασίου

Βιολογία Β' Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Φτάσαμε κιόλας στη Β’ Γυμνασίου και αφού ήδη γνωρίζουμε πολλά για τους οργανισμούς ήρθε η ώρα να μάθουμε ακόμα περισσότερα τόσο για τα συστήματα που τους βοηθούν να στηρίζονται, να κινούνται και να αμύνονται στους παθογόνους μικροοργανισμούς όσο και για τη σχέση τον οργανισμών με το περιβάλλον.

 

Το μάθημα της Βιολογίας της Β’ Γυμνασίου απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

1. Στήριξη και κίνηση

Σε αυτό το κεφάλαιο θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά των οργανισμών και θα καταλάβουμε τι ξεχωρίζει την έμβια από την άβια ύλη. Επιπλέον θα μάθουμε για τη μορφή και τις λειτουργίες του κυττάρου, δηλαδή της μονάδας της ζωής. Τέλος θα παρατηρήσουμε την οργάνωση των πολυκύτταρων οργανισμών, την ποικιλομορφία των οργανισμών και τις προσαρμογές τους στο περιβάλλον.

 

2. Αναπαραγωγή

Το κεφάλαιο αυτό περιλαμβάνεται στο βιβλίο της Α Γυμνασίου και μας συστήνει έννοιες που αφορούν τη διαιώνιση του είδους μέσω της αναπαραγωγής. Θα μάθουμε πως αναπαράγονται μονοκύτταροι οργανισμοί, φυτά, ζωικοί οργανισμοί και άνθρωπος. Θα ακολουθήσουμε το ταξίδι από τη γονιμοποίηση μέχρι τη γέννηση και τέλος θα ενημερωθούμε για τη σχέση του αναπαραγωγικού συστήματος με την υγεία.

 

3. Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα

Σε αυτό το κεφάλαιο θα επικεντρωθούμε στη δομή του κυττάρου και στις διαφορές που είναι χαρακτηριστικές μεταξύ ευκαρυωτικών και προκαρυωτικών κυττάρων και κατά συνέπεια και οργανισμών.

 

3. Οργάνωση της ζωής – Βιολογικά συστήματα

Σε αυτό το κεφάλαιο θα επικεντρωθούμε στη δομή του κυττάρου και στις διαφορές που είναι χαρακτηριστικές μεταξύ ευκαρυωτικών και προκαρυωτικών κυττάρων και κατά συνέπεια και οργανισμών.

 

4. Οι ασθένειες και οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνισή τους

Σε αυτό το κεφάλαιο θα μιλήσουμε για την ομοιόσταση μία από τις σημαντικότερες ικανότητες των οργανισμών που τους επιτρέπει να επιβιώνουν στα ποίκιλλα διαφορετικά περιβάλλοντα στον πλανήτη. Θα αναφερθούμε στις έννοιες ασθένεια, μόλυνση και λοίμωξη και θα καταλάβουμε πολλά περισσότερα για τους μικροοργανισμούς που τις προκαλούν και καλούνται παθογόνοι. Τέλος θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους αμυντικούς μηχανισμούς που διαθέτει ο ανθρώπινος οργανισμός και το τρόπο με τον οποίο η αλλαγή στις συνήθειές μας μπορεί να μας καταστήσει ανίκητους μπροστά στην απειλή των ασθενειών.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθημάτων, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια & Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε αυτή τη χρονιά να Παίζουμε, να Παρατηρούμε και να Μαθαίνουμε, εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

 

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

 

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

 

Κεφ. 2ο Οι οργανισμοί στο περιβάλλον τους
Ερωτήσεις - Προβλήματα - Δραστηριότητες ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Κεφ. 4ο Οι ασθένειες και οι παράγοντες εμφάνισής τους

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός