Θρησκευτικά

Α' Γυμνασίου

Θρησκευτικά Α΄ Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Τα θρησκευτικά της Α΄ Γυμνασίου σας καλωσορίζουν και σας υποδέχονται με ένα πλούσιο υλικό. 

Βασική μας προτεραιότητα να συγκρατήσουμε τα σπουδαία νοήματα που κρύβονται στις έξι θεματικές ενότητες που θα μας απασχολήσουν για φέτος.

 

Μεγαλώνουμε και αλλάζουμε

Η εισαγωγή στα θρησκευτικά της φετινής χρονιάς ξεκινάει με το πέρασμα σε μια νέα σχολική κοινότητα, ένα καινούργιο κύκλο ζωής. Στην συνέχεια η εκκλησία είναι εκείνη που θα παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα επόμενα κεφάλαια με το άνοιγμα, την εξάπλωση και την οργάνωσή της.

 

Η συνάντηση του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό

Στην ενότητα αυτή η αρχή γίνεται με την δυναμική των συναντήσεων.Έπειτα θα δούμε την συνάντηση των δύο κόσμων Ελληνισμού και Χριστιανισμού καθώς και την σύνθεσή τους στην τέχνη. 

 

Πώς ζουν οι χριστιανοί; Η νέα ζωή στην Εκκλησία

Στην σύντομη αυτή ενότητα, αφού βρεθούμε μπροστά στα ερωτήματα για την ζωή θα ερμηνεύσουμε την πρόταση ζωής της χριστιανικής Εκκλησίας.  

 

Πώς παίρνονται οι αποφάσεις;

Έχοντας ολοκληρώσει τα μισά από τα φετινά μας θέματα θα συζητήσουμε τώρα και για τα όριά μας. Με ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο θα ολοκληρώσουμε και αυτήν την ενότητα μαθαίνοντας πώς η Χριστιανική Εκκλησία αποφασίζει και ορίζει την πίστη.   

 

Μονοθεϊστικές θρησκείες : Ιουδαϊσμός και Ισλάμ

Καθώς φτάνουμε στο τέλος ήρθε και η στιγμή να γνωρίσουμε τις μονοθεϊστικές θρησκείες του Ιουδαϊσμού και του Ισλάμ. Οι γιορτές, ο τρόπος ζωής και άλλα πολλά θα είναι μερικά από αυτά που θα μάθουμε.  

 

Θρησκευτικές αναζητήσεις και εμπειρίες της μακρινής Ανατολής

Η τελευταία ενότητα είναι και αυτή αφιερωμένη στη γνωριμία τριών άλλων θρησκειών. Ο Ινδουισμός, ο Βουδισμός και οι θρησκείες της Κίνας κλείνουν τον φετινό κύκλο των θεμάτων μας. 

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των μαθημάτων, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια & Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε αυτή τη χρονιά να Παίζουμε, να Παρατηρούμε και να Μαθαίνουμε, εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

 

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

 

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

Εισαγωγή: Η Παλαιά Διαθήκη
Ελέγχω τι έμαθα από κάθε Ενότητα
Κεφάλαιο Α': Η εποχή των Πατριαρχών
5. Η ιστορία του Αβράαμ
Κεφάλαιο Β': Η Έξοδος
8. Ο λαός ζει σκλαβωμένος στην Αίγυπτο
9. Οι Ισραηλίτες ελευθερώνονται: η Έξοδος
10. Ο λαός της Διαθήκης γεννιέται, καθώς πορεύεται στην έρημο
Κεφάλαιο Γ': Ο λαός οργανώνεται με κέντρο ζωής του το Θεό
12. Αγώνες για εγκατάσταση στη Γη της Επαγγελίας
14. Δαβίδ, ο δοξασμένος βασιλιάς του Ισραήλ
Κεφάλαιο Δ': Ο λαός σε κρίση
18. Οι προφήτες: το στόμα του Θεού
22. Βαβυλώνια Αιχμαλωσία: ο λαός στην εξορία
Κεφάλαιο Ε': Έως τις παραμονές ερχομού του Μεσσία
23. Επιστροφή από την αιχμαλωσία
30. Περιμένοντας το Μεσσία
Η Βιβλιοθήκη μας
ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ - ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΕΡΓΑ
Επαναληπτικά θέματα
Δεν βρίσκεις την απάντηση; Στείλε μας την ερώτησή σου εδώ.
 
Οι ερωτήσεις σας με τις απαντήσεις.
Γιατί ο απόστολος Παύλος, αν και δεν ήταν ανάμεσα στους δώδεκα μαθητές του Χριστού είναι τόσο ξεχωριστός και ονομάζεται κορυφαίος;

Ο απόστολος Παύλος γνώρισε τον Χριστό με έναν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό τρόπο. Η αγάπη του για Εκείνον ήταν τόσο φλογερή που οδήγησε τα βήματά του σε κάθε γωνιά του τότε γνωστού κόσμου. Το ιεραποστολικό του έργο τεράστιο και ασύγκριτο για τα δεδομένα της εποχής, οι δοκιμασίες και οι θλίψεις του μεγάλες και δυσβάσταχτες, οι επιστολές του πολύτιμος θησαυρός, το τέλος του μαρτυρικό. Όλα αυτά και άλλα πολλά συνθέτουν την αγία ζωή του και την παγκόσμια προσφορά του στην εκκλησία, η οποία δίκαια τον ονόμασε κορυφαίο και δέκατο τρίτο των αποστόλων.

Γιατί κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να γίνουν μοναχοί;

Η μεγάλη αγάπη για ολοκληρωτική αφιέρωση στον Θεό είναι η βασική αιτία που κάποιοι άνθρωποι παίρνουν την απόφαση να ακολουθήσουν τον δρόμο του μοναχισμού. Η εσωτερική ανάπαυση που δημιουργεί η απερίσπαστη ζωή των μοναχών αλλά και ο δρόμος της τελειότητας που ακολουθούν γίνονται επίσης κίνητρο για τον άνθρωπο που επιθυμεί να ζήσει κάτι ξεχωριστό από αυτό που ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο.

Γιατί καθιερώθηκε ο νηπιοβαπτισμός;

Κάθε άνθρωπος που βαπτίζεται αποκτά την δυνατότητα της συμμετοχής στα μυστήρια της εκκλησίας. Η συμμετοχή στα μυστήρια της εκκλησίας οδηγεί στην θέωση που είναι και ο προορισμός του ανθρώπου. Όσο πιο νωρίς αποκτήσει ο άνθρωπος την δυνατότητα για συμμετοχή στη Χάρη του Θεού τόσο μεγαλύτερη ωφέλεια προξενείται στην ψυχή του. Ο νηπιοβαπτισμός δεν στερεί από τον άνθρωπο την ελευθερία, ούτε και την δυνατότητα της επιλογής, αν αργότερα θελήσει να αλλάξει πορεία στην ζωή του.

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός