Μαθηματικά Α' Γυμνασίου

Μαθηματικά Α΄ Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι ξεκινάει, καλωσορίζοντας σε μία υπέροχη διαδρομή σκέψης, έκφρασης και συλλογισμού. Στο Δημοτικό σχολείο ολοκληρώθηκε ο πρώτος και βασικός κύκλος οικοδόμησης της βασικής εκπαίδευσης. Αποτελώντας συνέχεια και μία καλή επανάληψη των Μαθηματικών της Στ' Δημοτικού, εδώ στα Μαθηματικά της Α' Γυμνασίου θα στηριχτούμε στις γνώσεις που αποκτήσαμε μέχρι τώρα και αξιοποιώντας τες, θα τις αναπτύξουμε και θα τις διευρύνουμε, κατανοώντας το "πώς" και το "γιατί" της μαθηματικής σκέψης.

Θα ολοκληρώσουμε με τον αρμονικό "ρομαντισμό" της Γεωμετρίας, ή ακριβέστερα όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, με κείνη τη μορφή μορφή τέχνης η οποία συνδυάζει την αντίληψη, τη συνδυαστική σκέψη & την παρατήρηση. Μέσα από βίωμα, παρατήρηση και παιχνίδι. 

Το μάθημα των Μαθηματικών της Α' Γυμνασίου απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Οι φυσικοί αριθμοί

Ξεκινώντας το ταξίδι μας στον κόσμο των Μαθηματικών και της Φύσης, γνωρίζουμε τους φυσικούς αριθμούς. Ερμηνεύοντας τη θέση και την αξία των ψηφίων τους, προχωρούμε στη σύγκριση και τη διάταξη τους και κατανοούμε την ξεχωριστή ομορφιά τους μέσα από την στρογγυλοποίηση και την παρουσία τους στις 4 αριθμητικές πράξεις.

 

Τα κλάσματα

Πάμε να μοιράσουμε με κλάσματα; Με τα κλάσματα ανακαλύπτουμε τη "δικαιοσύνη" των Μαθηματικών, χωρίζοντας την πίτσα ή τη σοκολάτα σε ίσα μέρη. Πώς δημιουργούμε ισοδύναμα κλάσματα; Ανακαλύπτοντας την έννοια που αντιπροσωπεύουν, προχωρούμε στη σύγκριση τους και στην εκτέλεση των βασικών αριθμητικών πράξεων, περιγράφοντας καταστάσεις και προβλήματα από την ίδια μας την καθημερινότητα. 

 

Δεκαδικοί αριθμοί

Πολλά είναι τα μυστήρια στη χώρα των αριθμών. Μάλιστα σε μία γειτονιά τους, ανακαλύψαμε αριθμούς οι οποίοι ήθελαν να παραμείνουν στην αφάνεια, τόσο πολύ μάλιστα που ήταν μεταμφιεσμένοι σε κλάσματα! Οι δεκαδικοί αριθμοί, μας προσκαλούν να τους ανακαλύψουμε και μας βοηθούν να "κομματιάσουμε" την ακέραια μονάδα σε μικρότερα κομμάτια. Ποια μέρη αποτελούν την ακέραιη μονάδα; Μπορούμε να χωρίσουμε την ακέραιη μονάδα σε μικρότερα κομμάτια και πώς αυτός ο χωρισμός μας βοηθάει να κάνουμε τους υπολογισμούς και τις μετρήσεις μας με περισσότερη ακρίβεια; Το τρένο της Γνώσης έχει ήδη ξεκινήσει και σταθμός του: οι δεκαδικοί αριθμοί! 

 

Εξισώσεις

Έχοντας ήδη στην σκέψη μας τα βασικά μαθηματικά εργαλεία των φυσικών αριθμών, των κλασμάτων και των δεκαδικών αριθμών, συμπληρώνουμε τις γνώσεις μας με την έννοια της μεταβλητής. Τι σημαίνει μεταβλητή; Είναι αριθμός που διαρκώς αλλάζει και δεν παραμένει ίδιος; Τον γνωρίζουμε ή μας είναι άγνωστος; Και πώς αυτό το γεγονός μπορεί να διασφαλίσει τη Δικαιοσύνη των Μαθηματικών. Προκλητικός μας σταθμός λοιπόν στη συνέχεια του υπέροχου ταξιδιού μας, είναι να ανακαλύψουμε μαζί αυτόν τον άγνωστο, λύνοντας εξισώσεις!  

 

Ποσοστά

Πόσα χρήματα θα πληρώσουμε στο ταμείο, εάν μας κάνουν έκπτωση 15%; Πώς ερμηνεύουμε τη φράση "οι μαθητές ενός σχολείου αυξήθηκαν κατά 30%"; Ναι λοιπόν, τα ποσοστά είναι στο κατώφλι της πόρτα μας και μας την χτυπούν διακριτικά. Δεν έχουμε παρά να την ανοίξουμε με χαμόγελο και να τα προσκαλέσουμε ζεστά στην σκέψη μας και στη ζωή μας.  

 

Θετικοί και αρνητικοί αριθμοί

Το μηδέν έφερε στον κόσμο και στη ζωή μας όλους τους ρητούς αριθμούς! Τους θετικούς αριθμούς που είναι μεγαλύτεροι από το μηδέν και τους αρνητικούς που είναι μικρότεροι του. Πού τους βρίσκουμε στην καθημερινή μας ζωή και πώς τους ερμηνεύουμε; Πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω των τεσσάρων αριθμητικών πράξεων; Δεν έχουμε παρά να την ανοίξουμε με χαμόγελο και να τα προσκαλέσουμε ζεστά στην σκέψη μας και στη ζωή μας. 

 

Γεωμετρία

Ολοκληρώνουμε την όμορφη και δημιουργική πορεία μας καλλιεργώντας το έδαφος της Γεωμετρίας και ανακαλύπτουμε μαζί τα μυστικά πίσω από τις ευθείες, τις γωνίες, τα σχήματα, τον κύκλο και πολλές ακόμη έννοιες, θεμέλιους λίθους της Γεωμετρίας, ταξιδεύοντας σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο όπου τα Μαθηματικά & η παρατήρηση δεν είναι δύο ανεξάρτητοι δρόμοι, αλλά το κοινό συστατικό που θα δώσει εξήγηση σε πολλές εκφάνσεις και σημεία της καθημερινότητας μας. Θα γνωρίσουμε τις βασικές γεωμετρικές έννοιες, πώς γίνεται η αντανάκλαση ενός σχήματος στον καθρέφτη ή όπως αλλιώς το ονομάζουμε το συμμετρικό ενός σχήματος  καθώς επίσης και τις χαρακτηριστικές ιδιότητες των τριγώνων και των παραλληλογράμμων. Αγάπη και μεράκι στην σκέψη, μολύβι και γεωμετρικά όργανα στο χέρι και φύγαμε για παρατήρηση και δημιουργικές ανακαλύψεις!

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Α' Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθηματικών, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία Μύησης και Επίλυση Αποριών

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια και Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά online παιχνίδια και βιωματικές live εφαρμογές. Ετοιμάσου λοιπόν, γιατί φέτος Παίζουμε, Παρατηρούμε και Μαθαίνουμε, με τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

Διδασκαλία σε video, μελέτη χωρίς όρια και ενεργός εμπλοκή του μαθητή.

A' Κεφ. 1ο - Οι Φυσικοί Αριθμοί
Ο σκοπός και οι στόχοι του μαθήματος
1ο Κεφ. Επανάληψη - Μαθηματικά Α' Γυμνασίου
A' Κεφ. 2ο - Τα κλάσματα
A' Κεφ. 3ο - Δεκαδικοί Αριθμοί
3.2 Πράξεις με δεκαδικούς – Δυνάμεις με βάση δεκαδικό αριθμό
3.3 Υπολογισμοί με τη βοήθεια υπολογιστή τσέπης
3.4 Τυποποιημένη μορφή μεγάλων αριθμών
A' Κεφ. 4ο - Εξισώσεις και Προβλήματα
Ο σκοπός και οι στόχοι του μαθήματος
A' Κεφ. 6ο - Ανάλογα & αντιστόφως ανάλογα ποσά
6.1 Παράσταση σημείων στο επίπεδο
6.4 Γραφική παράσταση σχέσης αναλογίας
A' Κεφ. 7ο - Θετικοί & αρνητικοί αριθμοί
7.1 Ρητοί αριθμοί – Η ευθεία των ρητών – Τετμημένη σημείου
7.2 Απόλυτη τιμή ρητού – Αντίθετοι ρητοί – Σύγκριση ρητών
7.7 Δεκαδική μορφή ρητών αριθμών
7.8 Δυνάμεις ρητών αριθμών με εκθέτη φυσικό
7.10 Τυποποιημένη μορφή μεγάλων και μικρών αριθμών
Β' Κεφ. 1ο - Βασικές γεωμετρικές έννοιες
Β' Κεφ. 2ο - Συμμετρία
2.1 Συμμετρία ως προς άξονα
2.6 Παράλληλες ευθείες που τέμνονται από μία άλλη ευθεία
2. Επαναληπτικές Ερωτήσεις Αυτοαξιολόγησης
Β' Κεφ. 3ο - Τρίγωνα - Παραλληλόγραμμα
3. Επαναληπτικές Ερωτήσεις Αυτοαξιολόγησης
Επανάληψη Μαθηματικών Α' Γυμνασίου

Διδασκαλία σε video, μελέτη χωρίς όρια και ενεργός εμπλοκή του μαθητή.

A' Κεφ. 1ο - Οι Φυσικοί Αριθμοί - Λυμένες Ασκήσεις
A' Κεφ. 2ο - Τα κλάσματα - Λυμένες Ασκήσεις
A' Κεφ. 3ο - Δεκαδικοί Αριθμοί - Λυμένες Ασκήσεις
3.3 Υπολογισμοί με τη βοήθεια υπολογιστή τσέπης
A' Κεφ. 4ο - Εξισώσεις και Προβλήματα - Λυμένες Ασκήσεις
A' Κεφ. 6ο - Ανάλογα & αντιστόφως ανάλογα ποσά - Λυμένες Ασκήσεις
A' Κεφ. 7ο - Θετικοί & αρνητικοί αριθμοί - Λυμένες Ασκήσεις
Β' Κεφ. 1ο - Βασικές γεωμετρικές έννοιες - Λυμένες Ασκήσεις
Β' Κεφ. 2ο - Συμμετρία
Β' Κεφ. 3ο - Τρίγωνα - Παραλληλόγραμμα
3.3 Παραλληλόγραμμο – Ορθογώνιο – Ρόμβος – Τετράγωνο ...

Διδασκαλία σε video, μελέτη χωρίς όρια και ενεργός εμπλοκή του μαθητή.

Live Τάξη - Μαθήματα - Ασκήσεις - Απορίες
Ζωντανή Online Τάξη: Link - Καθοδήγηση - Σημειώσεις

Διδασκαλία σε video, μελέτη χωρίς όρια και ενεργός εμπλοκή του μαθητή.

A. Οι Φυσικοί Αριθμοί - Κεφ. 1ο
Ι. Φυσικοί Αριθμοί & Διάταξη
ΙΙ. Στρογγυλοποίηση Φυσικών Αριθμών
ΙΙΙ. Προσθέτουμε, Αφαιρούμε και Πολλαπλασιάζουμε φυσικούς αριθμούς
ΙV. Δυνάμεις φυσικών αριθμών
VI. Πολλαπλάσια & Διαιρέτες ενός αριθμού (ΕΚΠ – ΜΚΔ)
Α. Τα Κλάσματα - Κεφ. 2ο
ΙΙΙ. Συγκρίνουμε κλάσματα με τη μονάδα
V. Mετατρέπουμε κλάσματα σε ομώνυμα
VII. Προσθέτουμε και αφαιρούμε ετερώνυμα κλάσματα
Α. Δεκαδικοί Αριθμοί - Κεφ. 3ο
Ι. Μετατρέπουμε τα κλάσματα σε δεκαδικούς αριθμούς & αντιστρόφως
ΙΙ. Συγκρίνουμε & διατάσσουμε τους δεκαδικούς αριθμούς
IV. Mονάδες μέτρησης μήκους και μετατροπές
V. Mονάδες μέτρησης εμβαδού και μετατροπές
VI. Mονάδες μέτρησης όγκου και μετατροπές
VΙI. Mονάδες μέτρησης χρόνου και μετατροπές
VΙΙI. Mονάδες μέτρησης μάζας και μετατροπές
Παράρτημα: Ερωτήσεις κατανόησης στις μονάδες μέτρησης
A. Εξισώσεις και Προβλήματα - Κεφ. 4ο
ΙΙ. Κατανοούμε τι σημαίνει λύση μίας εξίσωσης
ΙΙΙ. Πώς λύνουμε μία εξίσωση, εάν ο άγνωστος είναι προσθετέος;
ΙV. Πώς λύνουμε μία εξίσωση, εάν ο άγνωστος είναι μειωτέος ή αφαιρετέος;
V. Πώς λύνουμε μία εξίσωση, εάν ο άγνωστος είναι παράγοντας γινομένου;
VI. Πώς λύνουμε μία εξίσωση, εάν ο άγνωστος είναι Διαιρετέος ή διαιρέτης;
VIII. Προβλήματα που λύνονται με τη χρήση εξισώσεων
Α. Ποσοστά - Κεφ. 5ο
Ι. Μετατρέπουμε κλάσματα και δεκαδικούς σε ποσοστά και αντιστρόφως
ΙΙ. Βρίσκουμε το ποσοστό, όταν δίδεται το όλον και ένα μέρος
ΙΙΙ. Βρίσκουμε την τελική ή την αρχική τιμή, όταν δίδεται το ποσοστό α%
IV. Bρίσκουμε το ποσοστό α%, όταν γνωρίζουμε την τελική ή την αρχική τιμή.
V. Συνδυαστικές εφαρμογές και προβλήματα ποσοστών
Α. Θετικοί και Αρνητικοί Αριθμοί- Κεφ. 7ο
I. Kατανοούμε & ξεχωρίζουμε τους θετικούς αριθμούς από τους αρνητικούς.
II. Διακρίνουμε ποιοι αριθμοί είναι ομόσημοι & ποιοι ετερόσημοι
V. Πολλαπλασιάζουμε και διαιρούμε ρητούς αριθμούς
VI. Δεκαδική μορφή κλάσματος & περιοδικού δεκαδικού αριθμού
Β. Βασικές Γεωμετρικές έννοιες - Κεφ. 1ο
Ι. Σημείο – Ευθύγραμμο τμήμα – Ευθεία – Ημιευθεία – Επίπεδο – Ημιεπίπεδο
ΙΙ. Γωνία – Γραμμή – Επίπεδα σχήματα – Ευθύγραμμα σχήματα – Ίσα σχήματα
III. Μέτρηση, σύγκριση και ισότητα ευθυγράμμων τμημάτων
V. Μέτρηση, σύγκριση και ισότητα γωνιών - Διχοτόμος γωνίας
VII. Εφεξής και Διαδοχικές Γωνίες - Άθροισμα Γωνιών
VIII. Παραπληρωματικές, Συμπληρωματικές & Κατακορυφήν γωνίες
X. Απόσταση σημείου από ευθεία - Απόσταση παράλληλων ευθειών
Επαναληπττικές Ασκήσεις - Τεστ Αξιολόγησης
* Πίστες Προόδου

Διδασκαλία σε video, μελέτη χωρίς όρια και ενεργός εμπλοκή του μαθητή.

Προετοιμασία για Διαγωνισμό Kangaroo - Level 3
Επαναληπτικές ερωτήσεις
5o Φύλλο Ασκήσεων
Διαγωνισμός Πυθαγόρας
Θέματα Εξετάσεων 2019

Διδασκαλία σε video, μελέτη χωρίς όρια και ενεργός εμπλοκή του μαθητή.

Ενότητα 3: Εξισώσεις
Ενότητα 4: Ποσοστά
Ενότητα 6: Γεωμετρία
Ενότητα 7: Συνδυαστικά Θέματα και Δείγματα Θεμάτων Εξετάσεων
* Επιλεγμένα Θέματα Εξετάσεων

Διδασκαλία σε video, μελέτη χωρίς όρια και ενεργός εμπλοκή του μαθητή.

Λυσάρι Αρνός: Δωρεάν οι λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου
Φωτογραφία Καθηγητή

Βασίλης Τσιλιβής

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών
Μαθήματα
Σχολείο: Μαθηματικά Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου
ΕΜΠ-ΑΕΙ: Ανάλυση Ι & ΙΙ, Πιθανότητες, Στατιστική, Γραμμική Άλγεβρα, Διαφορικές Εξισώσεις, Επιχ. Έρευνα
ΕΑΠ: ΔΕΟ 13, ΔΗΔ 22, ΠΛΗ 12, ΦΥΕ 10, ΔΙΠ 40, ΠΔΕ 103
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Η αναλυτική διδασκαλία και οι ακούραστες επαναλήψεις των εννοιών, είναι η Καρδιά της διδασκαλίας. Τίποτε δεν είναι δύσκολο, συντελούμενο με σωστή, υπομονετική & διαρκή καθοδήγηση.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2012: Πτυχίο στη «Μαθηματική Προτυποποίηση, στις Σύγχρονες Τεχνολογίες & την Οικονομία». Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

2008: Πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Διδακτική Εμπειρία
2011 - σήμερα: Διδασκαλία Μαθηματικών όλων των βαθμίδων στο Arnos.gr
2008 - 2011: Φροντιστήρια Μέσης & Ανώτατης Εκπαίδευσης
2008 - 2009: Βοηθός Καθηγητή Μαθηματικών στο Ελληνοαμερικανικό Κολέγιο Αθηνών.
Συγγραφικό Υλικό
«Επιδράσεις του Διαδικτύου & των Δικτύων Επικοινωνίας», Ε.Μ.Π. 2009
«Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας στην Καρδιοχειρουργική & τις Μεταμοσχεύσεις», Ε.Μ.Π. 2011
"Lesson Plans with Cuisenaire Method", Springer 2015. Η διατριβή έγινε με την παιδαγωγική πρακτική του ομότιμου καθηγητή κ. Α. Παναγιωτόπουλου.
Φωτογραφία Καθηγητή

Βασίλης Γκιμίσης

ΕΚΠΑ
Τμήμα Μαθηματικών
Μαθήματα
Σχολείο: Μαθηματικά, Άλγεβρα, Γεωμετρία
Σπουδές & πιστοποιήσεις

1982-1986 Τμήμα Μαθηματικών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας)

2000-2001 Ανοιχτή και εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο)

2007-2011 Σπουδές στην Εκπαίδευση στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Διδακτική Εμπειρία
1986 – 1993 Παράδοση ιδιαιτέρων μαθημάτων στα Μαθηματικά, σε φοιτητές Α.Ε.Ι.
1990 – 1991 Καθηγητής Μαθηματικών στη Νοσηλευτική σχολή του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιά
2001 - 2003 Ενισχυτική διδασκαλία στο Ίδρυμα « Η Αγία Βαρβάρα » του Υπουργείου Πρόνοιας (Μαθηματικά , Φυσική και Χημεία σε μαθητές Γυμνασίου )
1999 – 2006 Συνιδιοκτήτης και καθηγητής Μαθηματικών στο ΠΡΟΤΥΠΟΦροντιστήριο Μ.Ε (νυν ΟΡΟΣΗΜΟ-Χολαργού)
1996 – 2006 Ιδιαίτερα και ομαδικά ( group ) μαθήματα
2008 - 2018 Συγγραφή εκπαιδευτικού υλικού για μαθήματα μέσω διαδικτύου για το κέντρο σπουδών «ΑΡΝΟΣ»
2006 - 2018 Στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Συγγραφικό Υλικό
Άλγεβρα Β’ Λυκείου (2 τόμοι ) Πρώτη Έκδοση 9/1999 ( Εκδόσεις Πατάκη ) ISBN 960-600-942-4 (Α Τόμος) ISBN 960-600-943-2 (Β Τόμος)
Άλγεβρα Α’ Λυκείου (2 τόμοι ) Πρώτη Έκδοση 12/2000 ( Εκδόσεις Πατάκη ) ISBN 960-378-277-7 (Α Τόμος) ISBN 960-378-279-3 (Β Τόμος)
Γεωμετρία Α’ Λυκείου Πρώτη Έκδοση 12/2000 ( Εκδόσεις Πατάκη ) ISBN 978-960-378-846-1
Ασκήσεις Αξιολόγησης στα Μαθηματικά Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου Πρώτη Έκδοση 9/2001 ( Εκδόσεις Πατάκη ) ISBN 960-16-0081-7
Κριτήρια Αξιολόγησης στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας Γ’ Λυκείου Πρώτη Έκδοση 9/2003 ( Εκδόσεις Πατάκη ) ISBN 9789601608433
Κριτήρια Αξιολόγησης στα Μαθηματικά Θετικής & Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Γ’ Λυκείου Πρώτη Έκδοση 9/2003 ( Εκδόσεις Πατάκη ) ISBN 9789601608440
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας Γ’ Λυκείου Ηλεκτρονική Έκδοση στο Διαδίκτυο 2010 http://e-school.arnos.gr
Φωτογραφία Καθηγητή

Αχιλλέας Παπατσίμπας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πτυχίο τμήματος Μαθηματικών
Μαθήματα
Σχολείο: Μαθηματικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
ΑΕΙ-ΤΕΙ: Πιθανότητες, Στατιστική, Γραμμική Άλγεβρα, ΔΙΠ
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Από όταν ξεκίνησα τη διδασκαλία των Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, πάντα είχα μια επιμονή στη λεπτομέρεια. Ακόμη, η οργανωμένη κάλυψη της διδακτέας ύλης, χωρίς κενά και αγνόηση των σημαντικών γνώσεων, ήταν πάντα ύψιστης προτεραιότητας για εμένα. Βασικό στοιχείο της διδασκαλίας μου είναι η ιεραρχημένη ανάλυση του τελικού στόχου σε απλούστερους.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2014: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στη Στατιστική και Επιχειρησιακή έρευνα, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

2012: Πτυχίο τμήματος Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Διδακτική Εμπειρία
2015 - 2018: Παράδοση ιδιαίτερων φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές
2017 – 2018: Φοιτητικό φροντιστήριο Γνώμονας, Ιωάννινα
Συγγραφικό Υλικό
Μονοδιάστατες Marshall - Olkin κατανομές: Μια κριτική ανασκόπηση (2014), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα
Φωτογραφία Καθηγητή

Μαρία Παππά

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο τμήματος Μαθηματικών
Μαθήματα
Σχολείο: Μαθηματικά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Η δραστηριοποίησή μου στο Κέντρο Online Education ΑΡΝΟΣ, μέσω της διδασκαλίας των Μαθηματικών και η online διδασκαλία και διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων, μου έχουν προσφέρει τη δυνατότητα διαρκούς επαφής μου με μαθητές ποικίλων γνωστικών επιπέδων ανά την Ελλάδα.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

1993: Πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

2010: Μεταπτυχιακό στο «Σπουδές στην Εκπαίδευση» Ε.Α.Π.

Διδακτική Εμπειρία
2002 - 2011: Εκπαιδευτήρια «Ελληνογερμανική Αγωγή» ως Δασκάλα Πληροφορικής στο Δημοτικό.
2002 - 2009: Διδασκαλία Μαθηματικών στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΑΛΦΑ» στο Μαρούσι ως Καθηγήτρια Μαθηματικών σε όλες τις τάξεις Λυκείου.
2012 -2014 : Ηλεκτρονικό φροντιστήριο «ΝΕΤ» ως υπεύθυνη για τα Μαθηματικά Γυμνασίου.
2001 – 2017 : Διδασκαλία Μαθηματικών στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» στο Χαλάνδρι σε όλες τις τάξεις Γυμνασίου – Λυκείου.
2017-2018 : Διδασκαλία Μαθηματικών στο «Κέντρο Μελέτης» στη Λυκόβρυση, σε μαθητές Γυμνασίου.
2017 – σήμερα : Διδασκαλία Μαθηματικών στο Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης «ΡΟΠΗ» στο Χαλάνδρι σε τάξεις Λυκείου
2017 - σήμερα: Διδασκαλία Μαθηματικών στο Κέντρο Σπουδών ΑΡΝΟΣ, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων
Συγγραφικό Υλικό
1. Διπλωματική εργασία με θέμα «Ο ρόλος του Καθηγητή Συμβούλου στην εκπόνηση των εργασιών στο ΕΑΠ»
2. Βοηθήματα Μαθηματικών για όλες τις τάξεις του Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου στο www.taexeiola.gr
3. Συγγραφή βιβλίου Πληροφορικής για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού (Windows, Word, Excel, PowerPoint, Internet)
4. Εκπαιδευτικό Υλικό για το κέντρο σπουδών «ΑΡΝΟΣ» και για το φροντιστήριο «ΡΟΠΗ».

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός