Βιολογία Α' Γυμνασίου

Βιολογία Α' Γυμνασίου Online Φροντιστήριο

 

Στο No1 Πρότυπο Online Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Καλώς ήρθες στην Α' Γυμνασίου ήρθε και επίσημα η στιγμή να γνωρίσεις την επιστήμη της Βιολογίας. Η Βιολογία είναι η επιστήμη της ζωής και φέτος θα μας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε μαζί περισσότερα για τους οργανισμούς, τη ζωή και το περιβάλλον.

 

Σκοπός του μαθήματος είναι να αναγνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά των κυττάρων (μορφολογικά και λειτουργικά) και να διακρίνουμε τους οργανισμούς από την άβια ύλη. Επιπλέον θα εξοικειωθούμε με την πολυπλοκότητα των οργανισμών, τις προσαρμογές που αναπτύσσουν για να αλληλεπιδράσουν αποτελεσματικά με το περιβάλλον και θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε τις λειτουργίες των οργανισμών με τις ανάγκες επιβίωσης και την εξέλιξη.

 

Το μάθημα της Βιολογίας της Α’ Γυμνασίου απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

1. Η οργάνωση της ζωής

Σε αυτό το κεφάλαιο θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά των οργανισμών και θα καταλάβουμε τι ξεχωρίζει την έμβια από την άβια ύλη. Επιπλέον θα μάθουμε για τη μορφή και τις λειτουργίες του κυττάρου, δηλαδή της μονάδας της ζωής. Τέλος θα παρατηρήσουμε την οργάνωση των πολυκύτταρων οργανισμών, την ποικιλομορφία των οργανισμών και τις προσαρμογές τους στο περιβάλλον.

 

2. Πρόσληψη ουσιών και πέψη

Σε αυτό το κεφάλαιο θα εξοικειωθούμε με τη διαδικασία παραγωγής θρεπτικών από τα φυτά δηλαδή τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης αλλά και με το πως οι μονοκύτταροι και οι ζωικοί οργανισμοί προσλαμβάνουν ουσίες και πραγματοποιούν την πέψη. Θα επικεντρωθούμε στην πέψη και την πρόσληψη ουσιών στον άνθρωπο και θα μάθουμε με ποιο τρόπο γίνεται η διάσπαση, η απορρόφηση και η αποβολή ουσιών. Τέλος θα καταλάβουμε την μεγάλη σχέση ανάμεσα στην διατροφή και την υγεία.

 

3. Μεταφορά και αποβολή ουσιών

Σε αυτό το κεφάλαιο θα δούμε πως γίνεται η μεταφορά και η αποβολή ουσιών στους μονοκύτταρους οργανισμούς, στα φυτά και τους ζωικούς οργανισμούς και πιο συγκεκριμένα στον άνθρωπο. Με άλλα λόγια θα μάθουμε περισσότερα για 2 σπουδαία συστήματα των οργανισμών το κυκλοφορικό και το ουροποιητικό.

 

4. Αναπνοή

Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθουμε πως αναπνέουν οι μονοκύτταροι οργανισμοί, τα φυτά, οι ζωικοί οργανισμοί και ο άνθρωπος. Θα αντιληφθούμε πως γίνονται η εισπνοή και η εκπνοή και γιατί είναι απαραίτητη και σημαντική η ανταλλαγή των αναπνευστικών αερίων.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη Γυμνασίου

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθηματικών, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία

Καθημερινά 4-5 μ.μ., διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, εμβαθύνουμε καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. 

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με το Δάσκαλο σου μέσω chat, forum και email, για στοχευμένη βοήθεια και πλήρη κάλυψη των αποριών σου υπεύθυνα και εξατομικευμένα.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια & Live Quizzes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια! Γι’ αυτό ετοιμαστείτε αυτή τη χρονιά να Παίζουμε, να Παρατηρούμε και να Μαθαίνουμε, εφαρμόζοντας τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος σου εξατομικευμένα, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μαζί αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

 

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

 

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

 

Διδασκαλία σε video και μελέτη χωρίς όρια

Κεφ. 1ο Η οργάνωση της ζωής
Κεφ. 2ο Πρόσληψη ουσιών και πέψη
2.2 Η πρόσληψη και η πέψη στους μονοκύτταρους οργανισμούς
Κεφ. 3ο Μεταφορά και αποβολή ουσιών
Κεφ. 4ο Αναπνοή
Κεφ. 5ο Στήριξη και κίνηση
Κεφ. 6ο Αναπαραγωγή
Κεφ. 7ο Ερεθιστικότητα
7.1 Η ερεθιστικότητα στους μονοκύτταρους οργανισμούς
Ερωτήσεις - Προβλήματα - Δραστηριότητες ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διδασκαλία σε video και μελέτη χωρίς όρια

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός