ΠΛΗ 36

Σύγχρονα Δίκτυα & Υπηρεσίες

ΠΛΗ 36 – Σύγχρονα δίκτυα και υπηρεσίες

 

Στο No1 Online Φοιτητικό Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Θεματική ενότητα ΠΛΗ36 – Σύγχρονα δίκτυα και υπηρεσίες είναι πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα επιλογής στην Πληροφορική, καθώς στοχεύει στην παρουσίαση προηγμένων θεμάτων δικτύων υπολογιστών. Είναι μια ενότητα που προτείνω ανεπιφύλακτα να επιλέξετε, γιατί είναι και χρήσιμη και βατή.

Το μάθημα απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Μέρος Α: Δίκτυα υπολογιστών (μέτριας δυσκολίας)

Κατανοούμε τις απαραίτητες έννοιες σχετικά με: OSI, Επίπεδα 1, 2, 3, ARP, DHCP, IP addressing, IP subnetting, CSMA/CD, Βελτιστοποίηση

 

Μέρος Β: Αλγόριθμοι γράφων (μέτριας δυσκολίας)

Κατανοούμε τις απαραίτητες έννοιες σχετικά με: Spanning tree protocol, Ελάχιστο συνδετικό δέντρο (Prim, Kruskal), Συντομότερο μονοπάτι (Dijkstra, Bellman Ford, Floyd Warshall), CIDR, Δρομολόγηση, Routing protocols

 

Μέρος Γ: Πρωτόκολλα δικτύων (μέτριας δυσκολίας)

Κατανοούμε τις απαραίτητες έννοιες σχετικά με: Μέγιστη ροή (Ford Fulkerson), Αλγόριθμο πλημμύρας, Bin packing, Αλγόριθμο απόκλισης ροής, CMST Kruskal,TCP

 

Μέρος Δ: Οπτική και κινητές τηλεπικοινωνίες (μέτριας δυσκολίας)

Κατανοούμε τις απαραίτητες έννοιες σχετικά με: Οπτική, GSM, Ισχύ, Επαναχρησιμοποίηση συχνότητας, Συστήματα αναμονής, Συστήματα αναμονής με απώλειες, Radio mobile.

 


 

Εργασίες ΠΛΗ 36 - Ατομική Υποστήριξη

 

Το πρόγραμμα μελέτης της Θ.Ε. συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση 5 Εργασιών. Προϋπόθεση για τις τελικές εξετάσεις είναι η εκπόνηση των γραπτών εργασιών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των βαθμών των Εργασιών συμμετέχει κατά 30% στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού της ενότητας και ο βαθμός των εξετάσεων συμμετέχει αντίστοιχα κατά 70%. Όλες οι εργασίες είναι υποχρεωτικές και έχουν άριστα το 10. Πρέπει να μαζέψεις αθροιστικά πάνω από τους μισούς πόντους (δηλαδή από 25 και πάνω) στις εργασίες για να έχεις δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις. Κάθε εργασία αφορά σε κάθε μέρος (A,B,Γ,Δ) από αυτά που παρουσιάσαμε παραπάνω. Η 5η εργασία είναι επαναληπτική. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι περίπου το εξής: Εργασία 1 στα τέλη, Εργασία 2 στις αρχές Ιανουαρίου, Εργασία 3 στις τέλη Φεβρουαρίου, Εργασία 4 στις αρχές Απριλίου, Εργασία 5 στα τέλη Μαΐου. Η μελέτη, κατανόηση και επίλυση των εργασιών, μας προετοιμάζει δυναμικά και στοχευμένα για την επιτυχία μας επί των αντίστοιχων θεμάτων των εξετάσεων.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη ΠΛΗ 36

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης προσαρμοσμένο στον περιορισμένο χρόνο και τις αυξημένες υποχρεώσεις σου.

  • Εκπόνηση Εργασιών

Πλήρης υποστήριξη και επίλυση των Εργασιών με videos και online συνεδρίες, δίνοντας σημασία όχι μόνο στο "πώς" αλλά κυρίως στο "γιατί" της σκέψης και λύσης.

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με τον καθηγητή μέσω chat, forum και email.

  • Εκπαιδευτικό Υλικό

Αναλυτική διδασκαλία Θεωρίας, Μεθοδολογίας, Εφαρμογών και Ασκήσεων σε video-μαθήματα και pdf για κάθε θεματική περιοχή της διδακτέας και εξεταστέας ύλης της ΠΛΗ 36.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Οργανωμένη και στοχευμένη προετοιμασία για κάθε διδακτική περιοχή και εφ' όλης της ύλης, βασιζόμενοι σε Λέξεις-Κλειδιά, Μεθοδολογίες & "Μυστικά" των εξετάσεων.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους φοιτητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι φοιτητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

– Ηλίας Τσουκάτος

ΠΛΗ 36: Σύγχρονα Δίκτυα και Υπηρεσίες
Μέρος Α: Δίκτυα Υπολογιστών
DHCP
DHCP 03:55
Λυμένες εργασίες
Μέρος Β: Αλγόριθμοι Γράφων
Routing protocols
Λυμένες εργασίες
Μέρος Γ: Πρωτόκολλα Δικτύων
Λυμένες εργασίες
Μέρος Δ: Οπτική και Κινητές Τηλεπικοινωνίες
Λυμένες εργασίες
Μέρος Ε: Διάφορα
Λυμένες εργασίες
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 36 2018-2019
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 36 2017-2018
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 36 2016-2017
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 36 2003-2004
Θέματα Εξετάσεων 2009
Θέματα - SOS - Υλικό, SOS θέματα και συμβουλές
SOS θέματα και συμβουλές

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός