ΠΛΗ 31

Τεχνητή Νοημοσύνη - Εφαρμογές

ΠΛΗ31 – Τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές

 

Στο No1 Online Φοιτητικό Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Θεματική ενότητα ΠΛΗ31 – Τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές είναι σημαντικό υποχρεωτικό μάθημα στην Πληροφορική, καθώς στοχεύει στην παρουσίαση των τεχνικών της Τεχνητής νοημοσύνης, των νευρωνικών δικτύων και των γενετικών αλγορίθμων. Περνώντας τη Θ.Ε. ΠΛΗ31 εξασφαλίζεις τη συνέχεια και τη βεβαιότητα του δρόμου προς το πτυχίο.

Το μάθημα απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Μέρος Α: Τεχνητή Νοημοσύνη και Έμπειρα Συστήματα

Κατανοούμε τις απαραίτητες έννοιες σχετικά με: Αναζήτηση (τυφή, ευρετική), Κατηγορηματική λογική, Κανονικές μορφές, Αναγωγή μέσω αντίκρουσης της αντίφασης, Prolog. Είναι μέτριας δυσκολίας.

 

Μέρος Β: Νευρωνικά Δίκτυα και Εφαρμογές

Κατανοούμε τις απαραίτητες έννοιες σχετικά με: Νευρωνικά δίκτυα, Γραμμική διαχωρισιμότητα, Κανόνα δέλτα, Αλγόριθμο οπισθοδιάδοσης του λάθους, Δίκτυα Hopfield, Δίκτυα Kohonen, Μάθηση και γενίκευση. Είναι μέτριας δυσκολίας.

 

Μέρος Γ: Γενετικοί Αλγόριθμοι και Εφαρμογές

Κατανοούμε τις απαραίτητες έννοιες σχετικά με: την εισαγωγή στους γενετικούς αλγορίθμους, τον βασικό γενετικό αλγόριθμο, Παραλλαγές και μοντελοποίηση, Θεωρητική θεμελίωση των γενετικών αλγορίθμων. Είναι μέτριας δυσκολίας.

 


 

Εργασίες ΠΛΗ 31 - Ατομική Υποστήριξη

 

Το πρόγραμμα μελέτης της Θ.Ε. συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση 4 Εργασιών. Προϋπόθεση για τις τελικές εξετάσεις είναι η εκπόνηση των γραπτών εργασιών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των βαθμών των εργασιών συμμετέχει κατά 30% στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού της ενότητας και ο βαθμός των εξετάσεων συμμετέχει αντίστοιχα κατά 70%. Όλες οι εργασίες έχουν άριστα το 10. Πρέπει να μαζέψεις αθροιστικά πάνω από τους μισούς πόντους (δηλαδή από 20 και πάνω) στις εργασίες για να έχεις δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις. Καθεμιά από τις 3 πρώτες εργασίες αφορά σε κάθε μέρος (Α, Β, Γ) από αυτά που παρουσιάσαμε παραπάνω. Η τελευταία (4η) εργασία περιλαμβάνει θέματα από όλη την ύλη. Κάθε εργασία αναλύεται στην καθεαυτή γραπτή εργασία (εκφωνήσεις ασκήσεων προς λύση και υποβολή) και σε 2 quizzes. Τα quizzes συμμετέχουν κατά 40% στον βαθμό σου για κάθε εργασία. Το υπόλοιπο 60% προέρχεται από την γραπτή εργασία. Παράδειγμα, ο βαθμός στην εργασία 1 προκύπτει κατά 60% από την γραπτή εργασία 1, κατά 20% από το quiz 1A και κατά 20% από το quiz 1Β. Το κάθε quiz γίνεται ηλεκτρονικά στο study.eap.gr σε προκαθορισμένα σαββατοκύριακα. Περιλαμβάνει τυχαίες ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών από μια δεξαμενή ερωτήσεων. Έχει διάρκεια 1 ώρας και έχεις δικαίωμα 2 προσπαθειών μέσα στο ίδιο σαββατοκύριακο. Ο βαθμός σου ανακοινώνεται μετά το τέλος του σαββατοκύριακου και κρατάς τον μεγαλύτερο από τις 2 προσπάθειες. Δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις και τις 2 προσπάθειες. Αν είσαι ευχαριστημένος με την 1η προσπάθειά σου, μπορείς να μην κάνεις 2η προσπάθεια. Όμως τον βαθμό σου θα τον μάθεις μετά το τέλος του σαββατοκύριακου, όχι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του quiz. Γενικά τα quizzes είναι εύκολα και πρέπει να τα κάνεις όλα και να πάρεις και καλό βαθμό. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η τελευταία (4η) γραπτή εργασία περιλαμβάνει θέματα από όλη την ύλη που είναι επιπέδου μεταπτυχιακής/διδακτορικής έρευνας και δεν έχουν καμιά σχέση με τα θέματα των εξετάσεων. Η επίλυσή τους είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική και δεν αξίζει τον κόπο και τον χρόνο να ασχοληθούμε. Δεν παρέχουμε υποστήριξη για την γραπτή εργασία 4. Προσφέρουμε υποστήριξη μόνο για τα quiz 4A και 4Β της εργασίας 4, όχι για την ίδια την γραπτή εργασία 4. Το λέμε ξεκάθαρα από την αρχή της χρονιάς, για την αποφυγή παρεξηγήσεων στο τέλος. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να φροντίσεις να μαζέψεις τους απαιτούμενους πόντους (από 20 και πάνω) από τις εργασίες 1, 2, 3 και τα quiz 1Α, 1Β, 2Α, 2Β, 3Α, 3Β, 4Α, 4Β και να μην ελπίζεις σε πόντους από την γραπτή εργασία 4. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών είναι περίπου το εξής: Εργασία 1 στις αρχές Δεκεμβρίου, Εργασία 2 στις αρχές Φεβρουαρίου, Εργασία 3 στα τέλη Μαρτίου, Εργασία 4 στις αρχές Μαΐου. Η μελέτη, κατανόηση και επίλυση των εργασιών, μας προετοιμάζει δυναμικά και στοχευμένα για την επιτυχία μας επί των αντίστοιχων θεμάτων των εξετάσεων.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη ΠΛΗ 31

 • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης προσαρμοσμένο στον περιορισμένο χρόνο και τις αυξημένες υποχρεώσεις σου.

 • Εκπόνηση Εργασιών

Πλήρης υποστήριξη και επίλυση των Εργασιών με videos και online συνεδρίες, δίνοντας σημασία όχι μόνο στο "πώς" αλλά κυρίως στο "γιατί" της σκέψης και λύσης.

 • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με τον καθηγητή μέσω chat, forum και email.

 • Εκπαιδευτικό Υλικό

Αναλυτική διδασκαλία Θεωρίας, Μεθοδολογίας, Εφαρμογών και Ασκήσεων σε video-μαθήματα και pdf για κάθε θεματική περιοχή της διδακτέας και εξεταστέας ύλης της ΠΛΗ 31.

 • Προετοιμασία Εξετάσεων

Οργανωμένη και στοχευμένη προετοιμασία για κάθε διδακτική περιοχή και εφ' όλης της ύλης, βασιζόμενοι σε Λέξεις-Κλειδιά, Μεθοδολογίες & "Μυστικά" των εξετάσεων.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους φοιτητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι φοιτητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

– Ηλίας Τσουκάτος

Μέθοδος ΑΡΝΟΣ

Η Εκπαίδευση αλλιώς… Aπό τη Γνώση στην Επιτυχία!

O Αρνός, με εμπειρία 35 ετών στην Εκπαίδευση Φοιτητών και Ενηλίκων και την παροχή online υπηρεσιών, με πάθος και μεράκι, πρωτοπορεί με τη διερευνητική μάθηση, που συμβάλλει στην σταδιακή αποκάλυψη και οικοδόμηση της Γνώσης για το φοιτητή του ΕΑΠ.

Η «Εκπαίδευση αλλιώς» για εμάς βασίζεται στη Νευροσυσχετιστική Μάθηση (NMS) με πυρήνα τα ερωτήματα – στόχους κάθε Θεματικής Ενότητας. Η Ερώτηση είναι το σημείο αναφοράς της Μεθόδου ΑΡΝΟΣ, καθώς προκαλεί το ερέθισμα στους φοιτητές, παρέχοντας τη δυνατότητα σε καθέναν ξεχωριστά να ενεργοποιήσει το νου, τις αισθήσεις και την αντιληπτική του ικανότητα. Έτσι, με σωστή κατανόηση των μαθημάτων της ύλης ανά εργασία και την μελέτη της πρότυπη εργασίας να οικοδομήσει από την αρχή τη Γνώση και να οδηγηθεί σταδιακά προς την Απάντηση και την Επιτυχία.

Ετήσια Συνδρομή

  1. Διδασκαλία – Video στην ύλη της Θ.Ε. ανά εργασία

 • Καθοδήγηση μελέτης για κάθε μάθημα
 • Στοχευμένα αναλυτική Διδασκαλία σε video στην ύλη του κάθε μαθήματος
 • Σημειώσεις του μαθήματος
 • Ερωτήσεις/Απαντήσεις κατανόησης και εμβάθυνσης
 • Ασκήσεις

  2. Υποστήριξη Εργασίας

  Είμαστε δίπλα στο φοιτητή αναρτώντας και παρουσιάζοντας τη λύση της εργασίας.

 • Θέμα
 • Ανάλυση – Ενδεικτική επίλυση εργασίας
 • Παρουσίαση σε βίντεο

  3. Live συνεδρία εργασιών

  Για κάθε εργασία πραγματοποιείται μια δίωρη live συνεδρία, εφόσον ζητηθεί, και στην οποία ο καθηγητής λύνει απορίες σχετικά με την εργασία.

  4. Απορίες

  Στην ειδική φόρμα «Απορίες» που θα βρεις σε κάθε μάθημα μπορείς:

 • Να καταγράψεις τις απορίες σου ή να ανεβάσεις ένα αρχείο με την ερώτησή σου
 • Την επόμενη μέρα, το αργότερο, θα έχεις την απάντηση στην ερώτησή σου.
Φροντιστήριο Online: Ιδιαίτερα - Τμήματα

Online Τμήματα

Σου παρέχουμε τη δυνατότητα επιλογής 1,5 ή 2 ωρών εβδομαδιαίων μαθημάτων, έπειτα από εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερα μαθήματα

Με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα οι εξειδικευμένοι καθηγητές μας αναλαμβάνουν την υποστήριξή σου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Αναζήτησε τον Καθηγητή σου τώρα, στο idiaitera.arnos.gr

Εργασία μόνο για σένα

Μοναδικές Εργασίες

Υποστηρίζουμε την επιμέλεια και εκπόνηση εργασιών για όλες τις Θεματικές Ενότητες (ΘΕ) των μεταπτυχιακών τμημάτων του ΕΑΠ.

Αναζήτησε τώρα Καθηγητή για την Εργασία σου, στο ergasies.arnos.gr

ΠΛΗ31 - Τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές
Γνωριμία με το αντικείμενο της ΘΕ ΠΛΗ31
Μέρος Α: Τεχνητή Νοημοσύνη και Έμπειρα Συστήματα - 1η εργασία
Μάθημα 1ο: Ορισμός Προβλημάτων Αναζήτησης
Μάθημα 5ο: Αλγόριθμος MINMAX
Μέρος Β: Τεχνητά Νευρωνικά Δίκτυα και Εφαρμογές - 2η εργασία
Μάθημα 2ο: Γραμμική Διαχωρισιμότητα
Μάθημα 7ο: Μάθηση και Γενίκευση
Μάθημα 8ο: Δέντρα απόφασης
Μέρος Γ: Γενετικοί αλγόριθμοι και εφαρμογές - 3η εργασία
Μάθημα 4ο: Θεωρητική Θεμελίωση των Γενετικών Αλγορίθμων
Μέρος Δ: Επανάληψη - 4η εργασία
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2019-2020
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2018-2019
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2017-2018
4η Εργασία 2017-18 ΠΛΗ 31 - Υποδειγματική Επίλυση
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2016-2017
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2013-2014
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2012-2013
4η Εργασία 2012-13 ΠΛΗ 31 - Υποδειγματική Επίλυση
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2010-2011
Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΠΛΗ 31 2008-2009
Θέματα Εξετάσεων 2019
Θέματα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2019
Θέματα Εξετάσεων 2014
Θέματα Εξεταστικών 2013-2014 ΕΑΠ - ΠΛΗ 31
Θέματα Εξετάσεων 2013
Θέματα Εξεταστικών 2012-2013 ΕΑΠ - ΠΛΗ 31
Θέματα Εξετάσεων 2012
Θέματα Εξεταστικών 2011-2012 ΕΑΠ - ΠΛΗ 31
Θέματα Εξετάσεων 2011
Θέματα Εξεταστικών 2010-2011 ΕΑΠ - ΠΛΗ 31
Θέματα Εξετάσεων 2006
Θέματα Τελικής Εξεταστικής 2005-2006 ΠΛΗ 31
Θέματα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2005-2006 ΠΛΗ 31

Στείλε την απορία σου!

Μόνο ένα αρχείο.
64 MB όριο
Επιτρεπόμενοι τύποι: gif jpg png bmp eps tif pict psd txt rtf html odf pdf doc docx ppt pptx xls xlsx xml avi mov mp3 ogg wav bz2 dmg gz jar rar sit svg tar zip