ΕΠΟ 43

Ευρωπαϊκές Πολιτικές Ιδεολογίες τον 20o Αιώνα

ΕΠΟ 43 – Πολιτικές ιδεολογίες 2018-19 

 

Στο No1 Online Φοιτητικό Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Θεματική ενότητα ΕΠΟ 43 – Πολιτικές Ιδεολογίες είναι το μάθημα κλειδί για την κατανόηση του σύγχρονου κόσμου και ιδιαίτερα της σημερινής πολιτικής ζωής, καθώς στοχεύει στην παρουσίαση όλων των πολιτικών ιδεολογιών. Περνώντας την ΕΠΟ43 εξασφαλίζεις όχι μόνο το πτυχίο σου αλλά και τη δυνατότητα να κατανοείς και να χρησιμοποιείς ορθά σύγχρονους πολιτικούς όρους και φυσικά να συμμετάσχεις σε πολιτικές συζητήσεις εμπεριστατωμένα και με ακρίβεια.

Το μάθημα απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Η έννοια της ιδεολογίας

Εγκαινιάζοντας ένα υπέροχο ταξίδι πολιτικές ιδεολογίες, κατανοείς, ερμηνεύεις και περιγράφεις την έννοια της ιδεολογίας γενικά και έτσι μπορείς να διαχωρίζεις τους όρους «πολιτική ιδεολογία», «πολιτική φιλοσοφία», «κόμμα».

 

Οι πολιτικές ιδεολογίες

Ταξιδεύουμε στο παρελθόν και ανακαλύπτουμε την αρχή όλων των ιδεολογιών αλλά και το σημερινό τους σταθμό: φιλελευθερισμός, συντηρητισμός, σοσιαλισμός, εθνικισμός, φεμινισμός, φονταμενταλισμός, οικολογισμός, αναρχισμός, φασισμός. Εντοπίζουμε τα ιδιαίτερα ρεύματα όλων αυτών των ιδεολογιών με συχνές αναφορές στο παρόν και τη σημερινή κατάσταση (π.χ νεοφιλελευθερισμός). Επιχειρούμε συγκριτική ανάλυση μεταξύ των ιδεολογιών και καταλήγουμε σε συμπεράσματα για τη ζωή μας στο σήμερα. Αποκτούμε νέα σκέψη και κριτική πάνω σε καθημερινές καταστάσεις και γινόμαστε καλύτεροι πολίτες και άνθρωποι.

 

Το τέλος της ιδεολογίας

Αναστοχαζόμαστε πάνω στην πορεία των ιδεολογιών και διαμορφώνουμε κριτική σκέψη και προβλέψεις για το μέλλον. Γινόμαστε εμείς κύριοι της ιστορίας μας και μπορούμε πλέον να μιλάμε για την πολιτική με γνώση, ορθότητα και ακρίβεια.

 


 

Εργασίες ΕΠΟ 43 - Ατομική Υποστήριξη

 

Το πρόγραμμα μελέτης της Θ.Ε. συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση 4 Εργασιών. Προϋπόθεση για τις τελικές εξετάσεις είναι η εκπόνηση των γραπτών εργασιών κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους. Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος των βαθμών των Εργασιών συμμετέχει κατά 30% στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού της ενότητας και ο βαθμός των εξετάσεων συμμετέχει αντίστοιχα κατά 70%. Οι υποχρεωτικές εργασίες είναι 4 και αφορούν όλες σε συγκριτική ανάλυση των ιδεολογιών. Απαιτείται ιδιαίτερη κριτική ικανότητα και εντοπισμός των εκάστοτε ομοιοτήτων και διαφορών, καθώς και πολλά παραδείγματα με αναφορές στο σήμερα. Η μελέτη, κατανόηση και επίλυση των Εργασιών, μας προετοιμάζει δυναμικά και στοχευμένα για την επιτυχία μας επί των αντίστοιχων θεμάτων των εξετάσεων.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη ΕΠΟ 43

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης προσαρμοσμένο στον περιορισμένο χρόνο και τις αυξημένες υποχρεώσεις σου.

  • Εκπόνηση Εργασιών

Πλήρης υποστήριξη και επίλυση των Εργασιών με videos και online συνεδρίες, δίνοντας σημασία όχι μόνο στο "πώς" αλλά κυρίως στο "γιατί" της σκέψης και λύσης.

  • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με τον καθηγητή μέσω chat, forum και email.

  • Εκπαιδευτικό Υλικό

Αναλυτική διδασκαλία Θεωρίας, Μεθοδολογίας, Εφαρμογών και Ασκήσεων σε video-μαθήματα και pdf για κάθε θεματική περιοχή της διδακτέας και εξεταστέας ύλης της ΕΠΟ 43.

  • Προετοιμασία Εξετάσεων

Οργανωμένη και στοχευμένη προετοιμασία για κάθε διδακτική περιοχή και εφ' όλης της ύλης, βασιζόμενοι σε Λέξεις-Κλειδιά, Μεθοδολογίες & "Μυστικά" των εξετάσεων.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους φοιτητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι φοιτητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.Σκοπός μας η κατανόηση της φύσης, η εκπαίδευση στη φιλοσοφία της και η επιτυχία στις εξετάσεις.

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS.

Με άλλα λόγια… -μαζί θα περάσουμε την τρικυμία-

- Ξανθούλη Μαρία

Έλα στην ΕΠΟ43 και απόλαυσε τη γνώση μέσα από τις e-υπηρεσίες μας
Ευρωπαϊκά ιδεολογικά ρεύματα (Heywood)
Εργασίες Ακαδημαϊκού Έτους 2018-19 ΕΠΟ 43
Εργασίες Ακαδημαϊκού Έτους 2014-15 ΕΠΟ 43
Εργασίες Ακαδημαϊκού Έτους 2013-14 ΕΠΟ 43
Εργασίες Ακαδημαϊκού Έτους 2006-07 ΕΠΟ 43
Εργασίες Ακαδημαϊκού Έτους 2005-06 ΕΠΟ 43
Προετοιμάζουμε την Επιτυχία και την Εξασφαλίζουμε!
Λυμένα Θέματα Προηγούμενων εξετάσεων ανά Κεφάλαιο ΕΑΠ -ΕΠΟ 43
Λυμένα θέματα ΕΠΟ 43 2010-2011
Λυμένα θέματα ΕΠΟ 43 2009-2010
Θέματα Τελικής Εξεταστικής 2009-2010 ΕΠΟ 43
Λυμένα θέματα ΕΠΟ 43 2008-2009
Θέματα Τελικής Εξεταστικής 2008-2009 ΕΠΟ 4
Λυμένα θέματα ΕΠΟ 43 2007-2008
Θέματα Τελικής Εξεταστικής 2007-2008 ΕΠΟ 43
Λυμένα θέματα ΕΠΟ 43 2006-2007
Λυμένα θέματα ΕΠΟ 43 2005-2006
Λυμένα θέματα ΕΠΟ 43 2004-2005
Θέματα Τελικής Εξεταστικής 2004-2005 ΕΠΟ 43
Φωτογραφία Καθηγητή

Μαρία Ξανθούλη

ΕΚΠΑ
Πτυχίο Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας
Μαθήματα
Σχολείο: Φιλολογικά μαθήματα
Θ.Ε.: ΕΛΠ, ΕΠΟ
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Σύμφωνα με τις τρέχουσες τάσεις στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, για να μάθει ένας ενήλικας χρειάζεται να ΑΝΑ- διαμορφώσει τις ήδη υπάρχουσες αντιλήψεις που έχει για την πραγματικότητα. Στηριζόμενη στη φιλοσοφία αυτή, προσπαθώ κατά τη διάρκεια των μαθημάτων μου να αξιοποιώ τις εμπειρίες που ήδη έχουν οι μαθητές και να τους καθοδηγώ μέσα από ερωτήσεις και παραδείγματα στο να τις αναδιαμορφώσουν.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα προφορικού και γραπτού λόγου (ΕΑΠ-2019)

Μεταπτυχιακό στις Σύγχρονες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση (ΕΚΠΑ- 2013)

Πτυχίο Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας (ΕΚΠΑ-2010)

Διδακτική Εμπειρία
2012- 2019 Διδασκαλία, υποστήριξη, καθοδήγηση και ενθάρρυνση φοιτητών του ΕΑΠ, με αντικείμενο τη Φιλοσοφία και τις Πολιτικές Ιδεολογίες.
2010- 2019 Διδασκαλία ιδιαιτέρων μαθημάτων
Συγγραφικό Υλικό
Ξανθούλη Μ., Γουλή Ε., Σμυρναίου Ζ. (2013). Νέες Τεχνολογίες στην Ειδική Αγωγή: Μία Μελέτη Περίπτωσης. New Technologies in Special Education: Α Case Study. 7th International Conference in Open and Distance Learning, 8-10 November 2013, Athens.

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός