ΔΗΔ 22

Ποσοτικές Μέθοδοι

ΔΗΔ22 - Ποσοτικές Μέθοδοι  2019-20

 

Οι εγγραφές για τη ΔΗΔ 22 ξεκίνησαν| Πρότυπη Διδασκαλία ΑΡΝΟΣ 2019-20

Όλα από το Μηδέν, απλά, κατανοητά και στοχευμένα. SOS Μεθοδολογίες, Λέξεις - Κλειδιά και "μυστικά" των Εξετάσεων σε περιμένουν μέσα από την αναλυτική video-διδασκαλία της ΔΗΔ 22.

 

 

Στο No1 Online Φοιτητικό Φροντιστήριο εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Η Θεματική ενότητα ΔΗΔ 22 είναι το μάθημα κλειδί για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς στοχεύει στην παρουσίαση των τεχνικών των Επιχειρησιακών Μαθηματικών, της Επιχειρησιακής Στατιστικής και των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ). Περνώντας τη Θ.Ε. ΔΗΔ 22 εξασφαλίζεις τη συνέχεια και τη βεβαιότητα του δρόμου προς το πτυχίο.
Τα Μαθηματικά χαρακτηρίζονται από το ιδιαίτερο προνόμιο ότι στην πορεία της Ιστορίας πάντα προοδεύουν και συνοδοιπορούν με την εξέλιξη του ανθρώπου. Με συντεταγμένες εκπαιδευτικές ενέργειες, οικοδομούμε σταδιακά τη μαθηματική σου σκέψη, ξεκινώντας από το σημείο "μηδέν" του σχολείου και γεφυρώνουμε την αποχή σου από τα θρανία.

Μέσα απο τη διδασκαλία των Εισαγωγικών Μαθηματικών και την κατανόηση Προσήμων, των Κλασμάτων, των Εξισώσεων, των Ανισώσεων και των Συναρτήσεων, χτίζουμε έτσι μαζί ένα στέρεο και ακλόνητο μονοπάτι προς την κατάκτηση της Γνώσης της θεματικής ενότητας και την Επιτυχία των Εξετάσεων. 

Η θεματική ενότητα ΔΗΔ 22 απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Επιχειρησιακά Μαθηματικά

Εγκαινιάζοντας ένα υπέροχο ταξίδι στις Συναρτήσεις Μίας Μεταβλητής, κατανοείς, ερμηνεύεις και περιγράφεις τις οικονομικές έννοιες όσο και την ίδια τη Ζωή, μέσα από τις αριθμητικές πράξεις, τις εξισώσεις, τις συναρτήσεις, τις παραγώγους και αριθμητικές μεθόδους σύνοψης δεδομένων.

 

Επιχειρησιακή Στατιστική

Ταξιδεύουμε και αγκαλιάζουμε τον κόσμο των εκτιμήσεων, των προβλέψεων και του υπολογισμού πιθανοτήτων. Μαζί δίνουμε απάντηση σε ερωτήματα που εμφανίζονται σε ποικίλες εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας, καλύπτοντας τα κεφάλαια της Περιγραφικής Στατιστικής και της Θεωρίας Πιθανοτήτων.

 

 


 

Εργασίες ΔΗΔ 22 - Ατομική Υποστήριξη

 

Το πρόγραμμα μελέτης της Θ.Ε. συμπεριλαμβάνει την υλοποίηση 2 εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και μίας Γραπτής Εργασίας. Προϋπόθεση για τις τελικές εξετάσεις είναι η εκπόνηση των γραπτών εργασιών κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής περιόδου. Συγκεκριμένα, ο βαθμός κάθε μίας εκ των 2 εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων συμμετέχει κατά 10% στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού της ενότητας. Επίσης, ο βαθμός της Γραπτής Εργασίας συμμετέχει κατά 20% στη διαμόρφωση του τελικού βαθμού της ενότητας.  Το υπόλοιπο 60% του τελικού βαθμού της θεματικής ενότητας, υπολογίζεται από το βαθμό του γραπτού των Τελικών Εξετάσεων.
Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες και η Γραπτή Εργασία αφορούν το κομμάτι των Επιχειρησιακών Μαθηματικών, της Στατιστικής και των Πιθανοτήτων. Η μελέτη, κατανόηση και επίλυση των Εργασιών, μας προετοιμάζει δυναμικά και στοχευμένα για την επιτυχία μας επί των αντίστοιχων θεμάτων των εξετάσεων.

 


 

Ετήσια Φροντιστηριακή Εκπαίδευση - Υποστήριξη ΔΗΔ 22

 • Οργανωμένη Καθοδήγηση Μελέτης

Στοχευμένο και ακριβές πλαίσιο καθοδήγησης μελέτης για τη διδακτέα και εξεταστέα ύλη προσαρμοσμένο στον περιορισμένο χρόνο και τις αυξημένες υποχρεώσεις σου.

 • Εκπόνηση των Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και της Γραπτής Εργασίας

Πλήρης υποστήριξη και επίλυση των Εργασιών με τρόπο αναλυτικό και πλήρη, δίνοντας σημασία όχι μόνο στο "πώς" αλλά κυρίως στο "γιατί" της σκέψης και λύσης.

 • Επίλυση αποριών

Άμεση επικοινωνία με τον καθηγητή μέσω chat, forum και email.

 • Εκπαιδευτικό Υλικό

Αναλυτική διδασκαλία Θεωρίας, Μεθοδολογίας, Εφαρμογών και Ασκήσεων σε video-μαθήματα και pdf για κάθε θεματική περιοχή της διδακτέας και εξεταστέας ύλης της ΔΗΔ 22.

 • Προετοιμασία Εξετάσεων

Οργανωμένη και στοχευμένη προετοιμασία για κάθε διδακτική περιοχή και εφ' όλης της ύλης, βασιζόμενοι σε Λέξεις-Κλειδιά, Μεθοδολογίες & "Μυστικά" των εξετάσεων.

 

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο διδάσκων παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους φοιτητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι φοιτητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

 

Από το 2001 που ξεκινήσαμε να στηρίζουμε τους φοιτητές του Ε.Α.Π μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές "κατέκτησαν" το πτυχίο τους με τη συμβολή της Εκπαιδευτικής Οικογένειας ARNOS. Με άλλα λόγια…

Μαζί θα κάνουμε το βουνό πεδιάδα

– Εκπαιδευτική Οικογένεια ΑΡΝΟΣ

 

 


 

Η Ομάδα μας στα Μαθηματικά

 

Το Κέντρο ΑΡΝΟΣ από το 1985 που ιδρύθηκε, είναι συνυφασμένο με τα Ανώτερα Μαθηματικά και τη Φροντιστηριακή Εκπαίδευση σε φοιτητές ΑΕΙ - ΕΜΠ.
Οι μαθηματικοί Κρόκος Ιωάννης - Μαθηματικός & Πολιτικός Μηχανικός και Παπαδόπουλος Σταύρος - Μαθηματικός (PhD), έχουν συγγράψει συνολικά έξι επιστημονικά συγγράμματα για τα Μαθηματικά:

 

 • * Γραμμική Άλγεβρα
 • * Ανάλυση Ι - Συναρτήσεις Μιας Μεταβλητής
 • * Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις
 • * Ανάλυση ΙΙ - Συναρτήσεις Πολλών Μεταβλητών
 • * Πραγματική Ανάλυση
 • * Μιγαδική Ανάλυση 

 

και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για τις Νέες Τεχνολογίες.

 

Ο κ. Βασίλης Τσιλιβής - Μαθηματικός (MSc) από το 2011, σε συνεργασία με τους κ.κ. Κρόκο και Παπαδόπουλο, έχει δημιουργήσει video-lessons και εκπαιδευτικό υλικό με το μεράκι και τη θέληση του νέου για δημιουργία και εξέλιξη, ενσωματώνοντας έτσι την εμπειρία στις ανάγκες της Σύγχρονης Διδακτικής Πρακτικής.
 

 

Η Ομάδα Μαθηματικών συμμετέχει σε Διεθνείς Εκθέσεις και Συνέδρια (Αγγλία, Γερμανία, Ρωσία). Η αγάπη μας για τη διδασκαλία σε συνδυασμό με την πολυετή μας εμπειρία και τη συμβολή νέων συνεργατών στη διδασκαλία, σας εγγυώνται την καλύτερη δυνατή φροντίδα για προετοιμασία σας και τη σίγουρη επιτυχία. 

 

 

ΔΗΔ 22, με την Εγγραφή σου Επιτυχία 100%!!! Έλα στους Καλύτερους, με την Καλύτερη Εξυπηρέτηση! 

Κεφάλαιο 1ο: Περιγραφική Στατιστική
Κεφάλαιο 2ο: Στοιχεία Θεωρίας Πιθανοτήτων
2.1. Εισαγωγή στις Πιθανότητες
2.2. Δεσμευμένη Πιθανότητα & Θεώρημα Bayes
Κεφάλαιο 3ο: Κατανομές Πιθανότητας
3.1. Διωνυμική Κατανομή
3.2. Κανονική Κατανομή (Gauss κατανομή)
3.3. Poisson Κατανομή
Κεφάλαιο 4ο: Εκτίμηση παραμέτρων πληθυσμού
4.2. Εκτίμηση με Διαστήματα Εμπιστοσύνης (ΔΕ)
Εισαγωγή: Θεωρία & Εξοικείωση
Μεθοδολογία: Λυμένα Παραδείγματα & Εφαρμογές
Κεφάλαιο 5ο: Έλεγχος υποθέσεων
Έλεγχος Υποθέσεων
Εισαγωγή: Θεωρία & Εξοικείωση
Μεθοδολογία: Λυμένα Παραδείγματα & Εφαρμογές
Κεφάλαιο 6ο: Γραμμική Παλινδρόμηση (προαιρετικά)
6.2. Λυμένα Θέματα Εξετάσεων & Ασκήσεις

ΔΗΔ 22, με την Εγγραφή σου Επιτυχία 100%!!! Έλα στους Καλύτερους, με την Καλύτερη Εξυπηρέτηση! 

Εισαγωγή: Πρωταρχικές Μαθηματικές Έννοιες
Κεφάλαιο 1ο: Συναρτήσεις μιας μεταβλητής
Κεφάλαιο 2ο: Όριο & Συνέχεια Συνάρτησης
2.1 Όριο Συνάρτησης
Κεφάλαιο 3ο: Παραγώγιση Συναρτήσεων μιας Μεταβλητής
3.4. Παραγώγιση σύνθετων συναρτήσεων
Κεφάλαιο 5ο: Λυμένα Θέματα Εξετάσεων & Ασκήσεις
5.2. Οικονομικά Θέματα Εξετάσεων
* Παράρτημα & Διαγωνίσματα

ΔΗΔ 22, με την Εγγραφή σου Επιτυχία 100%!!! Έλα στους Καλύτερους, με την Καλύτερη Εξυπηρέτηση! 

Λυμένες εργασίες ΕΑΠ - ΔΗΔ 22 2019

ΔΗΔ 22, με την Εγγραφή σου Επιτυχία 100%!!! Έλα στους Καλύτερους, με την Καλύτερη Εξυπηρέτηση! 

ΔΗΔ 22, με την Εγγραφή σου Επιτυχία 100%!!! Έλα στους Καλύτερους, με την Καλύτερη Εξυπηρέτηση! 

Επιχειρησιακά Μαθηματικά
Τυπολόγιο Οικονομικών (ΑΡΝΟΣ)
Επιχειρησιακή Στατιστική
Τυπολόγιο Στατιστικής Ε.Α.Π
Στατιστική - Τυπολόγιο (ΑΡΝΟΣ)
Σημειώσεις Στατιστικής ΕΑΠ
Πιθανότητες & Κατανομές Πιθανοτήτων
Τυπολόγιο Πιθανοτήτων (ΑΡΝΟΣ)
Τυπολόγιο Κατανομών (ΑΡΝΟΣ)
Τυπολόγιο στους Συνδυασμούς (ΑΡΝΟΣ)
Δεσμευμένη Πιθανότητα - Θεωρία & Παραδείγματα
Εκτιμητική - Διαστήματα Εμπιστοσύνης
Έλεγχος Στατιστικών Υποθέσεων

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός