Μαθηματικά Ε' Δημοτικού

Video Διδασκαλία - live Μαθήματα

Μαθηματικά Ε' Δημοτικού 2018-19

 

Στο No1 Online Κέντρο Μελέτης εξασφαλίζεις την Επιτυχία σου!

 

Ένα πολύ όμορφο ταξίδι ξεκινάει, καλωσορίζοντας σε μία υπέροχη διαδρομή σκέψης, έκφρασης και συλλογισμού. Στην Ε' Δημοτικού θα στηριχτούμε στις γνώσεις που αποκτήσαμε μέχρι τώρα και αξιοποιώντας τες, θα τις αναπτύξουμε και θα τις διευρύνουμε με τρόπο δημιουργικό και βιωματικό, κατανοώντας το "πώς" και το "γιατί" της μαθηματικής σκέψης. Μέσα από ενεργοποίηση της σκέψης-αντίληψης, παρατήρηση και παιχνίδι. 

Το μάθημα των Μαθηματικών της Ε' Δημοτικού απαρτίζεται από τα ακόλουθα διδακτικά αντικείμενα:

 

Φυσικοί αριθμοί και πράξεις

 

Ξεκινώντας το ταξίδι μας στον κόσμο των Μαθηματικών και της Φύσης, γνωρίζουμε τους φυσικούς αριθμούς. Ερμηνεύοντας τη θέση και την αξία των ψηφίων τους, προχωρούμε στη σύγκριση και τη διάταξη τους και κατανοούμε την ξεχωριστή ομορφιά τους μέσα από την στρογγυλοποίηση και την παρουσία τους στις 4 αριθμητικές πράξεις. Εδώ θα ανακαλύπτουμε μαζί τα κλάσματα και τη "δικαιοσύνη" των Μαθηματικών, χωρίζοντας την πίτσα ή τη σοκολάτα σε ίσα μέρη. Ανακαλύπτοντας την έννοια που αντιπροσωπεύουν, προχωρούμε στη σύγκριση τους και στην εκτέλεση των βασικών αριθμητικών πράξεων, περιγράφοντας καταστάσεις και προβλήματα από την ίδια μας την καθημερινότητα. 

 

Κλάσματα

 

Πάμε να μοιράσουμε με κλάσματα; Με τα κλάσματα ανακαλύπτουμε τη "δικαιοσύνη" των Μαθηματικών, χωρίζοντας την πίτσα ή τη σοκολάτα σε ίσα μέρη. Πώς δημιουργούμε ισοδύναμα κλάσματα; Ανακαλύπτοντας την έννοια που αντιπροσωπεύουν, προχωρούμε στη σύγκριση τους και στην εκτέλεση των βασικών αριθμητικών πράξεων, περιγράφοντας καταστάσεις και προβλήματα από την ίδια μας την καθημερινότητα. 

 

Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων

 

Η Στατιστική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της ίδιας μας της καθημερινότητας. Τα αποτελέσματα μίας έρευνας, οι αθλητικές προτιμήσεις των συμμαθητών σου, οι μονάδες τηλεθέασης είναι μερικά από τα πολλά παραδείγματα της ζωής μας, όπου συναντούμε την Στατιστική. Αφού λοιπόν εξοικειωθούμε και μελετήσουμε τις βασικές έννοιες, θα εξετάσουμε στη συνέχεια πώς τα στατιστικά αποτελέσματα αναπαριστάνονται μέσω διαγραμμάτων. Τέλος, θα γνωρίσουμε πώς ομαδοποιούμε τα δεδομένα μας και πώς υπολογίζουμε τη μέση τιμή και τη διάμεσο αυτών. Προκλητικός μας σταθμός λοιπόν στη συνέχεια του υπέροχου ταξιδιού μας, είναι να ανακαλύψουμε μαζί την Στατιστική!   

 

Δεκαδικά κλάσματα - Δεκαδικοί αριθμοί

 

Πολλά είναι τα μυστήρια στη χώρα των αριθμών. Μάλιστα σε μία γειτονιά τους, ανακαλύψαμε αριθμούς οι οποίοι ήθελαν να παραμείνουν στην αφάνεια, τόσο πολύ μάλιστα που ήταν μεταμφιεσμένοι σε κλάσματα! Οι δεκαδικοί αριθμοί, μας προσκαλούν να τους ανακαλύψουμε και μας βοηθούν να χωρίσουμε την ακέραια μονάδα σε μικρότερα κομμάτια. Ποια μέρη αποτελούν την ακέραιη μονάδα; Πώς αυτός ο χωρισμός μας βοηθάει να κάνουμε τους υπολογισμούς και τις μετρήσεις μας με περισσότερη ακρίβεια; Σε αυτό λοιπόν το απολαυστικό κεφάλαιο, ο Δάσκαλος σας υπόσχεται μεγάλες εκπλήξεις, συζητώντας και απαντώντας σε καταστάσεις και βιώματα από την ίδια μας την καθημερινότητά. Χτίζουμε έτσι μία στέρεα γέφυρα γνωριμίας μας στη συνέχεια με την έννοια του ποσοστού. Πόσα χρήματα θα πληρώσουμε στο ταμείο, εάν μας κάνουν έκπτωση 15%; Πώς ερμηνεύουμε τη φράση "οι μαθητές ενός σχολείου αυξήθηκαν κατά 30%"; Ναι λοιπόν, τα ποσοστά είναι στο κατώφλι της πόρτα μας και μας την χτυπούν διακριτικά. Δεν έχουμε παρά να την ανοίξουμε με χαμόγελο και να τα προσκαλέσουμε ζεστά στην σκέψη μας και στη ζωή μας.  Το τρένο της Γνώσης έχει ήδη ξεκινήσει και σταθμός του: τα Δεκαδικά κλάσματα, οι Δεκαδικοί αριθμοί και τα Ποσοστά! 

 

Οι αρνητικοί αριθμοί

 

Το μηδέν έφερε στον κόσμο και στη ζωή μας όλους τους ρητούς αριθμούς! Τους θετικούς αριθμούς που είναι μεγαλύτεροι από το μηδέν και τους αρνητικούς που είναι μικρότεροι του. Πού τους βρίσκουμε στην καθημερινή μας ζωή και πώς τους ερμηνεύουμε; Πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους μέσω των τεσσάρων αριθμητικών πράξεων; Δεν έχουμε παρά να την ανοίξουμε με χαμόγελο και να τα προσκαλέσουμε ζεστά στην σκέψη μας και στη ζωή μας.   

 

Μετρήσεις - Μοτίβα

 

Επόμενος σταθμός μας στη μεγαλοπρεπή και διασκεδαστική μας πορεία στη Χώρα των Μαθηματικών, είναι η Γειτονιά των Μετρήσεων και των Μοτίβων. Πώς μετρούμε πόσα κιλά ζυγίζει ο καναπές του σπιτιού μας ή πόσο χρόνο θα χρειαστούμε για να φθάσουμε από το σπίτι μας στο σχολείο; Πόσο απέχει το σπίτι του Γιωργάκη από το φούρνο της γειτονιάς του; Πόσα χρήματα θα πληρώσουμε στο ταμείο, για να αγοράσουμε το παιχνίδι που μας αρέσει; Οι μετρήσεις λοιπόν μας χτυπούν διακριτικά την πόρτα έχοντας παρέα τους τα Μοτίβα και την Παρατήρηση. Δεν έχουμε παρά να την ανοίξουμε με χαμόγελο και να τα προσκαλέσουμε ζεστά στην σκέψη μας και στη ζωή μας.  

 

Συμμετρία

 

Επόμενος σταθμός του απολαυστικού φετινού μας ταξιδιού, το Σπίτι των Γωνιών. Οικοδεσπότες: οι Γωνίες, οι οποίες μας αποκαλύπτουν την ταυτότητα και τις ξεχωριστές ιδιότητές τους, πώς σχεδιάζονται, πώς διακρίνονται και πώς μας οδηγούν στην ανακάλυψη των Τριγώνων που συναντούμε στην καθημερινή μας ζωή. Θα μελετήσουμε επίσης τον κύκλο και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του. Χτίζουμε έτσι μία στέρεα γέφυρα γνωριμίας μας στη συνέχεια με την έννοια της Συμμετρίας. Η αντανάκλαση ενός σχήματος στον καθρέφτη! Ή όπως αλλιώς το ονομάζουμε: το συμμετρικό ενός σχήματος. Χαράζοντας λοιπόν το Δρόμο της Γνώσης που ενώνει και συνδέει τη Γεωμετρία με την καθημερινότητα, δίνουμε φως στα Τρίγωνα, τον Κύκλο και τη συμμετρία, μέσα από δραστηριότητες και καταστάσεις της καθημερινότητάς μας.   

 

Εμβαδόν - Όγκος Στερεών Σχημάτων 

 

Ολοκληρώνουμε την όμορφη και δημιουργική πορεία μας, γνωρίζοντας την έννοια του εμβαδού μίας επίπεδης επιφάνειας και τι αντιπροσωπεύει μέσα στην καθημερινή μας ζωή. πώς υπολογίζουμε το εμβαδόν ενός επίπεδου σχήματος και τι μονάδες χρησιμοποιούμε για τη μέτρηση του; Τελευταίος για το φετινό μας απολαυστικό ταξίδι, είναι ο "Χώρος". Ο φυσικός κόσμος στον οποίο ζούμε και όλα τα άψυχα αντικείμενα, καθώς και τα έμψυχα όντα που μας περιβάλλουν, αποτελούν τον "χώρο". Η Γεωμετρία του Χώρου λοιπόν συναντάται σε πολλές εφαρμογές στην καθημερινή μας ζωή, για αυτό και αντικείμενο ενδιαφέροντός μας, είναι η μελέτη στερεών σωμάτων και πώς υπολογίζουμε το εμβαδόν και τον όγκο καθενός εξ' αυτών. Αγάπη και μεράκι στην σκέψη, μολύβι και γεωμετρικά όργανα στο χέρι και φύγαμε για παρατήρηση και δημιουργικές ανακαλύψεις!

 


 

Ετήσια Online Μελέτη και Εκπαίδευση - Υποστήριξη Ε' Δημοτικού

  • Εβδομαδιαία Καθοδήγηση Μελέτης

Αναλυτικές οδηγίες και ακριβές πλάνο για άρτια οργανωμένο πρόγραμμα μελέτης στην ύλη των Μαθηματικών, προσαρμοσμένο στο χρόνο και τις δικές σου ανάγκες.

  • Live Διδασκαλία Μύησης και Επίλυση Αποριών

Καθημερινά διεξάγεται ζωντανή διδασκαλία με μαθήματα μύησης στη Θεωρία και τη Μεθοδολογία κάθε κεφαλαίου. Κατανοώντας τες, επιλύουμε τις απορίες σου καθώς εξασκούμαστε με Εφαρμογές, Ερωτήσεις κλειστού τύπου και Ασκήσεις όλων των επιπέδων. Καθημερινά 3-6 μ.μ. απαντούμε και επιλύουμε ζωντανά τις απορίες σου! 

  • Φύλλα Εργασίας και Ερωτήσεις κλειστού τύπου

Εξασκούμαστε μαζί με Φύλλα Εργασίας και ερωτήσεις κλειστού τύπου, δημιουργώντας μονοπάτια μάθησης με το Δάσκαλο οδηγό και Μέντορά σου.

  • Εκπαιδευτικά Παιχνίδια και Live Quizes

Έχουμε στη φαρέτρα μας πολλά και άκρως ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά online παιχνίδια και βιωματικές live εφαρμογές. Ετοιμάσου λοιπόν, γιατί φέτος Παίζουμε, Παρατηρούμε και Μαθαίνουμε, με τη Μέθοδο Marcuri!

  • Πίστες Προόδου

Σε εβδομαδιαία βάση αξιολογείται το γνωστικό επίπεδο και η πρόοδος, σε συνεργασία με τους γονείς σου, με Φύλλο Ασκήσεων και Πίστες Προόδου.

  • Διαγωνιστικά Μαθηματικά

Απόλαυσε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις το Διαγωνισμό "Καγκουρό", μέσα από εβδομαδιαίο σετ ερωτήσεων με στόχο να νιώσεις, να ερμηνεύσεις και να αγκαλιάσεις τις μαθηματικές έννοιες με έναν τρόπο πρωτόγνωρο και βιωματικό. Μελετώντας σε video-διδασκαλία το πλήρες εκπαιδευτικό μας υλικό, οργανωμένο και βασισμένο σε παρελθόντα θέματα των διαγωνισμών, αναπτύσσουμε τη μαθηματική σου σκέψη. Κάθε εβδομάδα διεξάγεται Live Διδασκαλία, διάρκειας 1 ώρας, στα Διαγωνιστικά Μαθηματικά και αλλάζουμε νοοτροπία, κοιτάζοντας κατάματα τα Μαθηματικά μέσα από την ίδια τη Ζωή!

 


 

Live Διδασκαλία: Ιδιαίτερα - Group

 

Σε προκαθορισμένες ημέρες και ώρες, κατόπιν προγραμματισμού και συνεννόησης, ο Δάσκαλός σού παρέχει ενισχυτική διδασκαλία με τους μαθητές, αναλύοντας τη θεωρία - μεθοδολογία ανά θεματική περιοχή, χρησιμοποιώντας ερωτήσεις κλειστού τύπου και επιλύοντας εφαρμογές, συνδυαστικές ασκήσεις, σύνθετα θέματα και θέματα εξετάσεων. Είναι το αποκορύφωμα της εκπαιδευτικής υποστήριξης, διότι με σημείο αναφοράς το πλήρες εκπαιδευτικό υλικό της ιστοσελίδας, οι μαθητές εξασκούνται στην εφαρμογή αυτών μέσα από ασκήσεις και συνδυαστικά θέματα όλων των επιπέδων.

Η Εκπαιδευτική Οικογένεια ARNOS, αγκαλιάζει όλους τους μαθητές απανταχού, φροντίζοντας τις δικές σου ανάγκες με τρόπο μοναδικό και προσωποποιημένο. Προσφέροντας με αγάπη και μεράκι…

Τη Γνώση με τρόπο Απλό και Κατανοητό

– Οι Δικοί σου Δάσκαλοι

 

Μαζί μας τα έχεις όλα με 55€, για ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

Ενότητα 1: Οι Φυσικοί Αριθμοί - Free
Ενότητα 2: Πράξεις Φυσικών Αριθμών - Free
Ενότητα 3: Κλασματικοί Αριθμοί & Πράξεις - Free
Κεφ. 19: Πολλαπλασιασμός φυσικού αριθμού ή κλάσματος με κλάσμα - Αντίστροφοι αριθμοί
Ενότητα 5: Δεκαδικοί Αριθμοί & Πράξεις - Free
Ενότητα 7: Γεωμετρία - Γωνίες, Τρίγωνα, Κύκλος - Free
Κεφ. 37: Προσανατολισμός στον χώρο
Ενότητα 8: Μετρήσεις - Μήκος, Επιφάνεια, Όγκος, Μάζα, Χρόνος - Free
Κεφ. 48: Εμβαδό τετραγώνου, ορθογωνίου και ορθογωνίου τριγώνου

Μαζί μας τα έχεις όλα με 55€, για ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

Ενότητα 1: Οι Φυσικοί Αριθμοί - Λύσεις Ασκήσεων
Ενότητα 2: Πράξεις Φυσικών Αριθμών - Λύσεις Ασκήσεων
Ενότητα 3: Κλασματικοί Αριθμοί & Πράξεις - Λύσεις Ασκήσεων
Κεφ. 19: Πολλαπλασιασμός φυσικού αριθμού ή κλάσματος με κλάσμα - Αντίστροφοι αριθμοί
Ενότητα 5: Δεκαδικοί Αριθμοί & Πράξεις - Λύσεις Ασκήσεων
Ενότητα 7: Γεωμετρία - Γωνίες, Τρίγωνα, Κύκλος - Λύσεις Ασκήσεων
Ενότητα 8: Μετρήσεις - Μήκος, Επιφάνεια, Όγκος, Μάζα, Χρόνος - Λύσεις Ασκήσεων

Μαζί μας τα έχεις όλα με 55€, για ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

Ενότητα 1: Οι Φυσικοί Αριθμοί
Κεφ. 5: Αξία θέσης ψηφίου στους φυσικούς αριθμούς
Κεφ. 6: Σύγκριση και διάταξη στους φυσικούς αριθμούς
Κεφ. 7: Στρογγυλοποίηση στους φυσικούς αριθμούς
Ενότητα 3: Κλασματικοί Αριθμοί & Πράξεις
Κεφ. 16: Ισοδυναμία κλασμάτων - Απλοποίηση κλασμάτων
Κεφ. 19: Πολλαπλασιασμός φυσικού αριθμού ή κλάσματος με κλάσμα - Αντίστροφοι αριθμοί
Ενότητα 5: Δεκαδικοί Αριθμοί & Πράξεις
Κεφ. 27: Η στρογγυλοποίηση στους δεκαδικούς αριθμούς
Κεφ. 28: Πρόσθεση και αφαίρεση με δεκαδικούς αριθμούς
Κεφ. 29: Ο πολλαπλασιασμός στους δεκαδικούς αριθμούς
Ενότητα 7: Γεωμετρία - Γωνίες, Τρίγωνα, Κύκλος
7ο επαναληπτικό κεφάλαιο
Ενότητα 8: Μετρήσεις - Μήκος, Επιφάνεια, Όγκος, Μάζα, Χρόνος
Κεφ. 48: Εμβαδό τετραγώνου, ορθογωνίου και ορθογωνίου τριγώνου
Κεφ. 50: Μονάδες μέτρησης του όγκου και της χωρητικότητας

Μαζί μας τα έχεις όλα με 55€, για ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

Προετοιμασία για Διαγωνισμό Kangaroo - Level 2
2ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
3ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
4ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
5ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
6ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
7ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
9ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
10ο Φύλλο Ασκήσεων: Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
13ο Φύλλο Ασκήσεων : Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
14ο Φύλλο Ασκήσεων : Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
15ο Φύλλο Ασκήσεων : Βοήθεια απαντήσεων στις Ερωτήσεις
Διαγωνισμός "Μικρός Ευκλείδης"
Διαγωνισμός Πυθαγόρας
Θέματα Εξετάσεων 2019

Μαζί μας τα έχεις όλα με 55€, για ολόκληρη τη σχολική χρονιά!

Ενότητα 1: Οι Φυσικοί Αριθμοί
Ενότητα 2: Πράξεις Φυσικών Αριθμών
Κεφ. 8: Η πρόσθεση και αφαίρεση στους φυσικούς αριθμούς
Ενότητα 3: Κλασματικοί Αριθμοί & Πράξεις
Κεφ. 14: Κλάσματα μεγαλύτερα της ακέραιης μονάδας
Ενότητα 5: Δεκαδικοί Αριθμοί & Πράξεις
Ενότητα 7: Γεωμετρία - Γωνίες, Τρίγωνα, Κύκλος
Ενότητα 8: Μετρήσεις - Μήκος, Επιφάνεια, Όγκος, Μάζα, Χρόνος
Φωτογραφία Καθηγητή

Βασίλης Τσιλιβής

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών
Μαθήματα
Σχολείο: Μαθηματικά Δημοτικού - Γυμνασίου - Λυκείου
ΕΜΠ-ΑΕΙ: Ανάλυση Ι & ΙΙ, Πιθανότητες, Στατιστική, Γραμμική Άλγεβρα, Διαφορικές Εξισώσεις, Επιχ. Έρευνα
ΕΑΠ: ΔΕΟ 13, ΔΗΔ 22, ΠΛΗ 12, ΦΥΕ 10, ΔΙΠ 40, ΠΔΕ 103
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Η αναλυτική διδασκαλία και οι ακούραστες επαναλήψεις των εννοιών, είναι η Καρδιά της διδασκαλίας. Τίποτε δεν είναι δύσκολο, συντελούμενο με σωστή, υπομονετική & διαρκή καθοδήγηση.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2012: Πτυχίο στη «Μαθηματική Προτυποποίηση, στις Σύγχρονες Τεχνολογίες & την Οικονομία». Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

2008: Πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών. Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Διδακτική Εμπειρία
2011 - σήμερα: Διδασκαλία Μαθηματικών όλων των βαθμίδων στο Arnos.gr
2008 - 2011: Φροντιστήρια Μέσης & Ανώτατης Εκπαίδευσης
2008 - 2009: Βοηθός Καθηγητή Μαθηματικών στο Ελληνοαμερικανικό Κολέγιο Αθηνών.
Συγγραφικό Υλικό
«Επιδράσεις του Διαδικτύου & των Δικτύων Επικοινωνίας», Ε.Μ.Π. 2009
«Στατιστικός Έλεγχος Ποιότητας στην Καρδιοχειρουργική & τις Μεταμοσχεύσεις», Ε.Μ.Π. 2011
"Lesson Plans with Cuisenaire Method", Springer 2015. Η διατριβή έγινε με την παιδαγωγική πρακτική του ομότιμου καθηγητή κ. Α. Παναγιωτόπουλου.
Φωτογραφία Καθηγητή

Νίκη Παλαμιώτη

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πτυχίο τμήματος Μαθηματικών
Μαθήματα
Μαθηματικά δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Μέσα από τη εκπαιδευτική δραστηριότητα μου έχω ως στόχο κάθε μέρα που αλληλεπιδρώ με τους μαθητές η διδακτική διδασκαλία να γίνεται με μεθόδους που προσδίδουν στους μαθητές νέα στοιχεία και τους βοηθούν για βαθύτερη εννοιολογική κατανόηση. Βέβαια, πέρα από την μαθηματική γνώση, προσπαθώ να μεταδώσω και κάποιον από τον ενθουσιασμό και την χρησιμότητα της επαφής μας με τις επιστήμες, με αποτέλεσμα την άμεση εξοικείωση τους με αυτές.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2018: Πτυχίο Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικό και Καποδιστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)

2018: Εισαγωγή μου στο Διαπανεπιστημιακό –Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική Και Μεθοδολογία των Μαθηματικών»

Διδακτική Εμπειρία
2017 - : Κάνω εθελοντικά μαθήματα μαθηματικών στην δομή ασυνόδευτών ανηλίκων των Γιατρών του Κόσμου.
Φωτογραφία Καθηγητή

Μάριος Τζεβελέκης

ΕΜΠ
Σχολή Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών και Φυσικών Επιστηµών
Μαθήματα
Σχολείο: Μαθηματικά και Φυσική Δημοτικού - Γυμνασίου – Λυκείου ΑΕΙ: Ανάλυση Ι & ΙΙ, Πιθανότητες, Στατιστική, Γραμμική Άλγεβρα Ι & ΙΙ , Διαφορικές Εξισώσεις, Μερικές Διαφορικές Εξισώσεις, Διακριτά Μαθηματικά, Άλγεβρα, Ηλεκτρομαγνητισμός, Κυματική, Μηχανική Ι. ΕΑΠ: ΠΛΗ 12
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Όταν κάνουμε λάθος δεν τα παρατάμε αλλά χαμογελάμε, διότι μόλις μάθαμε κάτι.Διδασκαλία με αγάπη και υπομονή. Εξήγηση σε όλα, τίποτα δεν είναι αυτονόητο.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2016: Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στη Σχολή των Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών και Φυσικών Επιστηµών - Κατεύθυνσης Μαθηµατικού - µε ροές Στατιστικής και Μαθηματικών Πληροφορικής Παιδαγωγική Επάρκεια

Πιστοποιηµένη Γνώση Χειρισµού Η/Υ, πακέτου Microsoft Office & χρήση διαδικτύου

Διδακτική Εμπειρία
2017 – σήμερα: Δάσκαλος S.T.E.M ρομποτικής της Engino Robotics σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του Δημοτικού. Διδακτική εμπειρία σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
2017 – σήμερα: Coaching διαγωνιστικών Μαθηματικών σε παιδιά της ΣΤ’ Δημοτικού για εισαγωγή σε Πρότυπα Γυμνάσια.
2017 – σήμερα: Καθηγητής Μαθηματικών και Φυσικής σε παιδιά Γυμνασίου και Δημοτικού στα φροντιστήρια Διακρότημα και Ευρωγνώση.
2012 – σήμερα: Παράδοση κατ’ οίκον ιδιαίτερων μαθημάτων στα Μαθηματικά και τη Φυσική σε προπτυχιακούς φοιτητές των ΕΜΠ, ΕΚΠΑ, ΑΣΟΕ, ΠΑΠΕΙ, ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ, ΕΑΠ.
2007 - σήμερα: Παράδοση κατ’ οίκον ιδιαίτερων μαθημάτων στα Μαθηματικά και τη Φυσική σε μαθητές Γυμνασίου, Ενιαίου Λυκείου.
Φωτογραφία Καθηγητή

Αχιλλέας Παπατσίμπας

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Πτυχίο τμήματος Μαθηματικών
Μαθήματα
Σχολείο: Μαθηματικά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
ΑΕΙ-ΤΕΙ: Πιθανότητες, Στατιστική, Γραμμική Άλγεβρα, ΔΙΠ
Εκπαιδευτική Φιλοσοφία
Από όταν ξεκίνησα τη διδασκαλία των Μαθηματικών σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, πάντα είχα μια επιμονή στη λεπτομέρεια. Ακόμη, η οργανωμένη κάλυψη της διδακτέας ύλης, χωρίς κενά και αγνόηση των σημαντικών γνώσεων, ήταν πάντα ύψιστης προτεραιότητας για εμένα. Βασικό στοιχείο της διδασκαλίας μου είναι η ιεραρχημένη ανάλυση του τελικού στόχου σε απλούστερους.
Σπουδές & πιστοποιήσεις

2014: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα ειδίκευσης στη Στατιστική και Επιχειρησιακή έρευνα, Τμήμα Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

2012: Πτυχίο τμήματος Μαθηματικών, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Διδακτική Εμπειρία
2015 - 2018: Παράδοση ιδιαίτερων φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές
2017 – 2018: Φοιτητικό φροντιστήριο Γνώμονας, Ιωάννινα
Συγγραφικό Υλικό
Μονοδιάστατες Marshall - Olkin κατανομές: Μια κριτική ανασκόπηση (2014), Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιωάννινα

Κάνε το πρώτο βήμα δωρεάν

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός