arnos.gr

Ο ΑΡΝΟΣ συμμετέχει στην Educa Berlin 2017

Η αβεβαιότητα του Δασκάλου vs. Μαθησιακή Τυποποίηση | Η αυγή της δυναμικής εμπλοκής

Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Εκπαιδευτικού Τομέα του ΑΡΝΟΣ, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης προς την Επιτροπή Συνεδρίου της OEB, για την έγκριση της πρότασης μας, η οποία σχετίζεται με το φετινό θέμα του συνεδρίου “Learning Uncertainty (Μαθαίνοντας την Αβεβαιότητα)”. Η Αβεβαιότητα υπήρξε πάντοτε για την Arnos το κύριο κίνητρο για ανάπτυξη και δημιουργικότητά, με την παροχή οικονομικών και υψηλής ποιότητας παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών λύσεων, προωθώντας έτσι τη διεθνοποίηση των διδακτικών πρακτικών.

Η Arnos Online Education, το εξέχων εκπαιδευτικό ινστιτούτο, στην Ελλάδα, παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες, τα τελευταία 30 χρόνια. Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2000 και από τότε οι Δάσκαλοι μας έχουν δημιουργήσει κατά προσέγγιση 60.000 μαθήματα σε video – διδασκαλία για το ελληνικό Πρόγραμμα Σπουδών και υποστηρίζουν 30.000 μαθητές ανά ημέρα, μέσω της ιστοσελίδας μας, βάσει των Google Analytics. Την τελευταία δεκαετία, εστιάζουμε στην παροχή e-learning υπηρεσιών για το τρίπτυχο: Δάσκαλοι – Μαθητές – Γονείς και μέσω της συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει με Ed-Tech εταιρείες, όπως τη Cypher Learning, δημιουργούμε λύσεις σύμφωνα με τις Παιδαγωγικές Πρακτικές του 21ου αιώνα.

Χρησιμοποιώντας το NEO LMS της Cypher και τα εργαλεία του ως προς τη δημιουργία περιεχομένου, την αξιολόγηση και την επικοινωνία, τώρα κάθε εκπαιδευτής γίνεται ένας συνεχής μέντορας πλέον σε θέση να διαμορφώσει σταδιακά ένα μαθητο-κεντρικό εξατομικευμένο μονοπάτι μάθησης. Αυτό αποτελεί το βασικό κίνητρο το οποίο μας βοήθησε, γυρνώντας πίσω στο παρελθόν, να αντιληφθούμε ότι ήταν ζωτικής σημασίας να ενδυναμώσουμε την πηγή της μάθησης: την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Έτσι, το έτος 2013, ξεκινήσαμε τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού σε μορφή video για το ελληνικό Πρόγραμμα Σπουδών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γνωστή ως “Οικουμενικό Σχολείο ΑΘΗΝΑ“, ήταν το πρώτο δωρεάν e-σχολείο στην Ελλάδα, με χιλιάδες αρχεία διδασκαλίας σε video για κάθε μάθημα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και απεριόριστη πρόσβαση σε αυτά, γνώρισε από την πρώτη κιόλας στιγμή θερμή αποδοχή από την ελληνική Οικογένεια και την Κοινωνία. Ένα γεγονός το οποίο όχι μόνο συνετέλσε στη διατήρηση της ποιότητας της Arnos και την επιτυχία της, αλλά οδήγησε στη διεθνή μας αναγνώριση, με την πρώτη επίσημη παρουσίαση του “ΑΘΗΝΑ” στην OEB (Online Educa Berlinτο 2015, ενός από τα μεγαλύτερα συνέδρια παγκοσμίως στον τομέα του “Technology in Education and Training (e-learning)” που διεξάγεται στο Βερολίνο.

Η τιμητική συμμετοχή του e-Δημοτικού Σχολείου “ΑΘΗΝΑ” στην Online Educa Berlin το 2015 καλωσορίστηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κο. Θεοδόση Πελεγρίνη ο οποίος δήλωσε: “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το on-line Δημοτικό Σχολείο “ΑΘΗΝΑ”  αποτελεί μία Κιβωτό του βασικού πυρήνα του πολιτισμού μας και την Ελληνικής γλώσσας, η οποία ταξιδεύει με την αγάπη και το σεβασμό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια και τη χώρα όπου βρέθηκε ο Ελληνισμός. Χρησιμοποιήσατε την τεχνολογία για να χτίσετε γέφυρες και τα ενώσετε το παλαιό με το νέο, το παρελθόν με το μέλλον, για τα παιδιά μας, για μαθητές κάθε γένους, για γονείς και Δασκάλους. Σας ευχόμαστε ολόψυχα την επιτυχία και τη δημιουργικότητά στο ταξίδι του “ΑΘΗΝΑ”, το οποίο αγκαλιάζει και ενώνει όλα τα παιδιά της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο”.

Μέσω του ακόλουθου link, μπορείτε να “κατεβάσετε” το αντίστοιχο αρχείο της παρουσίασης μας:

Athena Ecumenical e School: A Guide from Survival to Prosperity

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Αποτελεί ένα φαινόμενο για την Ελληνική αγορά ότι μαζί Arnos και “ΑΘΗΝΑ” κατάφεραν να μεταμορφώσουν την online εκπαίδευση, σε μία ζωντανή διαδικασία καινοτόμων e-learning πρακτικών, απολύτως προσβάσιμες σε όλον τον κόσμο και απολύτως διαμοιραζόμενες με κάθε online Κοινότητα Δασκάλων, μέσω του CPD portal μας: teachers.arnos.gr.

Τώρα 2 χρόνια αργότερα, οι Ed-Tech πρακτικές μας συναντούν για δεύτερη φορά τη διεθνή τους αναγνώριση στην OEB το 20176 – 8 Δεκεμβρίου. Μία παρουσίαση με στελέχη της ARNOS θα διεξαχθεί στα πλαίσια μίας εκ των παράλληλων διαδραστικών συνεδριών της OEB και ο τίτλος της παρουσίασης μας είναι: “Η Αβεβαιότητα του Δασκάλου vs. Φορμαλισμός στην Εκπαίδευση: Η Αυγή του Δυναμικού Engagement”. Ο θεμελιώδης λίθος της πρότασης μας είναι ότι όλοι πρέπει να “Μαθαίνουν Πώς να Μαθαίνουν”, όχι τι να μαθαίνουν. Αυτός είναι και ο λόγος που αποσκοπούμε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μας, να προσφέρουμε σε κάθε εκπαιδευτή πρακτικές λύσεις προκειμένου όχι μόνο να αγκαλιάσει την αβεβαιότητα αλλά επίσης να την εξαλείψει, με τη δημιουργία εμπνευσμένων και engaging μαθημάτων και συνεπώς να δημιουργήσει το δικό του brand name στο χώρο της online εκπαίδευσης.

Άλλωστε, δεν πρέπει να λησμονούμε πως όλοι οι Δάσκαλοι και εκπαιδευτές, γενικότερα, μπορούν πάντα να γίνουν καλύτεροι και όπως είχε πει ο φημισμένος ποιητής William Butler Yeates: “Η Εκπαίδευση δεν είναι η πλήρωση ενός κουβά, αλλά η έναρξη της φωτιάς“. Με τη βοήθεια των επιλογών σύνθεσης και επικοινωνίας του NEO LMS, η ARNOS έχει θέσει τους θεμελιώδεις άξονες με άμεσο στόχο τη διαμόρφωση του ρόλου του προσωποποιημένου e-tutor’s role και ενός εξαιρετικά δομημένου Προγράμματος Σπουδών, το οποίο αγκαλιάζει τα στοιχεία του Διαδικτύου μέσα από τη διαδικασία της Διδασκαλίας. Η Σωκρατική Μέθοδος Διδασκαλίας by Arnos σε συνδυασμό με το NEO LMS θα παρουσιασθούν διεξοδικά, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, προσφέροντας σε κάθε συμμετέχοντα τη δυνατότητα ενός “κυκλικού” τρόπου μάθησης που θα περιλαμβάνει τη διδασκαλία σε video, τη συζήτηση και την αξιολόγηση.

H ομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 08-12-2017 και ώρες 12:00 – 13:30 στο ξενοδοχείο Intercontinental.

Το Παγκόσμιο Ταξίδι για την Επόμενη Ημέρα στην Εκπαίδευση, έχει ήδη ξεκινήσει.

Θα μας ακολουθήσεις;

Απλώς Πίστεψε στο Όραμα και είσαι ευπρόσδεκτος στην ιστοσελίδα μας:

www.arnos.gr