arnos.gr

Ο ΑΡΝΟΣ στο Παγκόσμιο Ταξίδι της Εκπαίδευσης

Τι είναι ο ΑΡΝΟΣ;

O Αρνός είναι το μεγαλύτερο online εκπαιδευτικό ινστιτούτο στην Ελλάδα που παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες από το 1985. Η ιστοσελίδα μας δημιουργήθηκε το 2000 και έκτοτε είναι ένας ζωντανός πόρος, όπου οι δάσκαλοι μας έχουν δημιουργήσει μαθήματα διδασκαλίας σε video, διαδραστικά tests για μαθητές σύμφωνα με το ελληνικό Πρόγραμμα Σπουδών και υποστηρίζουν online περισσότερους από 50,000 μαθητές ανά χρόνο. Την τελευταία δεκαετία, προσφέρουμε υπηρεσίες e-learning σε όλους, εστιάζοντας στις Νέες Τεχνολογίες και τις Παιδαγωγικές Πρακτικές.

Σε αυτούς τους καιρούς της οικονομικής κρίσης, είμαστε πραγματικά υπερήφανοι, όχο μόνο επειδή υπάρχουμε και συνεχώς εξελισσόμαστε, χωρίς οποιαδήποτε κυβερνητική ή άλλου είδους υποστήριξη, αλλά επίσης για το λόγο ότι στηρίζουμε οικογένειες που δε διαθέτουν τους οικονομικούς πόρους να έχουν πρόσβαση στις λύσεις μας. Επιπροσθέτως, μέσω των λύσεων μας, προωθούμε τη Σωκρατική Μέθοδο, ενεργοποιώντας τη διάλογο μέσα στη διδασκαλία, καθοδηγώντας τους μαθητές μας πώς να σκεφτούν και πώς να φθάσουν μόνοι τους στην απάντηση ενός προβλήματος

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον δημιουργήσαμε το Οικουμενικό Σχολείο “Αθηνά”, το πρώτο online σχολείο για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με απεριόριστη ελεύθερη πρόσβαση στο υλικό του. Το Οικουμενικό Σχολείο “Αθηνά” επέτρεψε στις υπηρεσίες του “ΑΡΝΟΣ” να υπερβούν τα ελληνικά σύνορα, με την επίσημη παρουσίασή του στο συνέδριο ONLINE EDUCA BERLIN, ένα από τα μεγαλύτερα παγκόσμια συνέδρια για την Τεχνολογία στην Εκπάιδευση και τη Μάθηση (e-learning) που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο το 2015.

Μέσω του blog.arnos.gr, δημοσιεύουμε τα άρθρα και τα δελτία τύπου μας, ώτσε να μοιραστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο τις δημιουργίες και τις εμπειρίες μας από το χώρο της διεθνούς online εκπαίδευσης. Συνεπώς, η Arnos Online Education προσφέρει σε κάθε δάσκαλο τη δυνατότητα να καθοδηγηθεί καταλλήλως και να ξεκινήσει να δημιουργεί το δικό του όνομα στην περιοχή του e-learning, φροντίζοντας για τη Συνεχή του Επαγγελματική Ανάπτυξη (Continuing Professional Development – CPD). Μέσω του επαγγελματικού profile του “ΑΡΝΟΣ” στο LinkedIn, ο κος Κρόκος, Ιδρυτής και CEO, καθώς επίσης και στελέχη της εταιρείας, έχουν μία δυναμική παρουσία σε διεθνές επίπεδο.

Μέχρι σήμερα, η επιτυχία και δυναμική του εκπαιδευτικού μας μοντέλου,έχουν αγκαλιαστεί ένθερμα από εκατοντάδες χιλιάδες Μαθητών, Δασκάλων και Γονέων, οι οποίοι επιλέγουν συνεχώς τις online εκπαιδευτικές μας υπηρεσίες. Συνεπώς, μέσω του Τμήματος Κοινωνικών Δράσεων (Social Actions’ Department), ο “ΑΡΝΟΣ”  είναι τώρα μία πηγή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης για τα Διαδικτυακά Κοινωνικά Φροντιστήρια Δήμων, περιοχών και Εκκλησιαστικών Ενοριών στην Ελλάδα, γεγονός που ενδυνάμωσε την αναγνωρισιμότητά μας στη διεθνή εκπαιδευτική κοινότητα ως φαινόμενο, όχι μόνο για το Ελληνικό πεδίο της online εκπαίδευσης, αλλά και παγκοσμίως.

Ο “ΑΡΝΟΣ” συνεχώς εξελίσσει την παγκόσμια δυναμική του, μέσω συμμετοχής στελεχών του σε ποικίλα συνέδρια παγκοσμίως, όπως στο Διεθνές Σχολείο της Τουλούζης (2016), το Πανεπιστήμιο του Kuban στο Krasnodar (νότια Ρωσία, 2016) και στο Πανεπιστήμιο της Beni Suef στην Αίγυπτο (2015).