arnos.gr

Η “Ελληνοφωνία” από το Κέντρο Arnos στο Krasnodar 2016

Εκ μέρους της Διεύθυνσης και του Εκπαιδευτικού Τομέα της ARNOS, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης προς το Πανεπιστήμιο της Πολιτείας του Kuban, στην περιοχή Krasnodar νότια της Ρωσίας, για την έγκριση της πρότασης μας, βάσει του θέματος “Η Διδασκαλία των Ελληνικών ως δεύτερη ή/και ξένη γλώσσα”.

Η ARNOS Online Education ξεκίνησε το έτος 2016 μία πρωτοβουλία δημιουργίας διδακτικού υλικού για τη διδασκαλία των Ελληνικών ως δεύτερη ή/και ξένη γλώσσα. Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που επιθυμούν να μάθουν την Ελληνική γλώσσα και να δοκιμάσουν τις πτυχές του Λόγου και της Λογικής με τη γλωσσική ακρίβεια που απαιτείται από την επιστήμη και τον πολιτισμό. Ο στόχος μας είναι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, έτσι προσκαλούμε ανοικτά όλους όσους ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν σε αυτό το έργο.

Έχοντας πίστη στις εξελίξεις στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια, έχοντας στην σκέψη μας ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος, δημιουργήσαμε την online μελέτη και καθοδήγηση: “Ελληνοφωνία“. Είναι μία υπηρεσία εκμάθησης των Ελληνικών ως δεύτερης ή/και ξένης γλώσσας με την ενσωμάτωση των ICT και των εργαλείων πολυμέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία για μαθητές από όλο τον κόσμο ηλικίας 5/6 και Δασκάλους Ελληνικών ως δεύτερης ή/και ξένης γλώσσας.

Μέσω του ακόλουθου συνδέσμου, μπορείτε να κάνετε λήψη του αντίστοιχου αρχείου της παρουσίασης μας:

Teaching Greek as second or/and foreign language

Το έργο είναι βασισμένο σε διδασκαλία σε video, με κατάλληλο διδακτικό υλικό και στην ηλεκτρονική τάξη, στην οποίαν οι μαθητές μπορούν να προσαρμόσουν το Πρόγραμμα Σπουδών τους με όποιον τρόπο θέλουν. Μέσα από αυτά τα μαθήματα, προσφέρεται η δυνατότητα στους μαθητές να μάθουν τη Γραμματική και τη δομή της Ελληνικής γλώσσας καθώς και ένα ευρύ φάσμα πολιτισμικών στοιχείων όπως το βασικό Λεξιλόγιο, την Ιστορία, τη Λογοτεχνία, το Θέατρο και τον Κινηματογράφο που θα οδηγήσουν σε μία καθαρή εικόνα του Ελληνικού Πολιτισμού. Οι στόχοι που αποτέλεσαν τον κύριο μοχλό επιτέλεσης αυτού του έργου, ήταν οι ακόλουθοι:

  • Δημιουργία διδακτικού υλικού, σύμφωνα με τα πρότυπα του e-tutor που αναπτύχθηκε από την Arnos.
  • Δημιουργία πλήρων μαθημάτων σε μορφή video για όλες τις βαθμίδες της γλώσσας.
  • Δημιουργία online εφαρμογών για υπολογιστές και κινητές συσκευές.
  • Δημιουργία μίας νέας γενιάς Δασκάλων που θα διδάσκουν στις e-τάξεις μας για κάθε μαθητή, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.

Οι Δάσκαλοι μας έχουν την εμπειρία και συνεισφέρουν με πάθος στη δημιουργία του e-Σχολείου για την Ελληνική Γλώσσα, με βάση τους παραπάνω στόχους, ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στη δημιουργία ενός έργου για τα παιδιά μας και για οποιονδήποτε γοητεύεται από τον Ελληνικό πολιτισμό.

Τώρα η ελληνική ως ξένη γλώσσα, διδάσκεται στα σχολεία της Ρωσίας από την 1η Ιανουαρίου 2017. Η τελική απόφαση και έγκριση υπογράφηκαν από την Υπουργό Εκπαίδευσης της Ρωσίας, Olga Vasilieva. Αποφασίστηκε τελικά να διδάσκεται η Ελληνική ως δεύτερη ή ως ξένη γλώσσα σε όλη την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας και ειδικότερα στην πέμπτη και έκτη τάξη, καθώς επίσης και στις τρεις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου.

Το Παγκόσμιο Ταξίδι για την Επόμενη Ημέρα στην Εκπαίδευση έχει ήδη ξεκινήσει.

Θα μας ακολουθήσεις;

Απλώς Πίστεψε στο Όραμα και είσαι ευπρόσδεκτος στην ιστοσελίδα μας:

www.arnos.gr