arnos.gr

Νέο Βιβλίο: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας – Χρύσα Τσαλιαγκού

ΑΟΘ – Αρχές Οικονομικής Θεωρίας

Η Μελέτη της Θεωρίας Έξυπνα & Εύκολα!

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Όταν τα όνειρα γίνονται στόχοι και οι στόχοι πραγματικότητα τότε η ζωή γίνεται πιο όμορφη! Έτσι και εγώ με όνειρο την διδασκαλία, στόχο το πανεπιστήμιο και πραγματικότητα τους μαθητές μου στην τάξη μου, άρχισα να αναζητώ κάτι καλύτερο για αυτούς. Η συνεργασία μου με τον Αρνό στάθηκε κομβική σε αυτή την αναζήτηση και μου έδωσε το κίνητρο για να αποφασίσω να πραγματοποιήσω αυτό το βιβλίο.

Υπάρχουν μαθητές που αγαπούν την θεωρία, διαβάζουν εύκολα και μαθαίνουν. Υπάρχουν όμως και μαθητές οι οποίοι δυσκολεύονται με την αποστήθιση και πολλές φορές δεν καταφέρνουν να μάθουν ούτε μία σειρά. Υπάρχουν παιδιά που χρειάζονται παραδείγματα για να αποστηθίσουν και άλλα τα οποία διαβάζουν μόνο από σχεδιαγράμματα. Υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες τα οποία χρειάζονται χρώματα και ¨κουτάκια¨ για να διαβάσουν. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει το δικό του τρόπο να μάθει. Όλοι όμως έχουν δικαίωμα στην  ευκαιρία. Άλλωστε «το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο, αλλά μία φωτιά που πρέπει να ανάψει» και εμείς οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να βάλουμε αυτή την φωτιά.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να ενώσω όλες αυτές τις ανάγκες σε ένα εγχειρίδιο ακολουθώντας την παρακάτω δομή:

  1.  Ερωτήσεις σχετικά με την παράγραφο που θα παρακολουθήσει.
  2.  Άγνωστες λέξεις είναι καλό να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις άγνωστες λέξεις που θα συναντήσουμε.
  3.  Διαβάζοντας το σχολικό στην ενότητα αυτή υπάρχει αυτούσιο το  απόσπασμα από το σχολικό βιβλίο. Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το σχολικό καθώς είναι οδηγός στην διόρθωση των γραπτών. Άρα αυτό οφείλουν οι μαθητές να γράψουν.
  4. Σχεδιάγραμμα ακολουθούν αναλυτικά σχεδιαγράμματα ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά με την αποστήθιση
  5. Παραδείγματα τα παραδείγματα που χρησιμοποιούνται ακολουθούν μία σειρά, χρησιμοποιείται συγκεκριμένη επιχείρηση της οποίας  παρακολουθούμε την πορεία, ώστε να κατανοήσουν οι μαθητές βαθύτερα τις έννοιες, να είναι πιο εύκολη η αποστήθιση καθώς και η επίλυση των σωστών- λάθος και πολλαπλής επιλογής.
  6. Τυπολόγιο παρουσιάζεταιστο τέλος κάθε κεφαλαίου.
Η σύντροφος στη μελέτη σου

Τέλος στο βιβλίο έχουν χρησιμοποιηθεί χρώματα και γελοιογραφίες ώστε να είναι ευχάριστο το διάβασμα. Καθώς επίσης επισημαίνονται χρήσιμα στοιχεία που είναι απαραίτητα και στην χρήση ασκήσεων. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι ο μαθητής δεν θα χρειάζεται και παράλληλο βιβλίο στα χέρια του ώστε να διαβάζει την θεωρία, η σχεδίαση του είναι τέτοια ώστε στις περισσότερες ενότητες να τα έχει όλα σε δύο αντικριστές σελίδες για να μπορεί να διαβάζει ταυτόχρονα το σχολικό και το σχεδιάγραμμα.

Εύχομαι ολόψυχα να βοηθήσω με αυτό το βιβλίο πολλά παιδιά να φτάσουν στον στόχο τους και να αποτελέσει ένα χρήσιμο βοήθημα τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.

Με αυτό το βιβλίο μαθαίνεις και γράφεις σίγουρα ΑΡΙΣΤΑ!

Έτσι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα!

Χρύσα Τσαλιαγκού

Οικονομολόγος


Βρείτε το βιβλίο εδώ