arnos.gr

Tips για την Εξέταση – Φυσική Α’ Λυκείου

Tips για την Εξέταση – Φυσική Α’ Λυκείου

Στο σχολικό έτος 2021-22 οι προαγωγικές και επαναληπτικές εξετάσεις στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Α΄ τάξης όλων των τύπων Λυκείων θα πραγματοποιούνται με θέματα που κληρώνονται από την Τ.Θ.Δ.Δ. (Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας).

Τα θέματα από την Τράπεζα θα αντιστοιχούν στο 50% της γραπτής δοκιμασίας, ενώ το άλλο 50% θα είναι θέματα που ορίσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής μονάδας.

Επομένως, από τα 4 θέματα που θα περιέχουν οι γραπτές εξετάσεις, το 1ο και το 3ο θα το ορίσουν οι εκπαιδευτικοί, ενώ το 2ο και το 4ο θα είναι θέματα από την Τ.Θ.Δ.Δ.

Άρα καλό θα είναι όλοι οι μαθητές για να επιτύχουν στην επίλυση των θεμάτων 1 και 2 (θέματα που θα ορίσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής μονάδας):

  • Να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις ασκήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στην τάξη.
  • Σε θέματα τα οποία μπορεί να αναφέρθηκαν ως «SOS» μέσα στην τάξη.
  • Να επιδιώξουν να λύσουν και ασκήσεις από την Τ.Θ.Δ.Δ., καθώς υπάρχουν ενδεικτικά θέματα στα οποία μπορούν να στηριχθούν οι εκπαιδευτικοί για να ορίσουν τα δικά τους θέματα ή να ορίσουν θέματα παραπλήσια με αυτά της Τ.Θ.Δ.Δ.

Για την επίλυση των θεμάτων 2 και 4 από την Τ.Θ.Δ.Δ., οι μαθητές καλό θα ήταν:

  • Να επιλέγουν ασκήσεις από την τράπεζα θεμάτων που να αναφέρονται στην ύλη που διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και όχι ασκήσεις που να περιέχουν ύλη η οποία δεν έχει διδαχτεί στην τάξη (Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να διαλέξουν 2 θέματα –ένα για το 2ο και ένα για το 4ο ερώτημα- από τα 6 που θα κληρωθούν για κάθε σχολική μονάδα. Η επιλογή θα γίνει με βάση την ύλη που έχει διδαχθεί και το γνωστικό επίπεδο των μαθητών).
  • Να επιδιώξουν να λύσουν όσο περισσότερες ασκήσεις μπορούν από την τράπεζα θεμάτων, ώστε να εξοικειωθούν με τη λύση των ασκήσεων και να εμπεδώσουν καλύτερα την ύλη.

Τα θέματα της ΤΘΔΔ με τις εκφωνήσεις και τις λύσεις τους μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα:
http://www.iep.edu.gr/el/trapeza-thematon-arxiki-selida