arnos.gr

Οδηγός Εξετάσεων – Φυσική Α’ Λυκείου

Οδηγίες για τις Εξετάσεις – Φυσική Α’ Λυκείου

Στο σχολικό έτος 2021-22 οι προαγωγικές και επαναληπτικές εξετάσεις στα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Α΄ τάξης όλων των τύπων Λυκείων θα πραγματοποιούνται με θέματα που κληρώνονται από την Τ.Θ.Δ.Δ. (Τράπεζα Θεμάτων).


Από την Τράπεζα Θεμάτων κληρώνονται είτε αυτοτελή θέματα είτε ενότητες θεμάτων (2 θέματα) που σε ποσοστό αντιστοιχούν στο 50% της γραπτής δοκιμασίας για τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στις προαγωγικές εξετάσεις της Α ́ τάξης κάθε τύπου Λυκείου. Το άλλο 50% της γραπτής δοκιμασίας θα είναι θέματα που θα ορίσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολικής μονάδας.

Την ημέρα κάθε προγραμματισμένης εξέτασης κατά συγκεκριμένο μάθημα και Λύκειο, κληρώνονται άπαξ τα προς εξέταση από την ΤΘΔΔ θέματα.

Ανάλογα με το εξεταζόμενο μάθημα κληρώνονται με τυχαία επιλογή έξι (6) θέματα από τα οποία τρία (3) για το 2ο και τρία (3) για το 4ο ερώτημα ή τρείς (3) ενότητες θεμάτων. Οι διδάσκοντες/-ουσες επιλέγουν τα θέματα ένα (1) για το 2ο και ένα (1) για το 4ο ερώτημα ή μία ενότητα θεμάτων στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές/-τριες.

Κατά τη διαδικασία αυτή, οι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες διδασκαλίας των γνωστικών αντικειμένων και την εν γένει λειτουργία της σχολικής μονάδας κατά τη τρέχουσα σχολική χρονιά.


Σε περίπτωση αναβολής προγραμματισμένης εξέτασης για οποιονδήποτε λόγο ή σε περίπτωση εξέτασης μαθητών που για λόγους ασθένειας δεν προσήλθαν στις προγραμματισμένες εξετάσεις, ενημερώνεται σχετικά η οικεία Διεύθυνση Δ.Ε. και καθορίζεται από το σχολείο νέα ημερομηνία εξέτασης, σύμφωνα με τα παραπάνω.


Τα θέματα της ΤΘΔΔ με τις εκφωνήσεις και τις λύσεις τους μπορείτε να τα βρείτε στη σελίδα:
http://www.iep.edu.gr/el/trapeza-thematon-arxiki-selida