arnos.gr

Πώς πίστεψαν & πέτυχαν Φοιτητές του Ε.Α.Π.;

Φοιτητές Ε.Α.Π. μοιράζονται το μυστικό τους

Ένα από τα ομορφότερα πράγματα της ίδιας της ζωής και του ανθρώπου είναι να προσπαθείς και συνέχεια να λαχταράς για το καινούργιο, το διαφορετικό… το προκλητικό! Να μην στέκεσαι, να μην πετρώνεις στην ασφάλεια της καθημερινότητάς σου… αλλά πάντα να προσμένεις και να λαχταράς για κάτι παραπάνω για κάτι περισσότερο. Είναι πραγματικά μία από τις πιο προκλητικά καθοριστικές πτυχές που εμφανίζονται στη ζωή ενός ανθρώπου, ο οποίος τότε θα κληθεί με ηρεμία και νηφαλιότητα να ξεπεράσει τα όρια του ίδιου του του εαυτού με πίστη, καθαρή σκέψη και ανοικτούς ορίζοντες προς τον στόχο.

Για αυτήν ακριβώς την πτυχή θα ήθελα να μιλήσουμε, φίλες και φίλοι και να μοιραστούμε σήμερα… μέσα από τα μάτια απλών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, οι οποίοι όντας ενήλικες, με αυξημένες οικογενειακές, επαγγελματικές ή κάθε ίδους υποχρεώσεις και συνάμα ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο… έλαβαν την αξιέπαινη απόφαση να εισαχθούν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και να διαγωνιστούν στις εξετάσεις του. Είτε απλώς και μόνο για εμπλουτισμό γνώσεων, είτε για επαγγαλματική αποκατάσταση και εξέλιξη τους στον εργασιακό χώρο.Ο Στόχος; Ήταν και είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλος… καθώς επίσης και η ανασφάλεια, αν αναλογιστεί κανείς πόσο δύσκολο είναι για έναν ενήλικα με αποχή ετών από τα θρανία, τον τρόπο μελέτης και τη γενικότερη ψυχολογία των εξετάσεων… να προσαρμόσει εκ νέου τη ζωή του, την αντίληψη του και τις γνώσεις του πλέον προς αυτήν την κατεύθυνση. Πολλά τα ερωτηματικά οφείλω να ομολογήσω και πολύ συγκεκριμένος ήταν ο χρόνος οικοδόμησης από το μηδέν με στόχο τις εξετάσεις.
Όχι, δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε. Όλα αντιμετωπίζονται και για όλα να θυμάστε ότι υπάρχει ένας δρόμος: αυτός της απλότητας, της στόχευσης και της συνεχούς φροντίδας με σωστή επικοινωνία και θετική αλληλεπίδραση. Nα έχετε πίστη και με τη σωστή καθοδήγηση, όλα πάντα πηγαίνουν καλά!

Εμπειρίες Φοιτητών

Θα ήθελα λοιπόν για αρχή, φίλες μου και φίλοι να σας καταθέσω τις σκέψεις και την εμπειρία πρωτοετών φοιτητών μαθηματικών ενοτήτων του Ε.Α.Π., που βίωσαν αυτά τα συναισθήματα όταν βρίσκοντας στην αρχή αυτού του σταδίου μη ξέροντας από που πρέπει να ξεκινήσουν και τι πρέπει να κάνουν… και μέσω αυτών να βρούμε και να ανακαλύψουμε και εμείς τους ίδιους μας τους εαυτούς:

  • Νίκος Α. – Φοιτητής Θ.Ε. ΔΕΟ 13 (ακαδημαϊκό έτος 2016-2017)


Πριν από ένα χρόνο περίπου με αφορμή την κλήρωση μου στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων, αναζήτησα στο διαδίκτυο και χωρίς να έχω καμία ενημέρωση από συγγενικό ή φιλικό μου πρόσωπο, κάποιο φροντιστήριο, για να μπορέσει να με πληροφορήσει σχετικώς με το μάθημα πρώτης επιλογής μου που ήταν η ΔΕΟ 13 (Ποσοτικές Μέθοδοι). Από το πρώτο μου τηλεφώνημα, αντιλήφθηκα πως η προσέγγιση του Κέντρου Αρνός σε κάποιο ανώνυμο τηλεφώνημα – υποθέτω πως λαμβάνει δεκάδες- υπήρξε άκρως επαγγελματική. Αυτό με έκανε να νιώσω πολύ καλά και μπήκα σε αναμονή για να με καλέσει ο καθηγητής τους.

Να σας ενημερώσω σε αυτό το σημείο πως είμαι 39 ετών, παντρεμένος με δυο μικρά παιδάκια και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα με καθημερινή 12ωρη εργασία και εργάζομαι επίσης και 2 Σάββατα το μήνα.Σας αναφέρω τα παραπάνω για να σας τονίσω πως ο Χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και οι ελπίδες μου για να παρακολουθήσω, να κατανοήσω και να πετύχω σε ένα μάθημα μαθηματικών ήταν μηδενικές. Με αποχή 21 περίπου χρόνια από τα θρανία και με τα μαθηματικά μου να ήταν πάντοτε ο εφιάλτης μου, θεωρούσα πως τα χρήματα που θα έδινα στο Κέντρο Αρνός απλώς θα ήταν χρήματα τα οποία δεν θα είχαν κανένα αντίκρισμα….Πόσο λάθος έκανα όμως!!!!

Μίλησα με τον καθηγητή τους και από τις πρώτες κουβέντες του, κατάλαβα ότι δεν είναι Μαθηματικός, δεν είναι Καθηγητής αλλά Εκπαιδευτικός που ασκεί λειτούργημα και πιστέψτε με, διαφορετικός και σπάνιος που δεν μοιάζει με κανέναν. Ο εκπαιδευτικός λοιπόν αυτός, με έκανε στα 40 μου να δω τα μαθηματικά με άλλο μάτι. Να σας αναφέρω δε πως έχω τελειώσει κάποιο ΙΙΕΚ και όχι Πανεπιστήμιο, διότι 3 φορές έδινα Πανελλήνιες Εξετάσεις 1995/1996/1997 στην 4η Δέσμη και ενώ οι βαθμοί μου ήταν αρκετά καλοί σε όλα τα μαθήματα, στα μαθηματικά δεν ξεπέρναγα το 3, με αποτέλεσμα να μην εισαχθώ σε καμία σχολή.

21 χρόνια μετά το Κέντρο τους με έκανε να αγαπήσω τα μαθηματικά, να τα διαβάσω να τα κατανοήσω και τελικά να περάσω την ΔΕΟ 13 με 7,1. Τα συγχαρητήρια για τους ανθρώπους που είναι στην ομάδα του Κέντρου φαντάζουν ελάχιστα σε σύγκριση με αυτό που πραγματικά δίνει το Φροντιστήριο τους.

Ο Αρνός σχεδόν 12 μήνες ήταν για εμένα οι άνθρωποι μου. Ήταν πάντα εδώ, στις ανασφάλειες μου, στα κάτω μου, στα πάνω μου, στις απογοητεύσεις μου και στις απελπισίες μου. Με σθένος, με υπομονή, με αντοχή με όρεξη και με αστείρευτο πάθος για να μην τα παρατήσω. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει ένας σπουδαστής; Η κατάρτιση των καθηγητών του, οι γνώσεις τους και η αγάπη για αυτό που κάνουν, δε νομίζω να βρίσκεται σε πολλούς Καθηγητές. Βλέπετε για μένα σημασία δεν έχει τι γνώσεις έχει ο Καθηγητής αλλά πώς θα σου μεταδώσει τις γνώσεις αυτές. Ο τρόπος μετάδοσης που χρησιμοποίησαν οι καθηγητές του Κέντρου με έκαναν από μαθητή του 03 να περάσω τις εξετάσεις Μαθηματικών Πανεπιστημιακού επιπέδου με Μ.Ο. 7,1.

Δεν έχω την τύχη να τους συναντήσω από κοντά, δεν κατάφερα να κάνω online μάθημα μαζί τους διότι οι ώρες που είχα ελεύθερες ήταν μετά τις 23.00 το βράδυ. Θέλω να γνωρίζετε, πως πολλές φορές που είχα απορίες, έστελνα μήνυμα στις 01.00 τα ξημερώματα και εκείνοι μου απαντούσαν!!!!! Τι άλλο να σας πω; Πόσα μπράβο για την επιλογή που έχουν αυτήν την ομάδα. Και επειδή μπορώ να γράφω, για την εμπειρία  μου με το Κέντρο σας, σε εσάς ώρες πολλές, θα κλείσω ευχαριστώντας το Κέντρο Αρνός για όσα έκανε για μένα.

Είναι πλέον για μένα οι δικοί μου Δάσκαλοι, αυτοί που βρήκα μετά από 21 χρόνια, αυτοί που δεν είχα ΤΟΤΕ,ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ!!!!!!!

Σας Ευχαριστώ

Με Εκτίμηση

Νίκος Α.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Βλέπετε λοιπόν ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να φοβόμαστε το καινούργιο, το άγνωστο. Κανένας μας δε γεννήθηκε με τις γνώσεις μέσα του, χρειάζεται όμως χρόνος, προσπάθεια, θέληση και καλή πίστη για να φθάσουμε στον στόχο μας και τη δικαίωση του αγώνα μας. Και όλοι σας μπορείτε να φθάσετε, να είστε σίγουροι για αυτό! Οι Δάσκαλοι του Κέντρου μας, διακατέχονται από την αγάπη και το πάθος όχι μόνο για τη διδασκαλία και τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και για το φοιτητή… τον άνθρωπο.Στεκόμαστε δίπλα του, όχι μόνο ως Δάσκαλοι αλλά ως συνοδοιπόροι και φίλοι του σε αυτό το καινούργιο ταξίδι… για να τον βοηθήσουμε, να σταθούμε δίπλα του, να τον εξοπλίσουμε με όλα τα συστατικά της επιτυχίας και να τον βοηθήσουμε να χτίσει μία άρτια και άκαμπτη ψυχολογία για τις εξετάσεις. Η λύση είναι εδώ τη μοιραζόμαστε μαζί του… τόσο όμορφα και τόσο απλά!
Από το 2000 με τη συμβολή και την καθοδήγηση της Arnos Online Education, χιλιάδες φοιτητές ολοκλήρωσαν επιτυχώς σε εμάς τις σπουδές τους και έλαβαν το πτυχίο τους.

Η Γεωργία θα μας καταθέσει ως ακολούθως τη δική της εμπειρία και βιώματα, ως πρωτοετής τότε φοιτήτρια, από το σημείο μηδέν οικοδόμησης των γνώσεων και της σκέψης της μέχρι και την στιγμή των τελικών εξετάσεων. Ας τα απολαύσουμε όλα αυτά μαζί στο παρακάτω κείμενο:

  • Γεωργία Τ. – Φοιτήτρια Θ.Ε. ΔΕΟ 13 (ακαδημαϊκό έτος 2015-2016)


Κι όμως το βουνό γίνεται πεδιάδα!

Ένα σλόγκαν που θα σε χαρακτηρίζει και θα μείνει ανεξίτηλο στη μνήμη μου. Γιατί τελικά με την υπομονή, την επιμονή και τη βοήθεια σου κατάφερες να κάνεις το δικό μου βουνό, πεδιάδα.

Ήσουν πάντα εκεί μέρα-νύχτα, με τα αναλυτικά βίντεο-μαθήματα, τις υποδείξεις, τις λέξεις κλειδιά, τις αναλυτικές περιγραφές και διευκρινήσεις. Ακόμα και όταν το ηθικό μου ή το ηθικό της «συμμορίας» έπεφτε εσύ ήσουν εκεί και με τον τρόπο σου κατάφερνες να μας εμψυχώσεις και να μας δώσεις λύσεις προκειμένου να συνεχίσουμε ακάθεκτοι. Ο τρόπος διδασκαλίας σου με βοήθησε όχι μόνο να μάθω, αλλά και να οργανώσω τον τρόπο της μαθηματικής μου σκέψης. Να κατανοήσω το τι ακριβώς μελετώ, να λύνω με ευκολία τα προβλήματα και να μελετώ με ευχαρίστηση.

Τα βίντεο-μαθήματα με βοήθησαν στο διάβασμά μου αρκετές φορές. Με τις αναλυτικές περιγραφές, τις επισημάνσεις για το τι πρέπει να προσέξουμε, την έμφαση που έδινες σε κάποια σημεία  προκειμένου να κατανοήσουμε τις διαφορές, τα λογοπαίγνια τα οποία δημιουργούσες για να θυμόμαστε τύπους κ.α. κατάφεραν να με βοηθήσουν στη μελέτη. Μπορεί να φαίνονταν κουραστικά αλλά τελικά καθοδηγούσαν και βοηθούσαν.

Ευχαριστώ για όλα και ελπίζω να συνεχίσεις με τον ίδιο ρυθμό και την ίδια όρεξη.

Καλό καλοκαίρι!!!

Γεωργία Τ.

Βλέπετε λοιπόν ότι όλα γίνονται και όλα αντιμετωπίζονται με το σωστό τρόπο και την καλή επικοινωνία. Να θυμάστε σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής σας ότι όλοι σας έχετε δυνατότητες παραπάνω απ’ όσο νομίζετε… γι αυτό τολμήστε και μη φοβάστε! Άλλωστε, η επιτυχία στη ζωή μετριέται αποκλειστικά από το κουράγιο και τη δύναμη που δείξαμε στις μάχες που δώσαμε.
Η επιτυχία και η εξέλιξη των ικανοποιημένων φοιτητών μας… των παιδιών μας μας δίνουν τη δύναμη και την αξιοπρέπεια να συνεχίζουμε αδιάκοπα και να εξελισσόμαστε διαρκώς ώστε να βοηθούμε και να προσφέρουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Για αυτό να σας οπλίζουν η δύναμη, η αισιοδοξία και η ελπίδα και να επικεντρώσετε τη συνείδησή σας μόνο σε αυτά που θέλετε… και όλα θα πάνε κατ’ ευχήν!


Εύχομαι σε όλους σας Καλή Αρχή και Κάθε Δύναμη.