arnos.gr

Πανελλήνιες εξετάσεις Συμβουλές προετοιμασίας #3

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Αγαπητά παιδιά,

Εμείς οι δάσκαλοί σας στον Αρνό, γνωρίζοντας τον κόπο και την προσπάθεια που καταβάλλετε σε όλη την περίοδο της προετοιμασίας σας για τις πανελλήνιες εξετάσεις- ειδικά μέσα στις συνθήκες covid- 19 στις οποίες όλοι ζούμε- ερχόμαστε κοντά σας, μία ακόμα φορά, με 6+1 συμβουλές για το πώς μπορείτε να οργανώσετε την επανάληψή σας πιο αποδοτικά, ώστε να γράψετε όσο καλύτερα μπορείτε στις εξετάσεις!

Έτσι…

  •  Αγχώνεσαι γιατί «βλέπεις» τις εξετάσεις να πλησιάζουν!

Όμως…

  • Θυμήσου ότι και αυτό θα περάσει! Τώρα είναι η ώρα για να προετοιμαστείς σωστά!
  •  Σύνταξε ένα πρόγραμμα επανάληψης ξεχωριστό από αυτό που έχεις ήδη φτιάξει και αφορά στις μαθητικές σου υποχρεώσεις και να είσαι συνεπής στην τήρησή του.
  • Να κοιμάσαι όσο μπορείς πιο νωρίς το βράδυ και να διαβάζεις το πρωί, τότε που το μυαλό είναι ξεκούραστο και έτοιμο να δεχτεί κάθε πληροφορία.
  • Να τρως σωστά! Δεν είναι τώρα η περίοδος για να μειώσεις το βάρος σου με δίαιτες που στερούν θρεπτικά συστατικά από το σώμα σου. Θα έχεις χρόνο για αυτό μετά τις εξετάσεις!

Φανταστείτε ότι ολοκληρώσατε την επανάληψη σε ένα μέρος της ύλης, μία ενότητα ή ένα κεφάλαιο. Αισθάνεστε ικανοποιημένοι; Έχετε κάνει το καλύτερο που μπορούσατε; Μήπως υπήρχε κάτι άλλο που μπορούσατε να κάνετε; Τι θα ήταν αυτό; Περισσότερος χρόνος για μελέτη, επίλυση περισσότερων ασκήσεων ή μήπως επανάληψη της θεωρίας;

Ό, τι και αν είναι αυτό, προγραμματίστε να το κάνετε μία άλλη ημέρα, ακολουθώντας τον προγραμματισμό διαβάσματος που έχετε κάνει.

Γιατί, μην ξεχνάτε: ο σωστός προγραμματισμός θα σας βοηθήσει να νιώθετε ότι διατηρείτε τον έλεγχο.

Με όλη μας τη σκέψη
και τη φροντίδα,

Από την ομάδα καθηγητών της Αρνός,

Επιμέλεια: Κατερίνα Παπούλη
(Leader Teacher του τομέα Έκθεσης)

Δες και αυτό!

6+ 1 Βήματα διαχείρισης της επανάληψης

Συμβουλή #1: Πάμε ξανά: δεν υπάρχουν SOS!

• Θα στο πούμε πάλι για να το εμπεδώσεις: δεν υπάρχουν θέματα SOS! Μη διαβάζεις μόνο όσα θεωρείς σημαντικά. Όλα είναι πιθανά θέματα!
Κάνε επανάληψη σε όλα!

Συμβουλή #2: Απενεργοποίησέ το!

• Κλείσε το κινητό σου ή βάλε σε λειτουργία σίγασης κάθε εφαρμογή μέσου κοινωνικής δικτύωσης! Καμιά ειδοποίηση δεν είναι πιο σημαντική από την επιτυχία σου στις εξετάσεις!

Συμβουλή #3: Βρες το χώρο σου!

• Ή φτιάξε τον! Γενικά όμως, βρες ένα χώρο στον οποίο θα μπορείς να διαβάσεις χωρίς περισπασμούς, με αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αν δεν μπορείς να επιλέξεις, διαμόρφωσε αυτόν που ήδη έχεις όσο πιο καλά μπορείς, οργανώνοντας τα βιβλία σου και όλα όσα χρειάζεσαι για να είσαι άνετα και να μην αποσπάται η προσοχή σου!

Συμβουλή #4: Υπογράμμισε!

• Υπογράμμισε με μαρκαδόρους σε έντονα χρώματα όσα είναι πιο σημαντικά σε αυτά που διαβάζεις , ώστε να γλιτώσεις χρόνο σε μια γρήγορη επανάληψη!

Συμβουλή #5: Κόλλα το!

• Μπορείς να απομονώσεις και να σημειώσεις τα πιο σημαντικά σημεία ή τους τύπους σε αυτοκόλλητα χρωματιστά χαρτάκια και να κολλήσεις στο γραφείο σου ή στο βιβλίο σου, ώστε το βλέμμα σου να πέφτει διαρκώς πάνω τους.

Συμβουλή #6: Δυο- δυο!

• Βρες έναν φίλο και καθορίστε συγκεκριμένες μέρες και ώρες που θα διαβάζετε τα ίδια μαθήματα. Όταν έχεις υποστήριξη, όλα γίνονται πιο εύκολα!

Συμβουλή #7: Εκτονώσου!

• Όσο διάβασμα και αν έχεις, βρες έναν τρόπο να εκτονώνεσαι! Το έχεις ανάγκη για να ξεκουράζεις το μυαλό και το ασκείς το σώμα!

Ευχόμαστε επιτυχία!