arnos.gr

Θεσσαλονίκη: 4ος χρόνος online Κοινωνικό Φροντιστήριο

Μνήμες και προοπτικές… με κέντρο τη Θεσσαλονίκη!

Ένα παράθυρο στον κόσμο της μύησης στη γνώση και της ανεξάρτητης μελέτης ανοίγει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, θέτοντας σε εφαρμογή το πρόγραμμα δωρεάν Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου (Δ.Κ.Φ), με την υποστήριξη και την ευγενική χορηγία του Κέντρου Online Education ΑΡΝΟΣ.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το έτος 2014-2015 και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, εξασφαλίζει μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr δωρεάν Online υποστηρικτική διδασκαλία σε μαθητές και μαθήτριες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Συνεχίζοντας με μεράκι και αγάπη τις «Πράξεις Παιδείας και Κοινωνικής Προσφοράς», το Κέντρο Online Education ΑΡΝΟΣ, εμπνευστής και θερμός υποστηρικτής του προγράμματος Διαδικτυακών Κοινωνικών Φροντιστηρίων, αξιοποιεί την τεχνογνωσία, την εξειδικευμένη γνώση και την πολυετή εμπειρία του στην online εκπαίδευση, προκειμένου να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης να ενισχύσει τους δημότες του, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Tη συγκεκριμένη προσπάθεια με ανοικτό πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, αγκάλιασαν θερμά:

  • ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης
  • η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, κ. Έλλη Χρυσίδου
  • η  Προϊσταμένη του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού,
    κ. Άντα Φωτοπούλου και
  • ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης για Δράσεις Παιδείας, κ. Αναστάσιος Τελίδης

Σας παραθέτουμε το ακόλουθο άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε μέσω της ιστοσελίδας http://www.kolivas.de , ώστε να γνωρίσετε από κοντά τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που μπορεί να σας προσφέρειι το Φροντιστήριό arnos.gr:

Το πρώτο δωρεάν διαδικτυακό κοινωνικό φροντιστήριο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Προγράμματος του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου, στην κατάμεστη, από γονείς και μαθητές, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο Διευθυντής του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ κ. Ιωάννης Κρόκος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη για την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει το πρώτο Δημοτικό Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο, αλλά και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας κ. Έλλη Χρυσίδου για το ενδιαφέρον που επέδειξε στο νέο αυτό εγχείρημα, που αποτελεί την αρχή για μια «Εκπαίδευση για όλους, χωρίς όρια».

Στην παρουσίαση του νέου προγράμματος, οι γονείς και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με το Φροντιστηριακό e-μάθημα, μέσα από την επαναστατική εκπαιδευτική πλατφόρμα του Κέντρου ΑΡΝΟΣ, που από φέτος θα παρέχει ελεύθερη 24ωρη πρόσβαση, μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr, σε περισσότερα από 20.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video για τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης απευθύνεται στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης και αποτελεί συνέχεια του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά», που ήδη παρέχει σε χιλιάδες γονείς, μαθητές και δασκάλους από όλη την Ελλάδα δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 e-μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κρόκος:

«Το εγχείρημα του Φροντιστηριακού e-μαθήματος αποτελεί μια άμεση απάντηση στο επιτακτικό αίτημα για ίση πρόσβαση σε μια ποιοτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο μίας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που δοκιμάζει την ελληνική οικογένεια. Η συνεργασία του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης στοχεύει να στηρίξει εκείνες τις κοινωνικές ομάδες του Δήμου που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να παρέχουν στα παιδιά τους την ενισχυτική διδασκαλία του ιδιωτικού φροντιστηρίου“.

Κατά την παρουσίαση του Προγράμματος, η επιστημονική ομάδα του Κέντρου ΑΡΝΟΣ προσέφερε στους Θεσσαλονικείς μια περιήγηση σε όλες τις on-line εκπαιδευτικές υπηρεσίες του Φροντιστηριακού e-μαθήματος που θα έχουν στη διάθεσή τους όσοι μαθητές εγγραφούν στο Διαδικτυακό Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου, όπως τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα on-line, την υπηρεσία chat, μέσω της οποίας οι μαθητές μπορούν να έχουν ζωντανή επικοινωνία με τον on-line δάσκαλο από το σπίτι τους, λύσεις των θεμάτων εξετάσεων και Πανελλαδικών κλπ. Αναλύοντας τα πολύπλευρα οφέλη της on-line εκπαίδευσης, στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι Θεσσαλονικείς από φέτος, ο κ. Κρόκος υποσχέθηκε «μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία, την οποία θα απολαύσουν όχι μόνο οι μαθητές, αλλά και οι γονείς και οι δάσκαλοι».

Επίσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TV100 Θεσσαλονίκης, ο κ. Κρόκος δήλωσε ότι ήδη έχουν δοθεί οι πρώτοι κωδικοί που εξασφαλίζουν δωρεάν πρόσβαση στο Φροντιστηριακό e-μάθημα Γυμνασίου – Λυκείου και κάλεσε τους γονείς που ενδιαφέρονται να σπεύσουν να καταθέσουν αιτήσεις, προκειμένου να επωφεληθούν αυτής της ξεχωριστής κοινωνικής προσφοράς, μιας και η επιλογή των μαθητών θα γίνει με κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων αιτήσεων.

Για τη συμμετοχή στα φροντιστηριακά e-μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, που ήδη έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση – υπεύθυνη δήλωση, αναφέροντας τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου και είτε να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο e-mail: a.lakia@thessaloniki.gr είτε να την καταθέσουν αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57).

Παράλληλα, με την ευκαιρίας της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο μιας ακόμα δράσης κοινωνική αλληλεγγύης του Κέντρου ΑΡΝΟΣ, ο κ. Κρόκος και η επιστημονική ομάδα επισκέφτηκαν το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, ένα από τα σημαντικότερα σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Αναγνωρίζοντας την αξία της αποστολής του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού», που αναλαμβάνει με αγάπη και σεβασμό τη μόνιμη και μακροχρόνια φροντίδα, μόρφωση, στέγη και ψυχολογική υποστήριξη ορφανών και εγκαταλειμμένων παιδιών, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ προσφέρει εντελώς δωρεάν τις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες σε όλα τα φιλοξενούμενα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και εκπαιδευτικής βαθμίδας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κρόκος και η επιστημονική ομάδα του Κέντρου ΑΡΝΟΣ ξεναγήθηκαν στους χώρους του Ελληνικού Χωριού, ενημερώθηκαν για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών και μοίρασαν στα παιδιά σχολικές τσάντες, προσφορά της κυρίας Βιργινίας Παγουλάτου-Βλάχου των εκδόσεων Express Publishing και γραφική ύλη.

Επίσης, συναντήθηκαν με τον κ. Λουκά Ίσαρη, Διευθυντή του Ελληνικού Παιδικού Χωριού και συζήτησαν αναλυτικά την πολύπλευρη δράση του Χωριού, την πορεία του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης του Κέντρου ΑΡΝΟΣ, αλλά και τις δυνατότητες συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς και τις μητέρες που υποστηρίζουν εκπαιδευτικά τα παιδιά με την απόκτηση ενός πολύτιμου συμμάχου στο www.arnos.gr.

Πηγή Άρθρουhttp://www.kolivas.de/archives/201798