Ιστορικό

 • 1985 Ξεκινάει το ταξίδι με προορισμό την Ιθάκη της Παιδείας

Ιδρύθηκε το Κέντρο Σπουδών ΑΡΝΟΣ, με αντικείμενο την παράδοση μαθημάτων σε φοιτητές ΑΕΙ, ΕΜΠ και ΤΕΙ.
Ιδρυτής και Μέντοράς του είναι ο κ. Ιωάννης Κρόκος, πολιτικός μηχανικός και μαθηματικός που διακατέχεται από αγάπη και μεράκι για την εκπαίδευση.

 • 1990 Κατατακτήριες εξετάσεις φοιτητών ΤΕΙ και ΑΕΙ

Ξεκινήσαμε την στοχευμένη στήριξη σε φοιτητές που δίνανε κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή τους σε κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.

 • 1992 Εκδόσεις βιβλίων- βοηθημάτων για φοιτητές ΑΕΙ-ΕΜΠ

Επεκτείναμε την εκπαιδευτική δράση μας και στον τομέα έκδοσης διδακτικών συγγραμμάτων, προς παροχή πρόσθετης βοήθειας στους φοιτητές θετικών και τεχνολογικών επιστημών.
Σε αυτά τα πλαίσια εκδώσαμε τους παρακάτω τίτλους σε συνεργασία με έμπειρους καθηγητές-συγγραφείς
Πανεπιστημιακά Μαθηματικά: Μιγαδικές Συναρτήσεις, Ανάλυση Ι, Λογισμός Συναρτήσεων Πολλών Μεταβλητών, Διαφορικές Εξισώσεις, Γραμμική Άλγεβρα, Πραγματική Ανάλυση Πανεπιστημιακή Φυσική: Οπτική, Κβαντομηχανική Ι, Φυσική ΙΙΙ: Κυματική, Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Ι Τεχνικά Μαθήματα: Ηλεκτρονική Ι, Ηλεκτρονική ΙΙ, Αντοχή Υλικών ΙΙ, Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου, Ηλεκτροτεχνία, Τεχνική Υδρολογία

 • 1998 Το arnos.gr γεννιέται

Κατοχυρώνεται το διαδικτυακό όνομα του ιστότοπου www.arnos.gr. Γίνονται τα πρώτα βήματα προς μια εκπαίδευση χωρίς όρια!

 • 2000 Φροντιστηριακή στήριξη φοιτητών ΕΑΠ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι το πρώτο Ελληνικό ΑΕΙ που προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές με το σύστημα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης.
Με το όραμα της ενίσχυσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, εντάξαμε στο διδακτικό μας πλαίσιο την παράδοση μαθημάτων σε φοιτητές ΕΑΠ για την άμεση ενίσχυσή τους.

 • 2003 Το «xωριό της Γνώσης» είναι online

Δημιουργήσαμε τον πρώτο διαδικτυακό τόπο www.oktonia.com με πάνω από 15.000 αρχεία με δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και λυμένα θέματα εξετάσεων.

 • 2006 Προσέγγιση της φιλοσοφίας του e-learning

Με την αξιοποίηση του Moodle, του καινοτόμου για την εποχή LMS (Learning Module System) ενσωματώσαμε το e-learning στην εκπαιδευτική μας φιλοσοφία και έκτοτε συνεχώς το εξελίσσουμε.

 • 2008 Ζωντανή online διδασκαλία

Εκμεταλλευόμαστε τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρονικών τάξεων και πρωτοπορούμε προσφέροντας ένα εύχρηστο και ευέλικτο περιβάλλον στημένο με βάση παιδαγωγικές αρχές για τη διαχείριση της μάθησης και των μαθημάτων. Έτσι από το 2008 έγινε δυνατή η παρακολούθηση μαθημάτων μέσω διαδικτύου και online πλατφόρμας, σε ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον ηλεκτρονικής τάξης, εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις και τα χρονικά όρια.

 • 2010 Ανοίγει η πύλη για το Γυμνάσιο και το Λύκειο

Ανοίγει τους εκπαιδευτικούς του ορίζοντες με τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού στο Public School για το Γυμνάσιο και το Λύκειο.

 • 2011 Ξεπερνάμε τα σύνορα της Ελλάδας

Για πρώτη φορά ο ΑΡΝΟΣ ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδας και παρακολουθεί διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, των νέων τεχνολογιών και του βιβλίου όπως οι Online Educa Berlin, Bett, CeBIT, Frankfurt Book Fair.
Στόχος, να αποκτηθεί η Γνώση που θα γεννήσει τη δυνατότητα μιας εκπαίδευσης χωρίς όρια και στη χώρα μας.

 • 2013 Ανοίγει το Αθηνά Οικουμενικό e-Σχολείο

Δημιουργήσαμε το εκπαιδευτικό υλικό για το Οικουμενικό Σχολείο ΑΘΗΝΑ με τη συνεργασία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Ερευνητικού Εργαστηρίου Μικροκυμάτων και Οπτικών Ινών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΟΙ/ΕΜΠ).

 • 2014 Οικουμενικές Κοινωνικές Δράσεις

Με την κοινωνική μας δράση συμβάλλουμε ενεργά και δυναμικά στην υποστήριξη μαθητών και οικογενειών που έχουν ανάγκη.

 • 2015 Διεθνής αναγνώριση του arnos.gr

Το όραμα και οι δράσεις του arnos.gr ξεπερνούν τα Ελληνικά σύνορα.
Στις 2-4 Δεκέμβρη 2015 o ΑΡΝΟΣ θα συμμετάσχει στη διεθνή έκθεση-συνέδριο για τις νέες τεχνολογίες στην Εκπαίδευση Online Educa Berlin παρουσιάζοντας το θέμα «ΑΘΗΝΑ Οικουμενικό e-Σχολείο: Από την Επιβίωση στην Ευημερία».
Στις 28-30 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει στo διεθνές συνέδριο AISI (Advanced Intelligent Systems and Informatics) 2015 που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο με θέμα “Building Numbers with Rods": Lesson Plans with Cuisenaire Method.
Στις 15-16 Οκτωβρίου θα παρεβρεθεί στο συνέδριο Practical Pedagogies 2015 στην Toulouse με θέμα «Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: η διδακτική του πολέμου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Η διεθνής αυτή αναγνώρηση αποτελεί δικαίωση της δουλειάς μας όλα αυτά τα χρόνια και υποχρέωση εξέλιξης με στόχο το αύριο της Εκπαίδευσης.

 • Και συνεχίζουμε…

Με την τριαντάχρονη εμπειρία και δράση μας, το πνεύμα ομαδικότητας, την εφαρμογή νέων, καινοτόμων ιδεών στοχεύουμε να εξελιχθούμε ως το πρώτο δημιουργικό κέντρο on line εκπαίδευσης της χώρας με το βλέμμα στραμμένο σε δύο βασικές κατευθύνσεις: την παροχή ποιοτικών και οικονομικών υπηρεσιών σε όλο το εκπαιδευτικό κοινό της χώρας μας και την διεθνή εξάπλωση του κέντρου ΑΡΝΟΣ στο παγκόσμιο στερέωμα.

Καθημερινά, με τις πράξεις παιδείας ΑΡΝΟΣ
δίνουμε τη χαρά της γνώσης σε χιλιάδες παιδιά...