arnos.gr

Έκθεση πανελληνίων εξετάσεων: Καινοτομία & Επιτυχία

Ἁλωτὸν γὰρ τὸ ζητούμενον, ἐκφεύγει δὲ τἀμελούμενον. Σοφοκλής

(Ό,τι ζητάς μπορείς να το πετύχεις, σου ξεφεύγει μόνο ό,τι παραμελείς)

Ο Eκπαιδευτικός  Oργανισμός ΑΡΝΟΣ με την 30ετή πείρα του και τις επιτυχίες του  στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τόσο στην ανώτατη  όσο και στη μέση, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο (οι μαθητές μας έπειτα από σκληρή και συντονισμένη εργασία αρίστευσαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2016 στην Έκθεση – Έκφραση) διοργανώνει πρόγραμμα διαδικτυακών  μαθημάτων  σχετικά με  την Έκθεση – Έκφραση  Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Απώτερος  στόχος μας είναι αφενός η επιτυχία  των παιδιών μας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, με προετοιμασία από την Α΄ Λυκείου, σύμφωνα με το νέο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και αφετέρου να αγαπήσουν το μάθημα της Έκθεσης – Έκφρασης.  Σκοπός μας είναι να το απλοποιήσουμε στο μέτρο του δυνατού. Φυσικά ο σωστά δομημένος λόγος, προφορικός και γραπτός, αποτελεί προσόν που θα τους χρειαστεί σε όλη τους τη ζωή, με οτιδήποτε και να ασχοληθούν.

Η γλώσσα μας, άλλωστε, μιλιέται αδιάκοπα για περισσότερο από 4.000 χρόνια. Χιλιάδες άτομα κάθε εθνικότητας τη μαθαίνουν. Γιατί, λοιπόν, να μην τη μάθουμε και εμείς σωστά, εφόσον βοηθά στην πνευματική μας ευστροφία, αλλά και στον προφορικό ή τον γραπτό μας λόγο με τα άπειρα συνώνυμα και το πλούσιο λεξιλόγιο που διαθέτει;

Είμαστε παρόντες, για να σταθούμε αρωγοί στο δύσκολο έργο των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Οποιαδήποτε στιγμή μπορείτε να μας στείλετε τις απορίες σας, αλλά και να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά σας μέσα από το ενημερωμένο και συνεχώς εμπλουτιζόμενο εκπαιδευτικό μας υλικό, που αφορά όλα τα μαθήματα. Η εργασία μας δεν είναι απλώς συγγραφική, είναι εκείνη του δασκάλου, που βρίσκεται στο πλάι του μαθητή του, βλέπει τις αγωνίες του, τα κενά του, τα οποία τον βοηθάει να καλύψει, προσαρμόζοντας τη διδασκαλία στις ιδιαιτερότητες και ανάγκες του. Υπάρχουν ειδικοί μνημοτεχνικοί πίνακες για τη μεγαλύτερη βοήθειά του.

Τέλος, παρέχουμε τη δυνατότητα  στους μαθητές μας να μάθουν τις αδυναμίες τους στο μάθημα και να τις διορθώσουν. Μπορούν   να  γράψουν έκθεση για κάποιο από τα θέματα που θα βρουν παρακάτω και να μας το αποστείλουν. Σύντομα θα έχουν τη διόρθωση μαζί με τη βαθμολογία της. Παιδιά, εξυπακούεται … σκονάκια και αντιγραφή απαγορεύονται, γιατί, απλούστατα, δε θα μάθετε τις δυνατότητές  σας.

Πριν ξεκινήσετε να γράφετε, διαβάστε τη μεθοδολογία της έκθεσης αλλά και πληροφορίες για το θέμα που διαλέξατε.

Η έκθεσή σας  να έχει 400 λέξεις, περίπου, και θα αξιολογηθεί σε περιεχόμενο, δομή και έκφραση.

Θέματα για παραγωγή λόγου:

Παιδεία

Όλοι σήμερα συμφωνούν πως η παιδεία μας έχει πολλά αρνητικά στοιχεία, τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την αντίδραση των νέων που μπορεί να φτάσει μέχρι την αδιαφορία. Με ποιο τρόπο νομίζετε πως θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν αυτά τα προβλήματα  ώστε οι σημερινοί μαθητές να γίνουν αυριανοί πολίτες που θα μπορούν να ανταπεξέλθουν  επιτυχώς στη δύσκολη πραγματικότητα.

Παράδοση

Υπάρχουν δυο ριζικά αντιτιθέμενες απόψεις σχετικά με την παράδοση. Η πρώτη πιστεύει πως αποτελεί ανασταλτική δύναμη για την κοινωνική πρόοδο και η άλλη πως  εμποδίζει την αλλοτρίωση του λαού μας. Ποια είναι η δική σας τεκμηριωμένη θέση σχετικά με τις δυο αυτές γνώμες;

Φύση

Η καταστροφή του περιβάλλοντος αποτελεί δυστυχώς  πραγματικότητα. Το μέλλον του πλανήτη μας διαγράφεται απειλητικό. Να επισημάνετε τα αίτια αυτής της κατάστασης και να προτείνετε τρόπους αντιμετώπισης του κακού.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι γνώσης. Έχουμε τόσα να δούμε και να μάθουμε και όπως γράφει ο μεγάλος Αλεξανδρινός:

 … θα μπαίνεις σε λιμένας πρωτοειδωμένους,
να σταματήσεις σ’ εμπορεία Φοινικικά,
και τες καλές πραγμάτειες ν’ αποκτήσεις…

Black Friday Προσφορές Γνώσης για όλους!